Skånskan > Opinion

Sunday, 17 November, 02:05

Skånskan - 08 nov 19 kl. 07:00

En befriande julfilm



Film
Jag kommer hem
igen till jul
Regi: Ella Lemhagen
Medverkande: Peter Jöback, Johannes Kuhnke, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman med flera.
ppppNämner man ordet julfilm tänker nog de flesta på en rolig eller knasig film som exempelvis Tomten är far till alla barnen eller Ett päron till farsa firar jul. Kanske på den lite mer stämningsfulla Love actually. Ella Lemhagens julfilm Jag kommer hem igen till jul är något helt annat. Filmen som bygger på en idé av Peter Jöback och har samma titel som både hans julskiva (2002) och julbok (2012), speglar Jöbacks egen historia.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LemhagenMedverkande, Jöback, Kuhnke, Reuter, Silfverhjelm, Falkman, Tomten, Ett, Love, Lemhagens, Jag, Peter Jöback, Jöbacks, Simon, Sverige, Anders, Lemhagen, Johannes Kuhnke, Suzanne Reuter, Mona

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En befriande, julfilm
SVT - 20 nov 13 kl. 09:15

Klassisk julfilm får uppföljare

Frank Capras film ”It's a wonderful life” från 1946 har länge varit julfilmernas julfilm. Nu får den en uppföljare..

UNT - 10 aug 14 kl. 14:13

Lizzy Caplan till Sonys julfilm

Lizzy Caplan har anslutit sig till rollistan i Sony Pictures kommande julfilm där hon bland annat gör Seth Rogen och Joseph Gordon-Levitt sällskap, skriver Variety..

Kristianstadsbladet - 10 aug 14 kl. 14:13

Lizzy Caplan till Sonys julfilm


Lizzy Caplan har anslutit sig till rollistan i Sony Pictures kommande julfilm där hon bland annat gör Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie sällskap, skriver Variety.Jonathan Levine kommer att regissera filmen som ännu inte har en titel. Levine regisserade även komedin "50/50" med Rogen och Gordon-Levitt i rollerna.

Trelleborgs Allehanda - 10 aug 14 kl. 14:13

Lizzy Caplan till Sonys julfilm


Lizzy Caplan har anslutit sig till rollistan i Sony Pictures kommande julfilm där hon bland annat gör Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie sällskap, skriver Variety.Jonathan Levine kommer att regissera filmen som ännu inte har en titel. Levine regisserade även komedin "50/50" med Rogen och Gordon-Levitt i rollerna.

Västerbottens Folkblad - 10 aug 14 kl. 14:15

Lizzy Caplan till Sonys julfilm

Lizzy Caplan har anslutit sig till rollistan i Sony Pictures kommande julfilm där hon bland annat gör Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie sällskap, skriver Variety. Jonathan Levine kommer att regissera filmen som ännu inte har en titel. Levine regisserade även komedin ”50/50″ med Rogen och Gordon-Levitt i rollerna.

SvD - 10 aug 14 kl. 14:13

Lizzy Caplan till Sonys julfilm

Lizzy Caplan har anslutit sig till rollistan i Sony Pictures kommande julfilm där hon bland annat gör Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie sällskap, skriver Variety..

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 14 kl. 14:16

Lizzy Caplan till Sonys julfilm

Lizzy Caplan har anslutit sig till rollistan i Sony Pictures kommande julfilm där hon bland annat gör Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie sällskap, skriver Variety. Jonathan Levine kommer att regissera filmen som ännu inte har en titel. Levine regisserade även komedin "50/50" med Rogen och Gordon-Levitt i rollerna..

GöteborgsPosten - 10 nov 15 kl. 09:51

Bergström utmanar med kaotisk julfilm

"Nu håller vi bara tyst och försöker att inte kränka någon". I en julfilm mitt i samtiden bjuder Robert Gustafsson och Maria Lundqvist på dråplighet och normbrytande. -Vad är det vi är så rädda för egentligen, undrar regissören Helena Bergström..

ÖstersundsPosten - 13 nov 15 kl. 16:21

Hela länets bioprogram och helgens biorecensioner – så bra är årets stora julfilm

► Filmrecension: Så bra är årets stora julfilm "En underbar jävla jul".

YA - 28 dec 15 kl. 11:40

Biotoppen: Lassgårds julfilm ny etta

Förväntningarna på årets svenska julfilm "En man som heter Ove" ser ut att ha uppfyllts. Filmen, med Rolf Lassgård i huvudrollen som ordningsmannen Ove, sågs av flest biobesökare under helgen. Nya på listan är också "Snobben", "Joy" och kritikerrosade "Carol" med Cate Blanchett och Rooney Mara.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fornling knockad – fördes till sjukhus

boxning Sven Fornling, 30, lyckades inte försvara sin IBO-titel i lätt tungvikt mot tyske Europamästaren Dominic Bösel. Malmösonen föll efter att ha blivit knockad i elfte ronden.Dominic Bösel inledde matchen starkt och hade ner Fornling en gång – men Malmösonen reste sig och jobbade sig in i matchen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fair Plays damer rycker i toppen

TENNIS Fair Plays damer tog fjärde raka fullpoängaren i Elitserien då Upsala TK besegrades med 5-1 på bortaplan.– Det spelades bra tennis i dag, konstaterade lagledaren Mervana Jugic-Salkic i ett pressmeddelande från klubben.
Fair Play vaskade om i laget inför den tuffa bortamatchen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bil skjuten under färd i Landskrona

Landskrona En personbil har under färd på Borgmästargatan i Landskrona blivit beskjuten av flera skott.Strax efter klockan 18 larmas polis till Borgmästargatan efter en förmodad skottlossning mot en personbil. Bilen ska ha varit i färd och blivit beskjuten av en annan personbil, som senare avvek från platsen.

Skånskan - 8 timmar sedan

22-åring ny ägare till 20-talshus i Vollsjö

Vollsjö 1 675 000 kronor fick Alf Victor Jönsson, 22 år, från Sjöbo ge för huset på adressen Pregestadsvägen 313 i Vollsjö. Det 125 kvadratmeter stora huset är byggt 1920. Till det hör en tomt på lite över 1,4 hektar.

Skånskan - 9 timmar sedan

130 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Carl Hampus Christoffer Åberg, 28, och Emelie Nilsson, 27, är nya ägare till fastigheten på adressen Axelvoldsvägen 17 i Eslöv. Huset byggdes 1980 och har en boyta på 130 kvadratmeter. Säljare är Agne Nilsson.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hus på 77 kvadratmeter i Hörby har fått ny ägare

Hörby Försäljningen av fastigheten på Slagtofta Kornvägen 12 i Hörby är nu klar. Ny ägare är Ingrid Gustafsson, 67 år, från Ludvigsborg och säljare är Caroline Olsson. Huset är byggt 1967 och har en boyta på 77 kvadratmeter.

Skånskan - 10 timmar sedan

Öresundsbron avstängd i båda riktningar efter olycka

Malmö Strax innan klockan 15 inträffade en trafikolycka på bron som nu är avstängd för trafik.Olyckan ska ha skett i riktning mot Sverige från Danmark, strax innan brofästet vid Lernacken, då en personbil kört in i ett vägräcke. Enligt polisen ska ingen person ha skadats.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kräver svar av Fröjd om uppsägning av Svabo-vd

Svalöv Meningarna är fortfarande delade sedan Svalövsbostäders vd Robert Johansen fick lämna sin tjänst för några veckor sedan.En av motståndarna är Centern som nu väljer att ställa ett antal frågor i fullmäktige till bolagets nye ordförande Angelie Fröjd (M).
Det är Lennart Pettersson som reagerar på uttalande som Fröjd gjort i media.

Skånskan - 10 timmar sedan

Tvingades avliva häst – hovslagare anmäls

nordvästskåne En hovslagare har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård sedan en häst behandlats fel och som senare fick avlivas.Tidigare i år visade det sig att hästen haltade och djurägaren kontaktade sin hovslagare som kom och verkade hästens hovar.
Hästen blev inte bättre och fick avlivas en vecka senare och innan dess hade legitimerad veterinär och godkänd hovslagare från specialisthästsjukhuset i Helsingborg behandlat hästen för akut fång.

Skånskan - 10 timmar sedan

Åläggs rasta jycken mer

HÖÖR En man i Höör har misskött sin hund och krävs nu på bättring.Länsstyrelsen ryter nu till om mannens skötsel av sin hund.
Han måste bland annat se till att rasta hunden i tillräcklig omfattning och se till att hunden får tillräcklig stimulans och aktivering.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.