Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 18:17

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 07:27

Nordea tappar viktig toppchefNordea Bank tappar sin digitaliseringschef Ewan MacLeod, rapporterar Dagens Industri. ”Nu när Nordea går in i en ny fas och rollen som CDO (Chief Digital Officer) blir en mer verkställande roll, är det en naturlig tidpunkt för Ewan att söka nya möjligheter”, uppger Nordeas presschef Afroditi Kellberg för tidningen. Läs mer på Di.se.
The post Nordea tappar viktig toppchef appeared first on Dagens PS..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Bank, Ewan MacLeod, Dagens Industri, Nordea, CDO, Digital Officer, Ewan, Nordeas, Afroditi Kellberg, Di, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, tappar, viktig, toppchef
PrivataAffärer - 03 jan 18 kl. 13:30

Nordea tappar bolånekunder

Nordea tappar marknadsandelar inom svenska bolån. Det kan ha att göra med en låg kundnöjdhet och vara en konsekvens av beslutet om en flytt av huvudkontoret....

DI - 14 mar 18 kl. 09:44

Nordea tappar chefsanalytiker

Nordea tappar sin chefsanalytiker Martin Guri till mäklarfirman Kepler Cheuvreux, där han blir nordisk chefstrateg. Huvuduppgiften blir att bygga upp en nordisk aktiestrategiprodukt..

DI - 04 sep 18 kl. 07:40

Nordea tappar toppnamn – går till Finnair

Nordea tappar sin chef över personal banking, Topi Manner, som blir ny vd för Finnair. Topi Manner, som även är medlem i koncernledningen, lämnar banken i slutet av 2018, enligt ett pressmeddelande. .

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 14:00

Nordea tappar tunga profilen

Lämnar storbanken efter nio år på seniora befattningar. ”Ett personligt beslut”. Anna Storåkers, chef för Nordeas personal banking i Sverige och landschef för Nordea i Sverige, har bestämt sig för att sluta, enligt ett pressmeddelande.

Realtid - 02 aug 17 kl. 14:03

Nordea tappar chefen för corporate finance och investment banking

Nordea har tappat en tung chef under sommaren. Svante Andreen som är chef för Nordea Corporate and Investment banking har slutat på banken, bekräftar en talesperson för Nordea för Realtid..

Expressen - 04 jan 18 kl. 13:05

Nytt fiasko för Nordea - tappar kunder efter flyttbesked

Nordea visar för första gången på 15 år sämre siffror för svenska bolån.Orsaken? Missnöjda kunder efter höstens flyttbesked enligt en analys från Jyske Bank.

Affärsvärlden - 25 sep 13 kl. 09:33

Nordea tappar efter försäljning

Nordea hade tappat drygt 2 procent till 77:30 kronor, ett par minuter efter onsdagens öppning..

DN - 17 jul 14 kl. 09:04

Nordea tappar vinst

Bankkoncernen Nordea minskar sin vinst för andra kvartalet. Bolaget redovisar en rörelsevinst på 935 miljoner euro, motsvarande cirka 8,6 miljarder kronor. Det kan jämföras med vinsten på 1|048 miljoner euro motsvarande period förra året..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Nordea tappar tusentals kunder i Danmark

Nästan 40.000 kunder har lämnat banken. Nordea är därmed den bank som tappat flest kunder i Danmark..

Expressen - 13 feb 12 kl. 13:01

Ystad tappar viktig mark i toppen

Med Pierre Hammarstrand knäopererad blev Ystads IF för tunna mot HK Malmö i går. Nu tappar laget mark i toppen av tabellen. - Vi orkade inte hela vägen i dag, säger Mats Engblom..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Lågprisbutiker trotsar butiksdöden

Fysiska butiker har länge fått stå tillbaka till förmån för online-handeln. Men ett analysbolag hittar nu flera anledningar till att just lågprisbranschen bryter trenden. Företag som Rusta, Dollarstore och ÖB kan alltså se fram emot en fortsatt expansion.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Bergsprängning ger t-banan miljardsmäll

Utbyggnaden av Stockholms tunnelbana kommer att bli betydligt dyrare än vad som först beräknats. Det handlar om nio miljarder kronor i extra kostnader. Det är Dagens Industri som hänvisar till en ny kartläggning av region Stockholm.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Google ger sig i kast med sparkonton

Snart går det att spara pengar på privatkonton kopplade till Google. Tech-jätten säger att de inte kommer utnyttja kundinformationen från kontona. Expressen rapporterar om Googles nya initiativ och hänvisar till Wall Street Journal.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Trumps frackingregler kan ge mer plast i EU

Förra veckan godkände belgiska myndigheter en ny plastfabrik i Antwerpen; vilket kan vara en början på en utveckling där fler fabriker öppnas. I och med att president Trump liberaliserat fracking-lagarna blir det billigare att bedriva plastproduktion i Europa.  Den planerade plastfabriken ska ligga i Belgiska staden Antwerpen och för att byggplanerna ska gå igenom kommer 48 hektar skog att huggas ned, rapporterar tidningen Quartz.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Andra vinstvarningen på en månad för flygbolaget

Hongkongbaserade flygbolaget Cathay Pacific vinstvarnar för andra gången på en månad. Bakgrunden är en fortsatt tuff miljö. Resultatet väntas nu bli väsentligt sämre under det andra halvåret, jämfört med det första.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ingen genomklappning för julhandeln

Den svenska julhandeln ökar igen. Enligt HUI Research förväntas omsättningen öka med 2 procent jämfört med förra året. SVT skriver om prognosen för julhandeln från HUI Research.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Lufthansa medlar med UFO – strejken avblåst

Tyska Lufthansa är överens med kabinpersonalens fackförbund, UFO, om att lösa lönestrejken genom medling. Under tiden blir det inga fler strejker, enligt ett pressmeddelande. Lufthansa uppger att UFO är skyldiga att ”bibehålla industriellt lugn” efter att kabinpersonalen strejkat två dagar i förra veckan.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Nordisk nätbutiksjätte får miljonböter för reapriser

Jollyroom, nordens största e-handlare inom barn- och babyprodukter, får dryga böter för falsk marknadsföring. Sajten har utannonserat varor på rea, som sedan visat sig inte alls varit prisnedsatta. Det skriver Di Digital.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Japanska jätten höjer försäljningsprognosen

Det japanska konglomeratet Toshiba höjer försäljningsprognosen men behåller resultatprognosen oförändrad för helåret. Rapporten för det andra kvartalet visade högre än väntad försäljning och rörelseresultat. Bolagets rörelseresultatet uppgick i andra kvartalet till 44,23 miljarder yen, att jämföra med Bloombergs konsensus med två estimat som låg på 33,59 miljarder.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Rykte: Apple kan lansera en ny Macbook i dag

Nysatsning efter kärnkraftolyckan i Fukishima, Googles satsning på sjukvård samt ett rykte om en ny Macbook  – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. George Lucas har ändrat Star Wars – igen Efter gårdagens lansering av streamingtjänsten Disney+ har rapporterna och recensionerna börjat strömma in.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.