Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 21 November, 17:06

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 07:40

Svensk Mäklarstatistik: ”Trenden fortsätter”Bostadsmarknaden visar fortsatt små prisförändringar i oktober. Det framgår av statistik framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik. Under den senaste månaden ökade bostadsrättspriserna i riket med 1 procent medan villapriserna var oförändrade. Jämfört med ett år sedan har priserna på bostadsrätter i riket ökat med 3 procent medan villorna ökat med lika mycket. ”Trenden med omfattande antal försäljningar fortsätter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Mäklarstatistik, SCB, Svensk Mäklarstatistik, Per-Arne Sandegren, Medelpris, Stockholm, stockholm, Göteborg, göteborg, Malmö, malmö, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk Mäklarstatistik, Trendenfortsätter
Cornucopia - 17 apr 18 kl. 10:03

Lägenhetspriserna enligt Mäklarstatistik 2016 - 2018

Medan media nu basunerar ut lättnadsrally och prisvärderingstjänsterna mystiskt värderar upp bostäder radikalt, så följer lägenhetspriserna enligt Mäklarstatistik för Sverige, Stor-Stockholm och centrala Stockholm nedan.Medelpriser bostadsrätter 201601 - 201803. Källa: MäklarstatistikMedia är pigga på att förklara att bostadspriserna nu rusar eftersom de inte föll mer än marginellt hos Valueguards statistik och Mäklarstatistik hävdade att de var oförändrade eller svagt nedåt.

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 07:57

Mäklarstatistik: "Lågkonjunktur värre än räntehöjning"

Lobbyorganisationen Svensk Mäklarstatistik rapporterar om stillastående bostadspriser den senaste månaden. Man säger också att en räntehöjning inte skulle påverka bostadspriserna men att lågkonjunktur skulle påverka "om vi skulle gå in i en lågkonjunktur". Om alltså.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemnet köper Svensk Mäklarstatistik

Svensk Mäklarstatistik blir dotterbolag till Hemnet. Mäklarstatistik presenterar varje månad siffror över priserna på bostadsmarknaden, som grundar sig på cirka 70 procent av de försäljningar som sker via mäklare. Redan i dag ägs Svensk Mäklarstatistik i stort av samma aktörer som står bakom Hemnet; Mäklarsamfundet, Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån.

Cornucopia - 14 jul 16 kl. 09:57

Mäklarstatistik - priserna faller 3.8% i centrala Stockholm, ej 1%

Så var det dags för det månatliga rapporterandet av bostadsprisernas utveckling i Sverige. Mäklarstatistik verkar dock ha lite problem med sina siffror, alternativt pressmeddelanden. Semestervikarier?

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 06:37

Mäklarstatistik: Fortsatt prisåterhämtning för bostadsrätter

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 3 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har sjunkit 1 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 5 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 2 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Cornucopia - 06 apr 19 kl. 12:17

Mäklarstatistik: Kraftigt fallande bostadsrättsförsäljningar - priserna i Stockholm tillbaka på augusti 2015

"Lögn, förbannad lögn, och Mäklarstatistik."Mäklarstatistiks siffror visar på fallande bostadsrättspriser i centrala Stockholm, men eftersom bolagets statistik kan användas lite hur som helst kallas det att priserna steg i Stockholm. Så som kontrast rubriksätter jag enligt ovan.

PrivataAffärer - 12 aug 16 kl. 08:48

Bostadsrättspriserna faller - Stockholm leder trenden

Bostadsrättspriserna i riket som helhet sjönk 1 procent i juli jämfört med föregående månad. Villapriserna var oförändrade. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik....

BT - 19 jul 18 kl. 06:15

Borås går mot trenden – högre bostadspriser än på länge

Enligt Svensk mäklarstatistik har priserna på bostadsrätter i Borås ökat med 15,2 procent under de senaste tre månaderna. Ett resultat av en ökad nyproduktion, menar Magnus Björkner, mäklare på Fastighetsbyrån. – Utgångspriserna är i regel dyrare, säger han..

NSD - 05 dec 18 kl. 09:30

Mäklaren: "Generella trenden är stabil"

Både villa– och bostadsrättspriser har sjunkit med en procent över landet den senaste månaden, enligt Svensk mäklarstatistik..

Cornucopia - 14 okt 15 kl. 11:35

Valueguard och Mäklarstatistik - bostadspriserna upp i hela landet

Pratet om bostadsbubblans förestående krasch har ännu inte avspeglats i bostadspriserna. I statistiken från september stiger bostadspriserna i hela landet enligt både Mäklarstatistik och Valueguard.

Mäklarstatistik rapporterar nu om stigande bostadsrättspriser den senaste månaden på allt från 1% utanför storstad till 3% i hela riket i snitt, inklusive 3% i Stockholm, medan motsvarande utveckling är 1-2% stigande för villor med 1% i hela landet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svagt år för Jysk – första sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen 2008 visar Jysk ett svagare resultat än föregående år. Totalt har rörelseresultatet minskat med 7,6 procent. Dagens Industri rapporterar att Jysk under förra räkenskapsåret hade ett rörelseresultat på 3,3 miljarder kronor, vilket är en minskning på 7,6 procent jämfört med året innan.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Vilda teorin: Greta Thunberg reser i tiden

Ett gammalt svartvitt foto på ett barn som onekligen ser ut som Greta Thunberg har börjat cirkulera på nätet. Nu undrar folk om klimataktivisten i själva verket är en tidsresenär. Fotografiet kommer från University of Washingtons bibliotek.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ving köper upp spansk hotellkedja

Vinggruppen köper upp spanska hotellföretaget AROE som äger 12 hotell med cirka 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna. Det framgår av ett ett pressmeddelande. Flera av hotellen beskrivs vara bland de mest populära bland Vings gäster.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Åkesson: ”Vi vill avsätta alla ministrar”

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna.  Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Spotifys poddsatsning går hem – nu störst i landet

Spotify är idag den tjänst flest svenskar använder för att lyssna på podcasts. Detta är ett trendbrott, då det fram till nu varit Apples app som varit förstavalet. Nu väntar expansion till andra europeiska länder.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Amazon vill öppna kassalösa stormarknader

E-handelsbolaget Amazon planerar att öppna kassalösa stormarknader nästa år. Bolaget har redan kassalösa mindre butiker med varumärket Amazon Go. Utökningen av de kassalösa butiksambitionerna inkluderar även möjligheten att utlicensiera teknologin till andra detaljhandelsbolag.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Åkesson och SD lyfter hos näringslivet

Förtroendet för Jimmie Åkesson bland Sveriges företagare fortsätter att öka. Även partiet kan inkassera en uppgång. Det är Dagens Industris barometer för näringslivet som har undersökt förtroendet för partiledarna.

Dagens PS - 6 timmar sedan

BMW beställer batterier för 100 miljarder kronor

Tyska biljätten BMW beställer battericeller för 10,2 miljarder euro, motsvarande 108,9 miljarder kronor, från kinesiska CATL och Samsung SDI. Det framgår av ett pressmeddelande. I fallet med CATL handlar det om en utökning från en tidigare beställning från sommaren 2018 värd 4 miljarder euro.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Undersökning: Svenskar väljer trygghet framför bilar

När svenskar rankar de viktigaste förmånerna på jobbet ligger tryggheten högt, visar en ny Sifoundersökning. Exempelvis är det bara högre lön som rankas högre än extrapengar vid olyckor, sjukdomar och annat. Tjänstebilar är inte prioriterade.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Teslas pickup avtäcks i natt – se eventet live

I dagens techbrief kan du läsa om Trumps nya Apple-lögner, SpaceX raket som brast under tester samt allt inför lanseringen av Teslas nya pickup truck. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Trump får guidad tur hos Apples partner – och ljuger om verksamheten I går fick president Donald Trump en guidad tur av Apples vd Tim Cook i en techjättens partners fabriker i Texas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.