Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 November, 09:28

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 08:12

”Bättre med dubbelmoral än ingen moral”Norska hotellkungen ger svar på tal i SVT om klimat-kritiken. Det är i Skavlan i SVT som frågan kommer upp. Och Petter Stordalen har anklagats för att ge dubbla budskap om engagemanget för klimatet, skriver Dina Pengar i Expressen. ”Hade det varit bättre om jag inte hade varit engagerad?” undrar hotellkungen när han pressas av Skavlan.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SVT, Skavlan, Petter Stordalen, Dina Pengar, Expressen, Stoprdalen, Bättre, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre med dubbelmoral, äningen , moral
Cornucopia - 06 feb 18 kl. 18:16

Dubbelmoral hos Transportstyrelsen

Det enda som är bättre än moral är att ha dubbelmoral, vilket ju måste vara dubbelt så bra. Det hittas hos Transportstyrelsen där en ställföreträdande generaldirektören inte ville att medarbetarna tog emot ett pris, men själv åker på betald exklusiv VIP-middag hos en leverantör under en anbudsprocess.
Mmm.

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 14:13

Hissad moral

Dubbelmoral är ett komplext begrepp. Det kräver ju att man faktiskt har en underbyggande moralprincip som man kan bedra. Att man handlar på ett sätt som man även själv egentligen anser är fel.

SVT - 07 nov 19 kl. 20:55

Skavlan och Stordalens klimatbråk: ”Bättre med dubbelmoral än ingen moral”

När Fredrik Skavlan ifrågasätter hur hotellmagnaten Petter Stordalens miljöengagemang går ihop med hans användning av privatjet hettar det till i Skavlan. – Jag inser att det kan uppfattas som dubbelmoral, säger Petter Stordalen..

Sydsvenskan - 17 feb 11 kl. 00:05

Moral som sensmoral

Gårdagens riksdagsdebatt visar hur lätt det är att stå på rätt sida i utrikespolitiken. Åtminstone i opposition och i efterhand.
Alla politiker vill landa på rätt sida av historien.

Dagen - 11 maj 11 kl. 03:00

Dubbelmoral kring vapenexporten

Politikers distans mellan moral och verklighet blir aldrig så stor som när det gäller vapenexport. Kristdemokraterna borde låta tal och handling närma sig varandra.

Désirée Pethrus, utrikespolitisk talesperson för Kristdemokraterna (KD) tycker i Dagen den 6 maj att det är "obegripligt och beklagligt" att Diakonia är kritisk mot KD i frågan om export av krigsmateriel till länder med omfattande brott mot mänskliga rättigheter eftersom partiet har ett demokratikriterium i sitt principprogram.

Blekinge Läns tidning - 26 sep 17 kl. 14:37

Wigh en bland många som drabbas av SD:s dubbelmoral

”Man gör en pakt med Djävulen.” ”Man gör avkall på sin moral och självaktning för att få vara med.” Hanna Wigh skräder inte orden när hon vittnar om Sverigedemokraternas murkna psykosociala miljö.

Kristianstadsbladet - 01 aug 13 kl. 09:45

del Moral - något för KFF?

Foto: Tom Wall
Dansken Niclas Rönne är klar. Nästa nyförvärv i Kristianstads FF:s jakt på offensiva guldklimpar kan bli Álvaro del Moral ? en 29-årig spanjor med ett förflutet i La Liga-laget Levante.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 14:00

Dubbelmoral om Löfven

I Expressen den 19:e augusti står följande att läsa för det fall att SD lägger ner rösterna när riksdagen ska rösta om Stefan Löfvens roll som statsminister: ”Om SD inte röstar emot honom skulle han kunna fortsätta. Löfven anser inte att det vore lika med att ta passivt stöd av SD och om SD agerar så kan han inte göra något åt det”. Stefan Löfven kommer således att fortsätta att vara statsminister om SD lägger ner rösterna.

Sydsvenskan - 29 jun 11 kl. 06:30

Skev fuskdebatt skapar flexibel moral

Skattebortfallet bara i Malmö är arton gånger större än summan av alla felaktiga utbetalningar från Försäkringskassan. Ändå fokuserar samhället mer på att beivra sjukfusk. Och skattekontoret i Malmö skär ner på personal.

Sydsvenskan - 30 apr 13 kl. 06:30

Hårda ord i moral-debatten

I höst ska franska lärare börja utbildas i konfessionslös moral, moral laïc. Målet är att de ska upplysa franska elever i Voltaires och den franska revolutionens anda om vad som är gott och ont.?Undervisningen ska ta upp de regler och principer som utgör vårt gemensamma republikanska ideal kring frihet, jämlikhet och broderskap?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Kina äter upp minskade utsläpp

Det stängs allt fler kolkraftverk i världen. Men miljövinsten raderas ut av Kina flera gånger om. Det skriver The Guardian.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Aktieräd i Uber fick aktien att stiga

Taxiappjätten Uber steg 1,3 procent i efterhandeln efter att det stått klart att vd:n Dara Khosrowshahi köpt 250.000 aktier den här veckan. Affären uppges vara värd cirka 6,7 miljoner dollar.

Dagens PS - 45 minuter sedan

SBAB spår stillastående bostadspriser

Statliga bolånejätten SBAB spår att bopriserna ligger stilla i genomsnitt de närmaste åren till följd av svagt stigande långräntor, detta efter att bopriserna visat en liten uppgång i år. Läget på bostadsmarknaden har stabiliserats men omsättningen av bostäder ligger cirka 10 procent under det normala till följd av bland annat införda kreditrestriktioner, skriver banken i en ny prognos. ”Det är genuint svårt att göra prognoser över bostadspriserna när räntebilden hoppar fram och tillbaka.

Dagens PS - 1 timme sedan

Litar du på Facebook och Google?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Amnesty larmar om techjättarna Facebook och Googles affärsmodell.

Dagens PS - 1 timme sedan

Myndighet totalsågar regeringens höghastighetståg

Politikerna får svidande kritik. ”Besluten har fattats i fel ordning”. Det säger revisionsdirektör Ingemar Delveborn till Dagens Nyheter, som tagit del av en ny rapport från Riksrevisionen om jätteprojektet, som uppges vara det dyraste infrastrukturprojektet någonsin då notan enligt Trafikverket blir 230 miljarder kronor.

Dagens PS - 1 timme sedan

Di pekar ut tre vd-kandidater i Husqvarna

Skogs- och trädgårdsproduktföretaget Husqvarnas vd Kai Wärns kontrakt går ut i januari 2021 men flera bedömare som Dagens industri har pratat med tror dock att vd:n lämnar sin post tidigare än så. Tre namn för en internrekrytering till hans efterträdare pekas nu ut av tidningen. Henric Andersson, chef för divisionen Construction, är mest trolig att efterträda Kai Wärn.

Dagens PS - 1 timme sedan

USA och Kina tyngde New York-börsen

De amerikanska börserna backade på onsdagen, tyngd av rapporter om att fas 1-avtalet som just nu förhandlas mellan USA och Kina kanske inte blir slutfört i år. Uppgifterna kom från källor till Reuters. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index med 0,38 procent till 3 108,46.

Dagens PS - 1 timme sedan

Amnesty varnar för Facebook och Google

”Utgör ett allvarligt hot mot flera miljoner personers mänskliga rättigheter”. Det är techjättarnas affärsmodell, att övervaka och samla in data om användarna, som får Amnesty att slå larm om att de mänskliga rättigheterna hotas. Det rapporterar Ekot i Sveriges Radio där Joe Westby, researcher på Amnesty, säger att Facebook och Google därför alltså ”utgör ett allvarligt hot mot flera miljoner personers mänskliga rättigheter”, vilket Amnesty konstaterar i en ny rapport.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Handelsavtalet spökar igen i Asien

Dystra utsikter sänker indexen. Börserna faller brett. Nya besked gör gällande att ett partiellt handelsavtal mellan USA och Kina kan komma att skjutas upp till efter årsskiftet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Nu blir städprofilen varumärke

Författarinnan, tv-programledaren och städgurun Marie Kondo lanserar nu sitt eget hemprylsmärke Konmari via sin webbshop. Hon kan hitta kunder bland dem som gillar hennes minimalistiska stil, men vissa är kritiska till vad de ser som hyckleri.  Marie Kondo förde 2014 en minimalistisk japansk städkultur till västvärlden i och med boken ”Konsten att städa”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.