YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 November, 00:59

YLE - 08 nov 19 kl. 06:47

Hirvlax skola i Nykarleby får ett nådeår – stängs hösten 2023Det blir ett nådeår för Hirvlax skola i Nykarleby. Efter tre omröstningar i Nykarleby fullmäktige på torsdagskvällen stod det klart att skolan i Hirvlax stängs först hösten 2023..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nykarleby, Hirvlax

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hirvlax, skolai , Nykarlebyfår ett , nådeår, stängs, hösten, 2023
YLE - 21 jun 15 kl. 17:01

Hirvlax skola är viktig för sjöbyarna

Nykarleby vill utreda Hirvlax skolas framtid, den sista skolan i västra Munsala. - Skolan ska finnas kvar, annars blir bussresorna för långa. Och vart skulle man flytta eleverna?

YLE - 08 nov 19 kl. 06:47

Hirvlax skola i Nykarleby får ett nådeår – Kovjoki-Markby skola stängs redan till hösten

Det blir ett nådeår för Hirvlax skola i Nykarleby. Skolan stängs först hösten 2023, beslöt fullmäktige på torsdagskvällen. Kovjoki-Markby skola stängs däremot redan till hösten..

YLE - 08 nov 19 kl. 06:47

Hirvlax skola och Kovjoki-Markby skola i Nykarleby stängs – förälder: "Vi ger inte upp"

Det blir ett nådeår för Hirvlax skola i Nykarleby. Skolan stängs först hösten 2023, beslöt fullmäktige på torsdagskvällen. Kovjoki-Markby skola stängs däremot redan till hösten..

YLE - 30 nov 12 kl. 14:11

Nykarleby satsar på skolor och dagvård

På torsdagen godkände Nykarleby stadsfullmäktige budgeten. De största investeringarna nästa år är att slutföra Skogsparkens skola, Munsala daghem, Rummelbackens mobila daghem och Hirvlax skola. Den enda ändringen i budgeten är att ungdomarna får mer pengar för sina rum i Pepparkakshuset.

YLE - 28 jun 19 kl. 05:42

Nykarleby fattade beslut om skolstängningar

Nykarleby stadsfullmäktige beslöt på torsdagens möte att stänga Kovjoki-Markby skola från och med hösten 2020 och Hirvlax skola från och med hösten 2022..

YLE - 28 okt 19 kl. 04:28

Skolor ska stängas i Nykarleby - Föräldrar: Ge oss mer tid

Som många andra kommuner och städer ser Nykarleby över sitt skolnät. I november ska fullmäktige rösta om när Kovjoki-Markby skola och Hirvlax skola ska läggas ner. Att de läggs ner verkar oundvikligt..

YLE - 08 aug 13 kl. 07:50

Bybutiken i Hirvlax stänger

Bybutiken i Hirvlax i Nykarleby stänger i höst. Butiken har gått med förlust i flera år. - Det fanns ingen lönsamhet.

YLE - 26 maj 15 kl. 13:21

Ingen oro för Socklot skola

Två byskolor är på fallrepet i Nykarleby, och stadsstyrelsen nöjer sig inte med det. Nu skall också Socklot och Hirvlax byskolors framtid utredas. Det räcker inte med att Ytterjeppo skola läggs ner 2017, och att Kovjoki-Markby som får sin dom 2018.

YLE - 26 maj 15 kl. 09:25

Nykarleby utreder fler skolors framtid

Ytterjeppo skola i Nykarleby läggs ner 2017. Men vad gäller Kovjoki-Markby skola föreslår stadsstyrelsen att frågan avgörs 2018. Kovjoki-Markby skola läggs inte ner 2019 som bildningsnämndens föreslog.

YLE - 05 jun 15 kl. 04:54

Skolstängningen i Nykarleby: "Hoppas blickarna bränner i nacken"

Med rösterna 18 mot 8 beslöt Nykarlebys stadsfullmäktige på torsdagen gå vidare med skolstängningen. Ytterjeppo skola stängs år 2017 och beslut om Kovjoki-Markby fattas under år 2018. Dessutom beslöts att framtiden för Hirvlax och Socklots skolor ska utredas.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Styrelseordförande: ”Kaskö kommer inte klara det på egen hand” – fullmäktigeordförande: ”Tufft jobb framför men det känns bra”

Styrelseordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) är besviken över att fullmäktige röstade nej till en fusion med Närpes. Fullmäktigeordförande Kari Häggblom (SDP) är däremot nöjd. Splittringen i staden säger båda att de måste jobba med..

YLE - 1 timme sedan

Närpes sade ja till fusion med Kaskö – "Tiden är mogen"

Närpes valde att säga ja till en fusion med Kaskö. En klar majoritet på 26 ledamöter röstade ja mot åtta nej..

YLE - 2 timmar sedan

Fråga om jäv avgjorde fusionsbeslut i Kaskö – politiker: "Olika besked på svenska och finska från Kommunförbundet"

Fusionsmötet i Kaskö inleddes med en het diskussion om jäv. Det hela slutade i en omröstning som gjorde att nej-sidan fick majoritet. Båda sidorna hänvisade till vilka svar de hade fått av Kommunförbundet angående jäv.

YLE - 8 timmar sedan

Liveblogg: Kaskö säger nej till fusion, Närpes säger ja

I kväll samlas Kaskös och Närpes stadsfullmäktigen för att behandla frågan om en eventuell fusion. Yle Österbotten är på plats i Kaskö och rapporterar direkt från mötet. Vi följer också med läget i Närpes..

YLE - 8 timmar sedan

Liveblogg: Kaskö och Närpes beslutar om fusion – vi rapporterar direkt

I kväll samlas Kaskös och Närpes stadsfullmäktigen för att behandla frågan om en eventuell fusion. Yle Österbotten är på plats i Kaskö och rapporterar direkt från mötet. Vi följer också med läget i Närpes..

YLE - 10 timmar sedan

Yles granskande program MOT: Finländare har placerat 40 miljoner euro i Onecoin

Tiotusentals finländare placerade pengar i kryptovalutan Onecoin, enligt interna dokument som MOT har tagit del av. Nu kallar åklagaren i New York Onecoin för ett pyramidspel i miljardklass..

YLE - 12 timmar sedan

Fem åtal för dödsfall vid FM-rally i Seinäjoki 2018

Fem funktionärer vid FM-tävlingarna i rally i Seinäjoki den 15 juni 2018 åtalas för dödsvållande. En av dem är en person som hade ansvar för säkerheten..

YLE - 15 timmar sedan

Vasa behandlar budgeten - SFP föreslår nya samarbetsförhandlingar

Flera fullmäktigegrupper i Vasa kritiserar förfarandet vid samarbetsförhandlingarna i somras. Som ett resultat av förhandlingarna beslöts till exempel att det s.k.

YLE - 16 timmar sedan

Ilkka-koncernen sparkar 26 personer - chefredaktörerna avgår

26 personer får gå från tidningarna Ilkka och Pohjalainen. Det är resultatet av samarbetsförhandlingarna. De båda tidningarna slås ihop till en tidning, vars namn och chefredaktör presenteras på fredag..

YLE - Igår: 15:01

Fiska, ro, hantera och förtöja en båt är en del av det nya skolämnet skärgårdskunskap

Det är andra året skärgårdskunskap lärs ut i skolorna i Nagu och Korpo. Allt som tas upp har att göra med att man ska kunna leva i skärgården..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.