Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 November, 19:07

Skånskan - 08 nov 19 kl. 07:00

Specialeffekterna väger inte upp i MidwayFilm
Midway
Regi: Roland Emmerich
Medverkande: Ed Skrein, Woody Harrelson, Mandy Moore med flera.
pppFör Hollywood var andra världskriget ett manus med oändligt antal sidor att vända.
Det kom tunga epos som Bron över floden Kwai och Kanonerna på Navarone, men det gick ändå på halvfart tills Midway kom 1976. Hollywood buntade ihop ett dussin åldrande stjärnor som Charlton Heston, Robert Mitchum, Glenn Ford, Henry Fonda och några till och backade bandet till den 4-7 juni 1942 när USA och Japan utkämpade slaget om Midwayatollen. Japan försökte med en avledningsmanöver att splittra den amerikanska Stillahavsflottan men USA synade bluffen och det blev vändpunkten för kriget och början till slutet för de japanska framgångarna till havs.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Midway, EmmerichMedverkande, Skrein, Harrelson, Moore, Hollywood, Bron, Kwai, Kanonerna, Navarone, Charlton Heston, Mitchum, Ford, Fonda, USA, Japan, Midwayatollen, Stillahavsflottan, Pearl Harbor, Roland Emmerich, Independence Day, Tora, Slaget, England, Emmerich, John Ford, Hawai

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Specialeffekterna, vägerinte upp i , Midway
Posh24 - 13 feb 15 kl. 15:48

Det här är varför Keanu Reeves är den ödmjukaste Hollywoodkändisen!

Det finns egentligen hur många exempel som helst som visar på att Keanu Reeves, 50, är den absolut mest ödmjuke kändisen i Hollywood.

Han ger bort miljoner i välgörenhet och han gav även bort $75 miljoner av sin lön för The Matrix till teamet som arbetade med specialeffekterna.

Nu lyckades en person filma Keanu Reeves när han tar tunnelbanan i New York och ger upp sin plats till en kvinna så att hon får sitta istället.

Expressen - 31 jan 13 kl. 11:04

Lindgren om numret: "Mycket kan gå fel"

KARLSKRONA. Förra året gled David Lindgren in på ett bananskal och vann svenska folkets hjärtan. För att överträffa sig i år har han tagit fram ett dansnummer med ett riskabelt inslag som han kallar "iron man" - och Expressen kan nu avslöja specialeffekterna i numret.

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 15 kl. 10:45

Bille August filmar i Kina

Danske regissören Bille August har nyligen börjat inspelningarna av sin nya film "The chinese widow", rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina.Filmen handlar om den amerikanske piloten Jack Turner som räddades av kinesiska bybor när hans plan sköts ned av japanskt flyg under andra världskriget. Inspelningarna startade i lördags i den östliga provinsen Zhejiang.

Sydsvenskan - 01 nov 15 kl. 10:45

Bille August filmar i Kina

Danske regissören Bille August har nyligen börjat inspelningarna av sin nya film "The chinese widow", rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina.Filmen handlar om den amerikanske piloten Jack Turner som räddades av kinesiska bybor när hans plan sköts ned av japanskt flyg under andra världskriget. Inspelningarna startade i lördags i den östliga provinsen Zhejiang.

Alingsås tidning - 31 jan 16 kl. 05:30

Torbjörn vann sin andra guldbagge

För säkerhets skull hade Torbjörn Olsson halvgarderat sig genom att vara nominerad för två av tre filmer i kategorin visuella effekter. Han fick också åka hem med en guldbagge från förra veckans Guldbaggegala.
Arbetet med LasseMajas detektivbyrå – Stella Nostra gav Tolleredsbon hans andra statyett.

Skånskan - 04 apr 17 kl. 18:00

Hasse och Tages minimuseum räddas av stort stipendium

TOMELILLA/SJÖBO 100 000 kronor i stipendium till Hasse och Tage-museet i Tomelilla räddar museets framtid.
På Långfredag öppnar verksamheten efter restaurering och utbyggnad med ett annex och café. ERWP.

Dagens PS - 21 aug 19 kl. 10:10

Walmart stämmer Tesla efter solpanel-bränder

En fjärde Matrix-film, Sony och Disneys Spider-Man-bråk och Walmart som stämmer Tesla – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. En fjärde ”Matrix”-film är på väg I går kom studion Warner Bros.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Satsning på barn och unga presenterades

MALMÖ 30 miljoner extra till arbetsmarknads- och socialnämndens arbete med barn och unga var en nyhet som kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) presenterade under den inledande allmänpolitiska debatten.Budgetfullmäktige i Malmö inleddes på onsdagsmorgonen och väntas pågå i två dagar. Mötet började med en allmänpolitisk debatt och i inledningen av den presenterades ytterligare en satsning som S och L vill ge arbetsmarknads- och socialnämnden för att stärka det förebyggande arbetet med barn och unga.

Skånskan - 1 timme sedan

”S har bidragit till integrationshaveri”

MALMÖ
Otryggheten måste bort, gängen ska krossas och den fristad som Malmö länge kunnat vara är hotad på grund av ett integrationshaveri, hävdade oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M) bland annat under den allmänpolitiska debatten.Från Vänsterpartiet fick M en känga apropå den omdebatterade Staffanstorpsfilmen där det visar sig att en av statisterna är en moderat politiker.
– Det måste vara härligt att vara moderat i eran värld där rapsfälten alltid är gula.

Skånskan - 2 timmar sedan

Flera personer gick in i avspärrat område

Malmö Polisen är under onsdagen på plats i Västra hamnen för utredningsarbete. I samband med detta har området spärrats av. Men det ska inte finnas någon fara för allmänheten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Korruption eller girighet

Swedbanks brott kan vara värre än ”bara” penningtvätt. Om dokument som Uppdrag Gransknings reportrar sett är rättvisande kan Swedbank ha brutit mot USA:s sanktionsregler, vilket kan ge allvarliga konsekvenser. Även i bästa fall kan det röra sig om stora bötesbelopp.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tregradersmålet

Världen kommer att producera mer än dubbelt så mycket fossila bränslen som kol, olja och gas än vad som är förenligt med att nå klimatmålen, enligt en rapport sammanställd av en internationell grupp med drygt femtio forskare från universitet och forskningsinstitut. Det kommer till exempel att framställas 120 procent mer än vad som är möjligt om vi vill hålla temperaturökningen till 1.5 grader.

Skånskan - 2 timmar sedan

Huset på Rausvägen 5 i Eslöv sålt för andra gången på kort tid

Eslöv Martin Erlandsson, 29, och Mikaela Nilsson, 28, är nya ägare till fastigheten på adressen Rausvägen 5 i Eslöv. Försäljningen blev klar i oktober 2019 och priset på huset landade på 3 250 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som augusti 2018 för 2 960 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Karolinska nedskärningar

Nedskärningarna på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm har fått stort utrymme i nationell media. Att Skånes universitetssjukhus står inför lika stora nedskärningar är inte lika känt. 360 miljoner kronor ska sparas på sjukhusets personal nästa år.

Skånskan - 3 timmar sedan

Brunnshögsskrapan är ett steg närmare

lund Kommunledningen beslutade under måndagen att tilldela byggföretaget Serneke mark för sitt byggprojekt på Brunnshög.
Planen rör flera byggnader, varav en skyskrapa med en höjd på 100 meter.
Börje Hed (FNL) efterlyser en debatt om Lund verkligen ska ha så höga byggnader.

Skånskan - 3 timmar sedan

Industri krockar med våtmark

Södra Sandby Går det att kombinera våtmark med ett näraliggande verksamhetsområde? Den frågan vill stadsbyggnadskontoret undersöka mer ingående i en ny detaljplan.Den aktuella marken är en del av fastigheten Sandby 67:2.

Skånskan - 3 timmar sedan

97 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt till nya ägare

Kågeröd Försäljningen av huset på Knutstorpsvägen 23 i Kågeröd är nu klar. Nya ägare blir Riham Galaleldin Mahmoud Ali, 41, och Ronny Hartmann, 45, som köper fastigheten av Khadija Yousefi. Det 97 kvadratmeter stora huset är byggt 1945.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.