Expressen > Nyheter

Tuesday, 19 November, 19:09

Expressen - 08 nov 19 kl. 06:46

SMHI:s skarpa varning – kraftigt snöfall på vägSMHI har utfärdat en såkallad klass 1-varning för snö på flera håll i landet, med risk för halka.Under fredag eftermiddag och kväll väntas upp till fem centimeter blöt snö i sydöstra Värmland, samt mellersta och norra Örebro län.Även i norra Svealand och södra Norrland kan blötsnö ställa till problem på vägarna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SMHI, Värmland, Örebro, Svealand, Norrland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SMHI:s, skarpa, varning, kraftigt, snöfall, väg
Expressen - 23 jan 18 kl. 18:15

SMHI:s skarpa varning – snö och blixthalka

Snöfall som övergår i regn på kalla vägar – SMHI varnar för plötslig ishalka på flera håll i Västsverige under tisdagskvällen och onsdagsmorgonen. En varning för snöfall är även utfärdad i stora delar av Svealand och Stockholmsområdet.– Det kommer nog inte vara så kul att försöka köra bil, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Kristianstadsbladet - 24 jun 12 kl. 13:15

SMHI varnar för kraftigt regn

Foto: Scanpix
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för rikligt regn i stora delar av norra Götaland, Öland, Gotland samt sydöstra och nordöstra Svealand.
Det är ett omfattande regnväder som tillhör ett lågtryck ute på Nordsjön som till kvällen in över södra Götaland. Regnet förstärks i natt samtidigt som det långsamt rör sig vidare norrut och når till morgon bitti även upp över Svealand.

DN - 19 mar 14 kl. 08:49

SMHI varnar för kraftigt snöfall

SMHI varnar för kraftigt snöfall i Svealand under dagen. I Dalarna och Jämtland kan det komma upp emot 15 centimeter. ”Det kan vara riskabelt att ge sig ut i trafiken”, säger meteorolog Linnea Rehn..

DN - 25 aug 14 kl. 09:02

SMHI varnar för kraftigt regn i Värmland

Väderläget i Värmland är fortsatt besvärligt och SMHI varnar för kraftigt regn framför allt i de södra delarna där kan det lokalt komma 30-40 millimeter..

DalaDemokraten - 20 mar 17 kl. 10:34

SMHI utfärdar klass 1-varning – kraftigt snöfall väntas

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kraftigt snöfall i hela Dalarnas län utom Dalafjällen..

Dalarnas tidningar - 20 mar 17 kl. 10:34

SMHI utfärdar klass 1-varning – kraftigt snöfall väntas

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kraftigt snöfall i hela Dalarnas län utom Dalafjällen..

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 15:24

SMHI varnar för kraftigt åskoväder

SMHI varnar för mycket kraftigt åskväder i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne.
- Det är redan mycket åska i området. I samband med det får man väldigt kraftigt, skyfallsliknande nederbörd där även hagel kan vara inblandat, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

BT - 07 jul 14 kl. 15:24

SMHI varnar för kraftigt åskoväder

SMHI varnar för mycket kraftigt åskväder i sydvästra Sverige, längs ett band som sträcker sig från Vänern ner till Skåne. - Det är redan mycket åska i området. I samband med det får man väldigt kraftigt, skyfallsliknande nederbörd där även hagel kan vara inblandat, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

Kristianstadsbladet - 25 maj 14 kl. 02:31

SMHI varnar för kraftigt regn


Samtidigt som stora delar av Sverige har högsommarväder fortsätter det intensiva regnvädrets framfart genom landet. Under söndagen väntas kraftiga skurar och risk för åska i framförallt Dalarna och Jämtland, där regnmolnen parkerar de två närmaste dygnen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning, för regnmängder på 35-50 millimeter.

BT - 25 maj 14 kl. 02:31

SMHI varnar för kraftigt regn

Samtidigt som stora delar av Sverige har högsommarväder fortsätter det intensiva regnvädrets framfart genom landet. Under söndagen väntas kraftiga skurar och risk för åska i framförallt Dalarna och Jämtland, där regnmolnen parkerar de två närmaste dygnen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning, för regnmängder på 35-50 millimeter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Professorer släppta efter tre år som talibangisslan

Professorerna, Kevin King från USA och Timothy Weeks från Australien, kidnappades av talibaner utanför universitet i Kabul 2016. Efter över tre år i fångenskap släpptes de under tisdagen under en fångutväxling mot tre högt uppsatta talibaner. – Vi ber för full återhämtning för båda männen, som fått utstå betydande strapatser under deras tid i fångenskap, säger Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham till nyhetsbyrån AP.

Expressen - 5 minuter sedan

Tonåring rånad i Höör

En tonåring utsattes sent på eftermiddagen i dag för ett rån vid Bangårdsgatan i Höör, uppger polisens ledningscentral i Malmö på sin hemsida. Tre män ska ha tvingat av honom hans mobiltelefon och sedan försvunnit från platsen..

Expressen - 15 minuter sedan

Kol dödar fler kvinnor än någonsin tidigare

Sjukdomen kol kan först framstå som bara en envis förkylning – men den dödar tusentals svenskar varje år.Allra hårdast slår sjukdomen mot kvinnor, visar ny statistik från Socialstyrelsen. .

Expressen - 30 minuter sedan

Göteborg är världens sjätte bästa sjukhusstad

När det gäller tillgängligheten till sjukhus är Göteborg världens sjätte bästa stad. Det slår en sammanställning av vårdgivaren Medbelle fast. Men när alla parametrar, som infrastruktur och vårdkvalitet, slås samman, hamnar staden betydligt längre ner på listan.

Expressen - 45 minuter sedan

Personbil har krockat med älg – oklart skadeläge

Polis och räddningstjänst har larmats till en olycka efter att en personbil och älg kolliderat.Det är oklart om någon har kommit till skada i samband med olyckan. .

Expressen - 1 timme sedan

Voi i miljonbråk om cyklar i Stockholm

Voi vann en jätteupphandling värd 400 miljoner kronor i Stockholm – men ratades i förvaltningsrätten.Nu överklagar bolaget domen.De känner sig ”tvungna”.

Expressen - 1 timme sedan

Christinas dotter försvann från skolan – hon kontaktades inte

Tre sexåriga flickor försvann från en skola i Halmstad och hittades åtta kilometer bort.Trots att skola och polis sökte efter barnen tog ingen kontakt med föräldrarna.– Jag har inte längre någon tillit till skolan, säger mamman Christina Davidsson..

Expressen - 1 timme sedan

Tåg påkört av bil – trafiken står still

Ett tåg har krockat med en bil i Vingåker. Enligt polisen ska det inte röra sig om en större krock – men det är stopp i trafiken. – Vi är där och jobbar, säger Thomas Agnevik vid polisen i region Öst.

Expressen - 1 timme sedan

Flera till sjukhus efter olycka – vägen avstängd

Tre personer är förda till sjukhus efter en trafikolycka mellan två personbilar.SOS rapporterar att olyckan har inträffat vid väg 21.Vägen är avstängd, enligt Trafikverket..

Expressen - 1 timme sedan

Ny rapport: Ett klädesplagg används i snitt sju gånger

Vi använder i genomsnitt ett klädesplagg sju till åtta gånger. Textilkonsumtionen har ökat lavinartat – för att nu ligga på en stadigt hög nivå, visar en rapport från Europeiska miljöbyrån. – Kläder har blivit väldigt billigt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.