BT > Nyheter

Sunday, 17 November, 18:48

BT - 08 nov 19 kl. 06:45

Våld i skolan filmas och sprids på nätet: ”Det är en tendens i tiden”Under ett slagsmål på Dalsjöskolan i början av veckan, filmades händelsen av flertalet elever. Nu tänker skolan beslagta telefoner som används på ”olämpligt sätt”. Problemet med att elever filmar och sprider innehållet finns på flera skolor i Borås. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Dalsjöskolan, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våldi , skolan, filmasoch , sprids, nätetDet , är en tendens i tiden
IDG - 14 dec 11 kl. 12:10

Så filmas ljuset i slow motion

En specialbyggd kamera som tar tusen miljarder bilder per sekund har fångat hur en ljuspuls färdas och sprids över olika objekt..

Kristianstadsbladet - 29 sep 14 kl. 18:18

De står upp mot rasismen i skolan

Foto: Lasse Ottosson
När det spreds klotter med rasistiska symboler och hakkors på skolan fick eleverna nog. Nu ordnar de en egen manifestation mot rasism, förstörelse och klotter — och hoppas att fler skolor ska följa efter.
250 elever går på Furutorpsskolans högstadiedel i Vinslöv.

BT - 16 jun 14 kl. 09:09

Anpassa skolan efter barnens behov

Replik. Svar till Hjalmarsson (FP) och Fard (FP), BT 10/6. Jag har själv en grabb i årskurs 4 på Svedjeskolan.

YLE - 23 nov 12 kl. 05:46

Förälder: Skolan borde ha meddelat oss

Från föräldrahåll reagerar man nu på de positiva attityderna till cannabis bland Grankullaungdomarna. Föräldern Camilla Eriksson-Törrönen, som också sitter i skolkommittén i Grankulla, säger att skolan borde ha meddelat föräldrarna om oron. - Jag tycker att skolan borde ha meddelat hemmen direkt som de snappar upp någonting.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 08:30

Slagord sprids av nynazistisk grupp

Foto: Tommy Svensson
Den nynazistiska gruppen Svenska motståndsrörelsen Nordfront har spridit propaganda i Gärds Köpinge och Degeberga den senaste veckan. Boende i området har fått flygblad i sina brevlådor och affischer och dekaler har satts upp på offentliga platser.
Svenska motståndsrörelsen som beskrivs av både Säpo och Expo som totalitär och militant besökte skolan i Degeberga både i onsdags kväll förra veckan och i helgen för att sprida sin propaganda.

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:16

Interna utskicket var ett misstag av skolan

Utskicket var ett misstag i hanteringen. Så be­dömer utbildningsförvaltningen anmälan om det interna brev som gick ut till två klasser på Hjortsbergaskolan efter valet. Detta i en utredning som nu är klar.

YLE - 19 apr 13 kl. 13:04

Lärare på Övis sände brev om hot i skolan

Många föräldrar till barn i Vasa Övningsskolas högstadium är upprörda efter att en lärare på eget bevåg skickat ut en skrivelse till samtliga vårdnadshavare om ordningsproblem i skolan. Läraren skriver bland annat att hot, förolämpningar och grova sexuella trakasserier hör till vardagen och att han ser sig tvungen att bära kevlarskyddsväst i skolan. Skolans ledande rektor Gun Jakobsson skrev kort därpå ett meddelande till samtliga vårdnadshavare där hon beklagar att en enskild lärares mycket subjektiva åsikter och upplevelser sprids på det här sättet.

GöteborgsPosten - 14 nov 18 kl. 15:43

Bild som påminner om skolmördare sprids i sociala medier

En bild på en maskerad person som påminner mycket om Anton Lundin Pettersson som mördade tre personer vid skolan Kronan i Trollhättan 2015 sprids nu i sociala medier.
Vänersborgs och Trollhättans kommuner har med anledning av bilden ökat sin närvaro med väktare och uppmanar rektorer och förskolechefer till vaksamhet..

GöteborgsPosten - 14 nov 18 kl. 16:48

Bild som påminner om skolmördare sprids i sociala medier

En bild på en maskerad person som påminner mycket om Anton Lundin Pettersson som mördade tre personer vid skolan Kronan i Trollhättan 2015 sprids i sociala medier.
Nu går Vänersborgs och Trollhättans kommun ut med en varning till skolor och förskolor..

Expressen - 21 jan 16 kl. 07:00

Varje dag filmas lärare och elever i smyg

"Vid 50 likes slår jag min lärare i röven". Så kan elever på skolan skriva på nätet, för att sedan livesända sin lärare i smyg via mobilen. Nu måste du som förälder se till att sätta dig in i detta, skriver läraren Sara Bruun..

Fler nyheter från BT

BT - 4 minuter sedan

Borås: Det blir lärarnas julklapp i år

En show av David Batra är den julklapp som lärare och förskollärare i Borås får i år. Varje förvaltning bestämmer var för sig vad julklappen till deras anställda kommer bli. Det kan variera mellan en gåva, en upplevelse eller ett julbord.

BT - 15 minuter sedan

Statsvetare: Sabuni lockade inga nya väljare

Betyget på den nya partiledaren är svalt efter Liberalernas landsmöte. Nyamko Sabuni övertygar inte i regeringsfrågan och kommer inte heller med en tydlig vision om vilket slags parti L ska vara, enligt två statsvetare..

BT - 1 timme sedan

Regerande Europamästarna klara för EM

Ronaldo får vänta på sitt 100:e mål i landslagströjan. Men 34-åringen kan trösta sig med en säkrad EM-plats. Detta står klart efter att Portugal besegrat Luxemburg med 2–0 på bortaplan..

BT - 1 timme sedan

Engelholm en munsbit för Ymer

Tre poäng på hemmaplan. Engelholm blev en munsbit för Ymer. – Det blev lite lättare än vad vi hade tänkt oss, säger Hans Qvarnström, spelande tränare..

BT - 1 timme sedan

Liberalerna vill se utredning om dödshjälp

Liberalerna ska arbeta för att en statlig utredning kring dödshjälp tillsätts. Detta beslutades vid Liberalernas landsmöte i Västerås i helgen. – Landsmötet var moget att ta ställning för en utredning, säger Anna Svalander (L)..

BT - 1 timme sedan

Sverige tog andra raka kvalsegern

Sverige har fått en flygande start på EM-kvalet i basket. Mot Montenegro kom andra raka kvalsegern när Sverige vann med 68–55 hemma i Malmö..

BT - 2 timmar sedan

Who's Who oplacerad på Vincennes

Det blev en tuff comeback för Who's Who på Vincennes-banan i Paris. Femåringen kom på nionde plats i vinterns första storlopp – Prix de Bretagne..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.