PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 14 November, 23:01

PrivataAffärer - 08 nov 19 kl. 07:53

Mekonomen något bättre än väntatMekonomen redovisar ett resultat före skatt på 147 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (143). Enligt bolagets egen prognossammanställning väntades i genomsnitt ett resultat före skatt om 143 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 2.879 miljoner kronor. Här var 2.
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mekonomennågot bättre , än, väntat
DI - 12 nov 14 kl. 07:34

Bättre än väntat för Mekonomen

Bildelsförsäljaren Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 159 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2014 (133). Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett resultat före skatt om 135 miljoner..

PrivataAffärer - 26 aug 16 kl. 08:17

Betydligt sämre än väntat för Mekonomen

Bildelsförsäljaren Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 152 miljoner kr för det andra kvartalet 2016. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett resultat före skatt om 178 miljoner....

DI - 10 maj 17 kl. 07:37

Sämre resultat än väntat för Mekonomen

Bildelsförsäljaren Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 113 miljoner kronor för det första kvartalet 2017. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett resultat före skatt om 125 miljoner..

PrivataAffärer - 10 maj 17 kl. 08:16

Sämre än väntat för Mekonomen

Bildelsförsäljaren Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 113 miljoner kr för det första kvartalet 2017. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett resultat före skatt om 125 miljoner....

Expressen - 10 maj 17 kl. 08:40

Mekonomen säljer mindre i Sverige

Bildelskedjan Mekonomens försäljning i Sverige fortsätter att minska.Bolagets vinst för det första kvartalet 2017 blev sämre än väntat.Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 113 miljoner kronor medan analytikerna hade förväntat sig 125 miljoner kronor..

DI - 28 jul 17 kl. 07:38

Mekonomen stiger mer än väntat

Bildelsförsäljaren Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 156 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett resultat före skatt om 152 miljoner..

PrivataAffärer - 28 jul 17 kl. 08:01

Bättre än väntat för Mekonomen

Bildelsförsäljaren Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 156 miljoner kr för det andra kvartalet 2017. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett resultat före skatt om 152 miljoner....

Expressen - 28 jul 17 kl. 09:02

Mekonomen går bättre än väntat

För Mekonomen går det något bättre än väntat.Bildelskedjan redovisar en ökad omsättning under årets andra kvartal – och ett högre rörelseresultat.Och man ser positivt på framtiden..

Affärsvärlden - 09 feb 18 kl. 07:37

Sämre resultat än väntat för Mekonomen

Bilservicekedjan Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 87 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017. Väntat var enligt Inquiry Financials prognossammanställning ett resultat före skatt om 91,7 miljoner..

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 13:13

Starkt resultat av Mekonomen

Intäkterna uppgick till 2.909 miljoner kr. Väntat var enligt Bloombergs sammanställning av fyra analytikers prognoser intäkter om 2.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Åldern är inte allt när det gäller pensionsplanering

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Att välja rätt tillgångsfördelning för din portfölj är ett mycket viktigt beslut och olika investeringsförvaltare, finansrådgivare och individer använder olika metoder för att fatta dessa beslut.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Finansinspektionen varnar för bedragare

Enligt FI erbjuds de uppringda att få tillbaka förlorade pengar och uppmanas att legitimera sig med bankdosa eller bankid. Men allt är en bluff. ”FI har inte något räddningsprogram och vi hjälper inte till med återbetalningar för personer som förlorat pengar i investeringsbedrägerier”, skriver FI i ett pressmeddelande där man också uppmanar alla att INTE lämna ut inloggningsuppgifter eller starta sitt bankid om någon hävdar att man ringer från FI.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

DNB ser köpläge i ”Nordens kung”

”Vi gillar Bolidens diversifierade råvaruexponering och dess bäst-i-klassen direktavkastning”, skriver banken i ett morgonbrev, där avsnittet om Boliden får rubriken ”King of the North”. Boliden sticker ut i sektorn genom att utvinna såväl koppar som zink och guld – samt genom att driva både gruvor och smältverk. DNB har en positiv syn på den framtida utvecklingen av zinkpriset, men är lite mer försiktig vad gäller kopparprisutvecklingen.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Därför går Rysslandsfonderna som tåget

Den allt starkare ekonomin och den låga skuldsättningen är de viktiga förklaringarna till att ryska fonder går som tåget. Fredrik Colliander, förvaltare av Carnegie Rysslandsfond, konstaterar också att bolagen i Ryssland successivt bara blir bättre och bättre. Bakgrunden är en ekonomisk stabilitet i landet, vilket delvis har att göra med att inflationen är låg, 3-4 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

”Reviderad arbetslöshetsstatistik en ljusglimt för Riksbanken”

”Det här är väldigt positivt, och jag tror att det var en lite större revidering än Riksbanken hoppats på”, säger han. I den korrigerade serien stiger den säsongsjusterade arbetslösheten från 6,4 procent i juli 2018 till 6,6 procent i september 2019. I den tidigare visade arbetslösheten däremot brant uppgång under hösten 2019 till 7,4 procent i september.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

MQ byter namn – gör om till konceptbutiker

Det framgår av ett pressmeddelande. ”Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender”, kommenterar Ingvar Larsson, vd för Marqet.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Swedbank: Tid för omvärdering i Hydro

Hydro är verksamt inom olika aluminiumlösningar och bolaget täcker hela värdekedjan från utvinning till tillverkning av valsade och strängpressade aluminiumprodukter. Bolaget är en av de tio största aluminiumproducenterna i världen. Men Hydro har haft det tufft med låga aluminiumpriser och stora problem i Brasilien med ett embargo som gjort att produktionen legat nere.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Mildare väder och lägre vinterelpriser

När senhösten och tidiga vintern plötsligt blir mildare än månaderna före håller vi nere elanvändningen. Enligt Bixias nuvarande prognos är förutsättningarna för ett lägre elpris bättre än ifjol. Den här veckan bedömer Bixia att snittpriset på el hamnar på cirka 46 öre per kilowattimme, vilket är ett par öre lägre än förra veckan.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ambu till behåll från köp. Riktkursen sänks till 130 från 135 danska kr. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Boozt: Ökade nettoomsättningen med 22 procent

Bruttomarginalen landade på 35,6 procent (36,6). Det justerade rörelseresultatet uppgick till -27,6 miljoner kr (-25,0) och justerad marginal blev -3,6 procent (-4,0). Rapporterat rörelseresultat blev -40,8 miljoner kr (-28,8) och rörelsemarginalen var -5,3 procent (-4,6).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.