Nyteknik > Teknik

Friday, 15 November, 16:17

Nyteknik - 08 nov 19 kl. 07:30

”Bilindustrin motarbetar både miljö och folkhälsa”LÄSARBREV. Nej Volkswagen - det är ingen bra idé att ta bilen för så korta sträckor. Dra gärna nytta av människors miljöengagemang men gör det med argument som håller, uppmanar Lars-Gunnar Johansson, civilingenjör..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
LÄsarbrev, Volkswagen, Lars-Gunnar Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bilindustrin, motarbetar, både, miljöoch , folkhälsa
DI - 23 apr 14 kl. 13:12

Bilindustrin anklagas för miljöfusk

Europas billobby vill skjuta på införandet av EU:s nya utsläppsmätningar. Enligt miljöorganisationer vill bilindustrin föra kunderna bakom ljuset om bilarnas verkliga föroreningar, rapporterar Ekot..

SmålandsPosten - 27 jul 16 kl. 07:55

Bilindustrin - sluta fuska med miljöarbetet

Nu är det dags att bilindustrin skärper sig och slutar med fusk och karteller för att hindra framtagandet av mindre miljöskadliga fordon..

Dagens PS - 08 maj 17 kl. 11:58

Volvochefen vädjar till bilindustrin

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uppmanar bilindustrin att ändra sin affärsmodell till att bli mer hållbar och klimatvänlig. Han talar i dag, måndag, på ett FN-möte vid Volvos huvudkontor i Torslanda där runt 190 företagsledare och hållbarhetsexperter från omkring 100 företag och organisationer samlas för att diskutera hur näringslivet kan bidra för att nå FN.s klimat- och hållbarhetsmål, skriver Göteborgs-Posten.

Cornucopia - 08 aug 14 kl. 11:35

Livsmedelsverket motarbetar direktförsäljning av mjölk

Livsmedelsverket motarbetar aktivt direktförsäljning av mjölk från bonde till konsument. Istället ska mjölk transporteras land och rike runt till de allt färre mejerierna i landet, även om man råkar bo granne med en mjölkbonde.

Tobias Johansson har skrivit två debattartiklar hos Bonnier/Sydsvenskan.

Skånskan - 02 jul 18 kl. 10:59

Vill att miljöarbetet ska vässas

Staffanstorp Staffanstorps kommun hamnade på 190:e plats i Aktuell hållbarhets miljöranking. En god förbättring tycker kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson, M. Socialdemokraterna anser att resultatet är nedslående och vill inrätta en tjänst som miljöstrateg.

Alliansfritt Sverige - 12 feb 14 kl. 08:11

Centerpartiet, ”alliansens gröna röst”, förstör miljöarbetet – vi har listan

Centerpartiet vill vara ett miljöparti och har försökt marknadsföra sig som "alliansens gröna röst". Precis som det går kasst generellt för partiet går det även åt skogen i miljöfrågan. Det går så dåligt att de snarare genom sitt agerande motarbetar miljöarbetet.

SR - 02 aug 17 kl. 18:30

5 miljoner tyska dieselbilar ska bli mindre miljöfarliga

Det tyska dieseltoppmötet mellan regeringen och bilindustrin bl a har nu kommit fram till att drygt 5 miljoner tyska dieselbilar ska åtgärdas så att de släpper ut mindre farliga avgaser i de tyska städerna. Men kritiken från miljöorganisationer om att bilindustrin kommit för lätt undan är redan stor och de lovar att driva på vidare för dieselförbud i vissa tyska städer..

YLE - 12 jul 17 kl. 09:54

Finland och EU bråkar om skogen: Nytt miljöförslag kan stå oss dyrt

Finland var i minoritet när EU-parlamentet på tisdagen röstade om huruvida medlemsländer i framtiden ska få räkna med kolsänkor, alltså till exempel skog som binder koldioxid, i sin utsläppsminskning. En ny tolkning kan leda till att de finska skogarna inte längre godkänns i utsläppsuträkningarna, vilket kan bli en dyr historia för Finlands del. När Europarlamentets miljöutskott ENVI på tisdagen röstade med klar majoritet för att strama åt möjligheten att kvittera utsläpp med kolsänkor, stod Finland i främsta ledet och motsatte sig förslaget.

Supermiljöbloggen - 19 sep 18 kl. 19:12

Svenskt Näringsliv motarbetar EU:s klimatarbete

Den mäktiga lobbygruppen BusinessEurope, där Svenskt Näringsliv ingår, försöker stoppa alla förslag på höjda klimatambitioner inom EU. Det visar ett läckt dokument. BusinessEurope lägger årligen ungefär 40 miljoner kronor på att försöka påverka våra beslutsfattare.

Supermiljöbloggen - 22 okt 18 kl. 12:25

Nu lobbar företagen mot miljölagar – igen

De bidrar mest i världen till miljöförstörande plast i naturen. Nu vill storföretagen stoppa en lag som ska minska plastföroreningarna. Globalt hamnar varje år upp till 13 miljoner ton skräp i haven.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Volkswagens tunga investering: 640 miljarder på elbilar

Volkswagen investerar 60 miljarder euro, motsvarande 640 miljarder kronor, fram till 2024 i en elektrifiering av kommande bilmodeller..

Nyteknik - 1 timme sedan

Fords elbil avslöjad före premiären

På söndag skulle det vara klimax. Efter lång tids väntan och massvis med teasers var tanken att Ford skulle ryckt skynket av sin framtid. Men överraskningen uteblir – detta då Mustang Mach-E redan avslöjats..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Shapes rörkonstruktion fick SSAB:s stålpris

Vinnaren av det tjugonde Swedish Steel Prize tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3d-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Låt företagen ta fullt ansvar vid en kärnkraftolycka”

REPLIK. Ni har helt rätt om kärnkraften men ändå helt fel. Det är kostnaden vid en eventuell olycka som är kruxet med kärnkraft.

Nyteknik - 4 timmar sedan

Nu ska de bygga en flygande prototyp av sin jetdrivna mc

Deras flygande motorcykel ska prestera 241 km/h – men enligt Jetpack Aviation är den teoretiska toppfarten över 640 km/h. Nu har investerare lagt pengar för att få upp en prototyp i luften.  .

Nyteknik - 6 timmar sedan

13 timmars legobygge – fast på bara 8 minuter

Ny Teknik (med spännande gäster!) byggde lego i 13 timmar. Vi testade att skruva upp hastigheten med 10 000 procent.

Nyteknik - 6 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Skinn” av kolnanorör kan skydda framtidens raketer

Forskarnas nya kompositmaterial öppnar vägen för böjliga värmesköldar med låg vikt. Deras kolnanorör skulle kunna täcka framtidens raketer, som ett tunt skinn..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Rymdministern: Därför investerar Sverige över en miljard per år i rymden

Nästa år ska Sveriges rymdbudget för första gången ligga på över en miljard kronor. ”Det här skapar jobb i Sverige”, säger rymdminister Matilda Ernkrans..

Nyteknik - 8 timmar sedan

IEA: Elbehoven i framtiden blir enorma

Elektricitet får en allt viktigare roll i världens framtida energisystem. Användningen kommer att växa mer än dubbelt så snabbt jämfört med ökningen av det totala energibehovet, enligt IEA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.