PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 19:39

PrivataAffärer - 08 nov 19 kl. 08:17

Pareto: Leo Vegas bättre än det verkarI Leo Vegas delårsrapport framkom att region Norden var bättre, med ökande marknadsandelar i Sverige, än vad Pareto hade räknat med. Samtidigt har bolaget det fortsatt kämpigt i Storbritannien, framförallt med Royal Panda, medan Rocket X växer. ”Därför hoppas vi på en vändning i Storbritannien snart”, skriver Pareto. En annan marknad som tyngde resultatet var Tyskland där borttagandet av Paypal har påverkat negativt. Efter stängning på torsdagen var Leo Vegas aktie ned 7,7 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Vegas, Leo Vegas, Norden, Sverige, Pareto, Storbritannien, Royal Panda, Rocket, Tyskland, Paypal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Leo, Vegasbättre , ändet , verkar
PrivataAffärer - 06 feb 17 kl. 13:00

Pareto ser ytterligare potential i Leo Vegas

Pareto Securities höjde på måndagen rekommendationen för Leo Vegas till köp från behåll och skruvade upp riktkursen rejält....

DI - 26 okt 17 kl. 09:06

Pareto höjer Leo Vegas

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 90 kronor från 84 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 11:33

Analytiker: Rimligt att Leo Vegas rasar

”Det känns som en rimlig reaktion att aktien är ner. De har ju redan fått en bot förra året och sedan dyker de här problemen upp igen, det är klart att marknaden blir orolig”, säger Lars-Ola Hellström, analytiker på Pareto till Nyhetsbyrån Direkt. 2018 bötfälldes bolaget av spelmyndigheten, UK Gambling Commission (UKCG), för överträdelser mot det brittiska spelreglerverket.

DI - 13 mar 16 kl. 16:40

Högt spel i Leo Vegas

Det är dags för ytterligare en notering av ett spelbolag. Mobilkasinobolaget Leo Vegas ska till First North och teckning pågår fram till 15 mars. Att döma av det stora intresset pekar allt på att det kommer att bli en lyckad notering.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 10:40

Analytiker: Kursfallet skapar köptillfälle i Leo Vegas

Det menar DNB Markets analytiker Martin Arnell i sin inledande analys av bolaget med köprekommendation och riktkurs 70 kr. ”Konsensusförväntningarna för tillväxten för det andra halvåret i år har kapats rejält och aktien är ned runt 40 procent i år. Vår positiva syn bygger på Leo Vegas konkurrenskraftiga styrkor och förmågan att hantera de kommande spelskatterna” skriver banken och pekar bland annat på stordriftsfördelar och minskade marknadsföringskostnader.

PrivataAffärer - 12 apr 19 kl. 10:50

Kepler: Betydande uppsida i Leo Vegas

Många bedömare menar att Leo Vegas med en förhållandevis stor exponering mot den nyligen omreglerade svenska marknaden, kommer att påverkas mer av den skakiga inledningen, jämfört med konkurrenterna. Kepler Cheuvreux menar dock i en analys daterad den 12 april att Sverige-oron är väl återspeglad i aktiekursen, som sedan toppen i januari 2018 har rasat omkring 70 procent, och att det därför finns en betydande uppsida från dagens nivåer kring drygt 30 kronor. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen sänker banken sin riktkurs till 62 kronor från tidigare 66 kronor, men upprepar samtidigt sin köprekommendation.

PrivataAffärer - 03 aug 18 kl. 12:30

Flera insiderköp i Leo Vegas

Som mest handlades aktien för 68,40 kr Vid lunchtid handlades aktien för 67,80 kr, en uppgång på över 5 procent i dag. I onsdags presenterade Leo Vegas sin rapport för det andra kvartalet. Av rapporten framgick även att spelintäkterna i juli ökat mindre än vad bolaget och marknaden hade räknat med.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 16:15

Ilija Batljan tankar Leo Vegas

Baserat på en snittkurs om 28:60 kronor i aktien under april har han köpt aktier för cirka 3,3 miljoner kronor i bettingbolaget. Han ägde inga aktier i Leo Vegas sedan tidigare. Leo Vegas har varit pressat på börsen under en längre tid och nedgången sedan årsskiftet är 21 procent.

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 11:06

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 11:33

Öresund har ökat i Leo Vegas

Öresund ägarandel går i och med ökningen från 3,3 till 4,4 procent av aktierna. ”Vi kommenterar inget annat än vad man kan läsa ur ägarförteckningar, våra top tio innehav i substansrapporter/kvartalsrapporter samt flaggningar”, skrev Öresunds vd Nicklas Paulson till Nyhetsbyrån Direkt apropå ägarstatistiken för augusti. Öresund gick in Leo Vegas i slutet av 2018.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Blankningen i Fingerprint har ökat inför rapporten

Fingerprint har länge varit en av blankarnas favoritaktier på Stockholmsbörsen. Men i slutet av september stack Fingerprints kurs iväg uppåt i samband med att ett antal tunga insynspersoner, däribland ordförande Johan Carlström, fyllt på portföljerna med Fingerprintaktier. Då passade också flera blankare på att minska sina positioner och andelen blankade aktier minskade från 10,15 procent till 9,07 procent på några dagar.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Valutastrategen: Fem skäl till att kronan kan stärkas mot euron

Det är i SEB:s ”Ögat” som Hammer skriver att kronan ser ut att stå på mer stabil mark nu jämfört med ett par månader sedan. Bakom detta finns ett antal faktorer. För det första är det bara ett år till det amerikanska presidentvalet vilket ökar incitamenten för Trump att undvika en lågkonjunktur.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Klart: EU godkänner Telias köp av TV4

Telia erbjöd åtaganden, som kommissionen godkände efter en fördjupad granskning. Villkoren gäller under en tioårsperiod i Sverige och Finland. Telia måste erbjuda tillgång genom licenser, på icke-diskriminerande villkor, till det sammanslagna bolagets gratiskanaler och grundläggande betal-tv-kanaler, samt till betal-tv-kanaler med premiumsportinnehåll.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt: Oscar Properties och Storytel i fokus

Teknisk analys Tobbe Roséns val: S&P500, OMXS30, DAX, USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent). Tittarnas önskemål: Billerud Korsnäs, UPM Kymmene, SCA, Stora Enso, Rottneros, Metsä Board, Holmen, Canopy Growth, Duroc, Fabege, Iconovo, Kentima Hold, Midsona, Midway, Net Ent, Nobina, Sagax, SOBI, Tesla, Wise Group.  .

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är Swedbanks nya sektorfavoriter

Swedbanks sektorfavoriter innehåller favoritaktierna i respektive sektor. Analyserna görs av analyshuset Kepler Cheuvreux som samarbetar med Swedbank. Placeringshorisonten är 12 månader.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Morgan Stanley: Lägre produktion kan tynga Volvos marginal

Det menar investmentbanken, enligt ett referat från Bloomberg News. Morgan Stanley drar ned riktkursen till 130 kronor, från tidigare 135 kronor, samtidigt som rekommendationen undervikt upprepas, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. Tredje kvartalets ”starka” resultat var troligen ”toppen innan det vänder nedåt”, menar Morgan Stanley och hänvisar till Volvos utveckling i tidigare marknadsnedgångar för lastbilar och anläggningsmaskiner.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Vinst för Oscar Properties efter Helix-försäljningen

Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på 44,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-130). Rörelseresultatet blev 58 miljoner kronor (-103). ”Det positiva rörelseresultatet förklaras av vinster vid försäljningen av 50 procent av projektfastigheten Helix, som överstiger den negativa effekten av begränsad vinstavräkning och ökade produktionskostnader”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Här är tisdagens färska aktierekar

SEB Equities sänker sin rekommendation för Dometic till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 94 kr. Nordea Markets höjer riktkursen för SAS till 22 kr från 17 kr.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ökat förlust för Storytel

Storytel redovisar ett resultat efter skatt på -76,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-62,1). Resultatet per aktie uppgick till -1:37 kronor (-1:19). Resultatet före skatt var -81,9 miljoner kronor (-61,1).

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Starbreeze rekonstruktionsplan klar

”I syfte att nå överenskommelser för reglering av bolagets skulder har Starbreeze skickat ut ackordsförslag till bolagets borgenärer. Förslaget innebär att bolagets skulder återbetalas till fullo, utan nedskrivningar, för samtliga borgenärer”, skriver Starbreeze i ett pressmeddelande. Sedan den 3 december 2018 befinner sig Starbreeze i rekonstruktion.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.