SVT > Kultur

Thursday, 21 November, 14:38

SVT - 08 nov 19 kl. 07:00

Linda Piras nya album: ”Det är när hon är rå som hon glimrar”Linda Pira slog igenom 2012, men först nu kommer hennes debutalbum Legendarisk. Efter utflykter inom pop-rap och dancehall hittar Linda Pira tillbaka till den raka, hårda hiphopen – en plats där hon gärna får stanna, tycker Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Piras, Pira, Legendarisk, Linda Pira, Kulturnyheternas, Tali, Silva

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Linda, Pirasnya , albumDet är när hon är , rå som hon glimrar

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Skadedjur hotar konsten på Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum har i många år kämpat med skadedjursproblem och lokaler som är dåligt anpassade för verksamheten. Nu har kommunstyrelsen i Göteborg godkänt ett förslag för om- och tillbyggnad av museet, rapporterar Kulturnytt..

SVT - 3 timmar sedan

En ny ”opera i operan” föreslås

Kungliga Operan föreslås få större lokaler och en helt ny entré – efter en lång tids diskussioner om dess framtid läggs nu förslaget fram för stadsbyggnadsnämnden i Stockholm..

SVT - 3 timmar sedan

Regioner drar ner på kulturen

Regionernas anslag till kulturverksamhet minskade med en halv procent under 2018. Av 21 regioner minskade nio sina utgifter per invånare jämfört med under 2017. Det visar en sammanställning från Myndigheten för kulturanalys..

SVT - 3 timmar sedan

”En klassisk jukeboxmusikal – som går den oväntade vägen”

Vad skulle hända om Shakespeares Romeo och Julia inte slutade med att Julia tog livet av sig utan levde vidare? Den frågan undersöker den feministiska feel-good musikalen & Juliet. Musikalen, som redan på förhand blivit vida omtalad, bygger på 30 hits av den svenske stjärnproducenten Max Martin..

SVT - 4 timmar sedan

Juristen: Tidigare Metoo-mål har slutat med fällande dom

Skribenten Cissi Wallin står åtalad för grovt förtal efter att ha anklagat journalisten Fredrik Virtanen för våldtäkt på sociala medier. Under torsdagen inleds rättegången i Stockholms tingsrätt. – I tidigare metoomål har man valt att döma för grovt förtal, säger juristen Ängla Eklund..

SVT - 18 timmar sedan

Jelassi: ”Jag har känt mig som en bluff”

Rapparen Jelassi har gjort låtar tillsammans med hyllade artister som Cherrie och Silvana Imam. På fredag släpper hon sin allra första egna EP, där bland annat porten där hon växte upp spelar en avgörande roll..

SVT - 8 timmar sedan

Cissi Wallin och Fredrik Virtanen möts i rätten

För två år sedan skrev skribenten Cissi Wallin på sitt Instagramkonto att hon blivit våldtagen av Fredrik Virtanen. Inlägget fick mycket stor spridning och Virtanen, som inte är dömd och som konsekvent har nekat till anklagelserna, svarade med att anmäla Wallin för grovt förtal. I dag inleds huvudförhandlingarna..

SVT - 18 timmar sedan

Utgivarna: ”Medieombudsmannen ett stort kliv framåt”

Poddar kan redan i dag ansluta sig till de pressetiska regler som styr till exempel dagstidningar och public service. Och vid årsskiftet ska det bli ännu enklare – då tillträder en gemensam medieombudsman för alla medieformer. Trots det står många av Sveriges populäraste poddar utanför det pressetiska systemet..

SVT - 19 timmar sedan

Augustprisets hederspris går till Jan Stolpe

Översättaren Jan Stolpe får Svenska förläggareföreningens hederspris. – Det är en tydlig signal från förläggarna att just en översättare får priset, säger Jan Stolpe..

SVT - 19 timmar sedan

Frozen 2 dubbas till samiska – har premiär i jul

Disneys animerade film Jikŋon 2 – Frozen 2 – har premiär på samiska i julhelgen. Filmen är den första Disneyfilmen att dubbas till nordsamiska. Anders Rimpi och Ella Márge Nutti gör rösterna till karaktärerna Olof respektive Anna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.