PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 20:33

PrivataAffärer - 08 nov 19 kl. 06:50

Höjda riktkurser efter Skanskas rapportSkanskas rörelseresultatet landade på 2 150 miljoner kr i det tredje kvartalet. Infront Datas snittestimat låg på 1 954 miljoner. Aktien steg 3,2 procent under torsdagen och slutade på 212,30 kr. Carnegie höjer riktkursen för Skanska till 240 kr från 215 kr. Rekommendationen köp upprepas.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Skanskas, Datas, Skanska, ABG Sundal Collier, SEB Equities

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjda, riktkurserefter , Skanskas, rapport
DI - 07 feb 18 kl. 13:11

Snap får höjda riktkurser – rusar i förhandeln

Amerikanska teknikbolaget Snap, som står bakom Snapchat, har i dag fått en rad med höjda riktkurser efter bolagets rapport i går kväll som visade en betydligt högre omsättning än väntat samtidigt som förlusten blev mindre än befarat under fjärde kvartalet. .

DI - 17 maj 18 kl. 10:54

Höjda riktkurser för Nibe

Nibes rapport för det första kvartalet, som presenterades på onsdagen och som var något bättre än SME Direkts snittprognos, har renderat flera höjda riktkurser. .

PrivataAffärer - 17 maj 18 kl. 10:56

Överlag höjda riktkurser för Nibe

Nibes rapport för det första kvartalet, som presenterades på onsdagen och som var något bättre än SME Direkts snittprognos, har renderat flera höjda riktkurser....

Affärsvärlden - 17 maj 18 kl. 10:58

Efter rapporten: Flera höjda riktkurser för Nibe

Nibes rapport för det första kvartalet, som presenterades på onsdagen och som var något bättre än SME Direkts snittprognos, har renderat flera höjda riktkurser..

DI - 31 jan 19 kl. 07:56

Rekar: Höjda riktkurser för SEB – sänkt råd för SKF

I morgonens analysflöde har SEB fått ett par höjda riktkurser efter gårdagens rapport. SKF har samtidigt fått en sänkt rekommendation..

DI - 01 apr 19 kl. 08:08

Höjda riktkurser för H&M efter rapport – här är dagens rekar

Modekedjan H&M har fått ett antal höjda riktkurser och en höjd rekommendation efter bolagets kvartalsrapport som överträffade analytikernas förväntningar i fredags. Även Astra Zeneca får en rekommendationshöjning..

Affärsvärlden - 25 okt 19 kl. 07:23

Höjda riktkurser för underleverantören

Evolution Gaming har fått höjda riktkurser av flera analytiker efter torsdagens rapport för det tredje kvartalet..

DI - 23 jul 19 kl. 18:05

Höjda riktkurser för Lundin Mining inför kvartalsrapporten

Gruvbolaget Lundin Mining får höjda riktkurser inför rapportsläppet på onsdagskvällen. Samtidigt har Stora Enso och SSAB fått sänkta riktkurser..

DI - 02 jul 13 kl. 11:10

Höjda riktkurser för Nokia

Den finländska mobiltillverkaren Nokia får höjda riktkurser från flera håll..

Affärsvärlden - 13 jan 15 kl. 14:57

Verkstadsbolag klättrar på höjda riktkurser

Stockholmsbörsen noterade fortsatt marginella uppgångar under den tidiga tisdagseftermiddagen. Styrka återfanns i en rad verkstadsbolag efter höjda riktkurser medan oljerelaterat och Ericsson sett svagare utveckling..

DI - 10 maj 19 kl. 08:40

Rekar: Höjda riktkurser för Swedish Match – köprek för Lagercrantz

Tobaksjätten Swedish Match får höjda riktkurser i spåren av torsdagens kvartalsrapport. Samtidigt höjer Handelsbanken Lagercrantz till köp och sänker Arion Bank till sälj..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Investmentbanken: Upprepar övervikt för Swedbank

"Swedbanks penningtvättsproblem inte helt diskonterade" Morgan Stanley anser att Swedbanks aktievärdering redan speglar mycket risker, enligt analysen. Investmentbanken har i sitt huvudscenario bedömt att Swedbank får böter på 1,5 miljarder dollar, motsvarande närmare 15 miljarder kr. Morgan Stanley har riktkursen 169 kr på Swedbank, vilket kan jämföras med att aktien i skrivande stund handlas kring 125 kr efter ett fall på cirka

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är bankerna som höjt bundna boräntorna

Skandia är en av de banker som nyligen höjt de bundna räntorna. Tidigare låg faktiskt bankens listränta på 2,00 procent oavsett bindningstid (3 m-5 år). Men häromveckan höjde banken de bundna räntorna medan tremånadersräntan lämnades oförändrad.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Han blir ny vd för Norwegian

Det innebär att det nu är klart vem som ersätter förre vd:n Bjørn Kjos på posten. 57-årige Jacob Schram har tidigare arbetat inom Cirkle K (tidigare Statoil), McDonalds och McKinsey, skriver Norwegian. Han var bland annat vd för Statoil Fuel and Retail vid noteringen på Oslobörsen 2010.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är yrkena som ger mest i pension

Ur sammanställningen framgår också att den förväntade allmänna pensionen och tjänstepensionen kan variera mellan 14 800 kr och 30 000 kr i månaden, före skatt, räknat på lönerna för båda könen bland restaurangarbetare jämfört med civilingenjörer. Mätt i kompensationsgrad, pension som andel av slutlön, förväntas de båda yrkena restaurangarbetare respektive civilingenjör ge cirka 65 procent av lönen i pension. De allra flesta får en kompensationsgrad på över 60 procent vid 65 års ålder.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Advokat: Allvarligare med brott mot sanktioner

Han noterar att amerikanska myndigheter har stora befogenheter att straffa utländska företag som begår brottsliga handlingar, och redan brott mot penningtvättlagarna leder ofta till miljardböter. ”Men att medverka till brott mot sanktioner är mycket, mycket värre”, säger Peter Utterström till tidningen. Skälet till att detta är så mycket värre är att det anses vara enklare för en bank att hålla koll på en sanktionslista med namngivna personer, företag och länder, än att ha ett heltäckande skydd mot penningtvätt.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Riksbanken: Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat

Riksbanken konstaterar att avmattningen i världsekonomin har bidragit till förväntningar om fortsatt mycket låga räntor de kommande åren. Många centralbanker har också gjort penningpolitiken mer expansiv under året. I en sådan miljö kan marknadsaktörerna välja att öka sitt risktagande, vilket kan leda till att tillgångar blir övervärderade och skuldsättningen ökar på ett ohållbart sätt.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

”Pensionsbolagen brister i kvalitet i hållbara investeringar”

Söderberg & Partners granskar årligen pensionsbolagens hållbarhet i alternativa investeringar i form av en rapport. Årets granskning med titeln ”Elefanten i rummet”, konstaterar generellt att pensionsbolagens alternativa investeringar brister i kvalitet när det gäller traditionella tillgångsslag. Rapporten granska pensionsbolagen inom tre olika perspektiv, Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete samt Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Analytiker: Swedbanks penningtvättsproblem inte helt diskonterade

”Trots en signifikant lägre värdering än det historiska genomsnittet argumenterar vi för att det finns flera nedsiderisker för Swedbank efter att vi utfört en studie av Danske Banks utveckling efter dess penningtvättsskandal kom till ytan tidigt år 2017”, skriver Nordea i morgonbrevet. Tidigare på onsdagen har Nyhetsbyrån Direkt rapporterat att Nordea sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare behåll. Riktkursen är 115 kronor.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Här är onsdagens analyser

Carnegie inleder bevakning av Cellink med köprekommendation och riktkurs 340 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Cellink verkar inom den snabbväxande marknaden för 3D-bioprinting.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nordeas analytiker sänker storbankerna

Det innebär att: * Handelsbanken sänks till sälj från behåll. Riktkursen för Handelsbankens aktie sätts till 89 kronor. Aktien stängde på 95:84 kronor på tisdagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.