Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 16:39

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 07:57

Finanspolisen till attack mot SwishHögt uppsatt chef ser ”kryphål” och kräver åtgärder från regeringen. SVT Nyheter berättar att Nicklas Lundh, chef för finanspolissektionen vid Nationella operativa avdelningen, Noa, varnar för betaltjänsten Swish. ”Som det ser ut i dag riskerar vi att missa information. Det är detta som ligger till grund för vår begäran till justitiedepartementet om en översyn av penningtvättsregelverket”, säger han. Swish saknar i dag tillstånd från Finansinspektionen och enligt Noa finns det brister i synnerhet bär det gäller betaltjänsten kontra penningtvättslagen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swish, SVT Nyheter, Nicklas Lundh, Nationella, Finansinspektionen, Noa, Finanspolisen, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanspolisentill , attackmot , Swish
Dagens PS - 10 jun 19 kl. 07:28

Nordea till attack mot finanspolisen

Storbanken anser att myndigheten sätter käppar i hjulet för den angelägna kampen. Enligt Nordea är finanspolisen en bromskloss mot penningtvätt, skriver SvD Näringsliv och berättar att det skett mer än en fördubbling av polisanmälningarna av misstänkt penningtvätt 2019 jämfört med 2015. Finanspolisen har endast 35 anställda som arbetar mot penningtvätt, vilket bara är sju personer fler än 2015, framgår det.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Facebook lanserar en egen ”Swish”

Facebook lanserar en betaltjänst som gör det möjligt att överföra pengar mellan dess olika appar, enligt ett blogginlägg. Det handlar alltså om en Swish-liknande tjänst. Bolaget erbjuder sedan tidigare pengaöverföring på meddelandetjänsten Messenger.

Cornucopia - 15 feb 16 kl. 16:32

Läkare utan gränsen: "Medveten attack på sjukvårdsinrättning"

Läkare utan gränser (MSF) har nu gått ut med mer information om morgonens ryska bombning av ett av deras sjukhus i Syrien. Man kallar det en medveten attack, som dessutom skedde två gånger. Åtta i personalen saknas fortfarande och kan förmodas vara döda.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Facebook rullar ut sin Swish-utmanare

Tiden är kommen för att även Facebook ska ge sig in i betalningstjänsterna med Facebook Pay. Facebook Pay lanseras den här veckan i USA och kommer därefter att rullas ut till resten av världen. Med Pay kan du helt enkelt överföra pengar till andra användare som har Messenger, WhatsApp och Facebook.

Expressen - 7 timmar sedan

Fotbollsstjärnan utsatt för attack med rökbomb

Två personer låg och sov när fönstret krossades och en rökbom kastades in i lägenheten.Nu förklarar gärningsmannen varför han gick till attack mot fotbollsstjärnan Jens Stage.– Det var hans klubbyte jag var arg för, säger 24-åringen enligt Ritzau..

Cornucopia - 30 jul 16 kl. 09:55

Swish billigare för företaget än iZettle och kort

För det lilla företaget, som ibland behöver ta betalt direkt av kund visar sig Swish vara en billigare lösning än såväl kortbetalningar eller iZettle, åtminstone för belopp från hundralappen och uppåt. Med låga fasta transaktionskostnader är Swish avsevärt billigare vid större belopp.Foto: SwishTraditionella kortbetalningar med terminal kostar dels en för det egna småföretaget avsevärd fast kostnad i månaden, plus procent på transaktionerna.

Cornucopia - 27 nov 16 kl. 17:15

iZettle livrädda för Swish

Uppstickaren iZettle, som tidigt lät företag enkelt få tillgång till kortbetalningar, är livrädda för Swish. Swish är nämligen rejält mycket billigare för företag än iZettle, så nu proklamerar iZettle att Swish är borta om några år. Verkligheten är nog snarare tvärt om.

Dagensanalys.se - 25 jan 19 kl. 12:20

Rekordår för Swish under förra året med 397 miljoner betalningar

Under 2018 genomfördes 397 miljoner betalningar genom Swish, en tillväxt med 56% i jämförelse med 2017. Med fler anslutna företag och handlare förutspås en stor ökning även framåt. Den kraftiga tillväxten drivs primärt av tjänsten Swish Handel som under 2018 hade en tillväxt på cirka 280 % procent och ökade från 13,5 miljoner betalningar under 2017 till 52 miljoner betalningar 2018 – Vi är glada och stolta över att Swish är en så naturlig del av svenska folkets vardag.

Realtid - 11 jun 19 kl. 16:45

Finanspolisen vässar sitt arbete mot penningtvätt

Den svenska finanspolisen fick förra året höjt betyg i sitt arbete mot penningtvätt av en oberoende internationell granskare och kommer i år att anställa flera personer samt uppdatera ett viktigt IT-system. Det säger Nicklas Lundh, chef för finanspolisen, till Realtid. .

Cornucopia - 08 nov 19 kl. 11:06

Hur tvättar man pengar med Swish?

Rättsväsendet vill att Swish ska omfattas av någon form av inrapporteringsplikt, då systemet tydligen används för att tvätta svarta pengar. Frågan är bara hur? Bakom ligger en dyster sanning.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Lågprisbutiker trotsar butiksdöden

Fysiska butiker har länge fått stå tillbaka till förmån för online-handeln. Men ett analysbolag hittar nu flera anledningar till att just lågprisbranschen bryter trenden. Företag som Rusta, Dollarstore och ÖB kan alltså se fram emot en fortsatt expansion.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bergsprängning ger t-banan miljardsmäll

Utbyggnaden av Stockholms tunnelbana kommer att bli betydligt dyrare än vad som först beräknats. Det handlar om nio miljarder kronor i extra kostnader. Det är Dagens Industri som hänvisar till en ny kartläggning av region Stockholm.

Dagens PS - 1 timme sedan

Google ger sig i kast med sparkonton

Snart går det att spara pengar på privatkonton kopplade till Google. Tech-jätten säger att de inte kommer utnyttja kundinformationen från kontona. Expressen rapporterar om Googles nya initiativ och hänvisar till Wall Street Journal.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Trumps frackingregler kan ge mer plast i EU

Förra veckan godkände belgiska myndigheter en ny plastfabrik i Antwerpen; vilket kan vara en början på en utveckling där fler fabriker öppnas. I och med att president Trump liberaliserat fracking-lagarna blir det billigare att bedriva plastproduktion i Europa.  Den planerade plastfabriken ska ligga i Belgiska staden Antwerpen och för att byggplanerna ska gå igenom kommer 48 hektar skog att huggas ned, rapporterar tidningen Quartz.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Andra vinstvarningen på en månad för flygbolaget

Hongkongbaserade flygbolaget Cathay Pacific vinstvarnar för andra gången på en månad. Bakgrunden är en fortsatt tuff miljö. Resultatet väntas nu bli väsentligt sämre under det andra halvåret, jämfört med det första.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ingen genomklappning för julhandeln

Den svenska julhandeln ökar igen. Enligt HUI Research förväntas omsättningen öka med 2 procent jämfört med förra året. SVT skriver om prognosen för julhandeln från HUI Research.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Lufthansa medlar med UFO – strejken avblåst

Tyska Lufthansa är överens med kabinpersonalens fackförbund, UFO, om att lösa lönestrejken genom medling. Under tiden blir det inga fler strejker, enligt ett pressmeddelande. Lufthansa uppger att UFO är skyldiga att ”bibehålla industriellt lugn” efter att kabinpersonalen strejkat två dagar i förra veckan.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Nordisk nätbutiksjätte får miljonböter för reapriser

Jollyroom, nordens största e-handlare inom barn- och babyprodukter, får dryga böter för falsk marknadsföring. Sajten har utannonserat varor på rea, som sedan visat sig inte alls varit prisnedsatta. Det skriver Di Digital.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Japanska jätten höjer försäljningsprognosen

Det japanska konglomeratet Toshiba höjer försäljningsprognosen men behåller resultatprognosen oförändrad för helåret. Rapporten för det andra kvartalet visade högre än väntad försäljning och rörelseresultat. Bolagets rörelseresultatet uppgick i andra kvartalet till 44,23 miljarder yen, att jämföra med Bloombergs konsensus med två estimat som låg på 33,59 miljarder.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Rykte: Apple kan lansera en ny Macbook i dag

Nysatsning efter kärnkraftolyckan i Fukishima, Googles satsning på sjukvård samt ett rykte om en ny Macbook  – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. George Lucas har ändrat Star Wars – igen Efter gårdagens lansering av streamingtjänsten Disney+ har rapporterna och recensionerna börjat strömma in.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.