PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 November, 08:54

PrivataAffärer - 08 nov 19 kl. 08:02

Ungefär som väntat för hjälmbolagetRörelseresultatet blev 20,5 miljoner kronor (20,8) och rörelsemarginalen var 38,6 procent (40,7). Det justerade rörelseresultatet var 20,9 miljoner kronor (20,8). Det något lägre rörelseresultatet förklaras främst av högre kostnader för förstärkning av organisationen. Nettoomsättningen uppgick till 52,9 miljoner kronor (51,2). Den organiska tillväxten var -6 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungefärsom , väntatför , hjälmbolaget

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Ökad vinst för Ferronordic

Ferronordic redovisar ett resultat efter skatt på 74 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (61). Resultatet per stamaktie uppgick till 5:09 kronor (4:17). Rörelseresultatet blev 109 miljoner kronor (80) och rörelsemarginalen var 11,3 procent (10,1).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Carnegie: Omsorgsbolaget har uppsida på över 60 procent

Vård- och omsorgsbolagen på Stockholmsbörsen har en sak gemensamt. De verkar i en konjunkturokänslig bransch och rider på långsiktiga marknadstrender. ”Demografin där allt fler blir äldre, inte minst när den stora 40-talistgenerationen nu närmar sig 80-årsstrecket, har skapat ett stort strukturellt behov av privata vårdgivare”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Kommitté: Säg nej till budet på Hembla

Vid en bedömning av uppköpserbjudandet anser kommittén att erbjudandet inte reflekterar Hemblas tillväxtmöjligheter och värde. Mot denna bakgrund och utifrån nuvarande marknads- och ränteläge, rekommenderar kommittén därför enhälligt Hemblas aktieägare att inte acceptera erbjudandet. Bedömningen grundar sig delvis på Handelsbankens värderingsutlåtande.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Uppgifter: Volvo överväger slopa extrautdelning

”Väljer Volvo att inte lämna samma extrautdelning som i fjol går aktieägarna miste om 10 miljarder kr”, skriver Dagens industri.  .

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Pictet: Allt ljus på tillväxtländerna

Pictet beräknar att tillväxtländernas ekonomier växer med 4 procent i år, vilket är långt mer än i de utvecklade länderna. Företagen i tillväxtländerna förväntas dessutom öka sina vinster med 14 procent under samma period, och ännu större ökning om dollarn försvagas ytterligare. Övervikt tillväxtländer Pictet har därför uppgraderat aktier i tillväxtländer till övervikt, skriver chefsstrategen Luca Paolini i månadens Barometer.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

SHB: Konjunkturen avgör bopriserna

Hushållen väntas dock allt mer ta in att låga räntor är här för att stanna, och skruva ned sina ränteförväntningar, vilket delvis kan få samma effekter som en faktisk räntesänkning. Detta motverkas dock av ett fortsatt historiskt högt bostadsbyggande och prisdämpande kreditrestriktioner. Det säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

SHB spår sänkt utdelning för Swedbank efter penningtvättshärvan

Handelsbanken har höjt sin prognos för Swedbanks kostnader relaterade till penningtvättsproblemen för 2020 och samtidigt sänkt sitt estimat vad gäller utdelning för 2019 till 5 kronor per aktie, en nivå Bloomberg ställer mot ett konsensus om 8:70 kronor. Riktkursen justeras ned med 10 kronor till 135 kronor och Handelsbanken upprepar sin behållrekommendation för aktien. Swedbank handlas kring 126 kronor på torsdagsförmiddagen.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Pareto: Robotklipparen driver Husqvarnas tillväxt

Pareto pekar på att Husqvarnas fortsatta utträde ur viss lågmarginalverksamhet kommer att hämma försäljningstillväxten nästa år. Analyshuset förväntar sig dock att den underliggande organiska försäljningstillväxten landar inom intervallet 3,9-4,6 procent de kommande två åren, kombinerat med förbättrade marginaler. Riktkursen för Husqvarna, enligt Paretos styckesvärdering (sum-of-the-parts), är satt till 90 kr vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Här är förvaltarnas aktiefavoriter

Simon Blecher, som förvaltare Carnegies Sverigefond, bryter mot instruktionen genom att välja tre bolag. Har tror på cykliskt och väljer Sandvik, SKF och Volvo, som enligt Simon Blecher handlas till samma kurser som 2007 trots att skuldsättning vänts till kassa i två av bolagen. John Strömgren, förvaltare av Carnegie Strategifond, väljer Essity och Holmen som båda kommit med bra rapporter.

PrivataAffärer - Igår: 08:32

Ökad vinst för Engelska skolan

Engelska skolan (IES) redovisar ett resultat efter skatt för det första kvartalet (juli-september) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 på 17,1 miljoner kronor (12,0). Resultatet per aktie steg till 0:43 kronor (0:30). Nettoomsättningen ökade till 601 miljoner kronor (556).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.