YLE > Finland

Friday, 22 November, 08:51

YLE - 08 nov 19 kl. 06:34

Källor till STT: Kommunikationsministeriet tror inte att den snabba tågförbindelsen mellan Helsingfors och Åbo lockar investerareEtt projektbolag för en snabb tågförbindelse mellan Helsingfors och Åbo är enligt kommunikationsministeriets åsikt inte lönsamt, enligt källor till nyhetsbyrån STT..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
STT, Helsingfors, Åbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källortill , STT, Kommunikationsministeriet, trorinte att den , snabba, tågförbindelsen mellan Helsingfors och Åbo lockar investerare
YLE - 23 nov 16 kl. 16:59

Kommunikationsministeriet: vi är beredda att kompromissa om skärgårdstrafiken

Debatten kring skärgårdstrafiken fortsätter att gå het efter kommunikationsministeriets förslag på att göra trafiken avgiftsbelagd från och med april 2017 fram till slutet av år 2018. Nu väljer ministeriet att gjuta olja på vågorna. -Vi kommer att vara flexibla och lyssna väldigt uppmärksamt på den feedback vi får, säger trafikrådet Sabina Lindström.

HBL - 24 sep 13 kl. 13:43

STT-Lehtikuva inleder samarbetsförhandlingar

Nyhetsbyrån STT-Lehtikuva inleder ett sparprogram och samarbetsförhandlingar.Målet är att spara 2,1 miljoner euro.
STT-Lehtikuvas ansvarige chefredaktör och vd Mika Pettersson säger att sparprogrammet är en följd av strukturförändringarna inom mediebranschen och kundernas egna sparprogram.

YLE - 27 nov 13 kl. 14:00

STT i Vasa lägger ner

Nyhetsbyrån STT lägger ner sitt regionkontor i Vasa. Kontoret läggs ner till nyår och den regionala bevakningen sköts efter det från Helsingfors, Uleåborg och Tammerfors. Förutom i Vasa lägger STT också ner sina kontor i Åbo, Jyväskylä, Kuopio, Rovaniemi och Villmanstrand.

YLE - 02 okt 17 kl. 14:07

Yle fortsätter som STT:s kund - men samarbetet med FNB avslutas

Yle har i dag tecknat ett avtal om samarbete med STT. Avtalet gäller STT:s finskspråkiga nyhetsstjänst och STT:s bildtjänst. Avtalet med FNB avslutas..

YLE - 14 nov 12 kl. 14:06

Ny storm kring Trafik- och kommunikationsministeriet

En promemoria från Trafikverket uppger att planerna på att förbättra riksvägarna kan komma på skam, rapporterar Ilta-Sanomat. Promemorian är tydligt Merja Kyllönens tilltag, skriver tidningen. Trafik- och kommunikationsministeriet förnekar att det ligger bakom listan på projekt som skärs ned.

YLE - 12 sep 17 kl. 11:58

Kommunikationsministeriet kräver att HRT ser till att alla kan köpa en biljett till tåget

Alla måste kunna köpa en biljett. Kommunikationsministeriet kräver att Helsingforsregionens trafik styr upp biljettförsäljningen. I juni slutade konduktörerna sälja biljetter i lokaltågen, men de nya biljettautomaterna som skulle finnas på stationerna var inte klara.

YLE - 13 sep 13 kl. 16:43

STT-Lehtikuva usattes för intrång

Nyhets- och bildbyrån STT-Lehtikuva hör till de företag vars server utsatts för dataintrång i anslutning till det omfattande dataintrång som polisen som bäst utreder. Chefredaktör Mika Petterson säger att det är möjligt att angriparen fått tag på mobilnummer som tar emot sms från STT-Lehtikuvas sms-tjänst. Det är beklagligt eftersom det bland numren kan finnas hemliga telefonnummer, säger Petterson.

YLE - 13 sep 13 kl. 18:11

STT-Lehtikuva utsattes för intrång

Nyhets- och bildbyrån STT-Lehtikuva hör till de företag vars server utsatts för dataintrång i anslutning till det omfattande dataintrång som polisen som bäst utreder. Chefredaktör Mika Petterson säger att det är möjligt att angriparen fått tag på mobilnummer som tar emot sms från STT-Lehtikuvas sms-tjänst. Det är beklagligt eftersom det bland numren kan finnas hemliga telefonnummer, säger Petterson.

YLE - 24 sep 13 kl. 18:53

STT-Lehtikuva inleder samarbetsförhandlingar.

STT-Lehtikuva måste spara och inleder samarbetsförhandlingar. Målet är att spara över 2 miljoner euro. Koncernen kommer att inleda samarbetsförhandlingar men vill inte spekulera i hur många som måste sägas upp.

YLE - 26 nov 13 kl. 12:36

STT-Lehtikuva säger upp 22

Nyhets- och bildbyrån STT-Lehtikuva säger upp en del av sin personal som ett resultat av de samarbetsförhandlingar som inleddes tidigare i höstas. Högst 22 personer tvingas gå. Uppsägningarna motiveras med den stora omvandling som pågår i mediebranschen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Se direktsändning: Så borde semesterstugorna göras brandsäkrare - olycksutredarna ger nya rekommendationer efter Levi-brand där tre barn dog

Olycksutredningscentralen har utrett stugbranden i Levi i Kittilä som krävde tre barns liv i våras. Utredningen ger upphov till nya rekommendationer för att förbättra säkerheten i hyrstugor..

YLE - 1 timme sedan

Opp och hoppa! Fyra av fem ungdomar rör sig alltför lite, visar ny studie

De flesta unga människor i världen rör sig alltför lite. Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar minst en timme fysisk aktivitet varje dag. Men runt 80 procent av alla barn och tonåringar uppfyller inte den rekommendationen..

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: Postutdelare vittnar om sitt tunga jobb, gnissel inom Tysklands maktparti CDU, nya protester i Ukraina

En fyrapersonersgrupp försöker få slut på poststrejken. En maktkamp seglar upp inom det stora tyska partiet CDU som håller kongress i dag..

YLE - 3 timmar sedan

Vilken streamingtjänst ska jag välja? Vi jämför HBO, Arenan, Ruutu, Apple Tv och de övriga som syns i Finland

Streamingtjänsterna kämpar hårt om tittarnas ögon. Vi listar priser och egenskaper för tjänsterna som är tillgängliga i Finland!.

YLE - 4 timmar sedan

Hyr Casinoparken för en dag för 25 euro – Hangö stad börjar ta betalt för evenemangstillstånd

I framtiden kan det kosta en slant om du vill arrangera ett evenemang på kommunal mark i Hangö. Staden planerar avgifter men också tydligare direktiv och regler för arrangörer..

YLE - 4 timmar sedan

Tunga lyft från nio på kvällen till sex på morgonen och 50 trapphus med värkande knän – postarbetarnas vardag är långtifrån den glatt visslande postiljonens

Den glatt visslande postiljonen som kände alla är ett minne blott. I dag är distrikten stora och hushållen fler. Arbete i mörker, skäll och fysiska krämpor har blivit vardag bland brevbärarna, samtidigt som paketsorterarna vittnar om en ny arbetstakt: "Gårdagens rekord blir dagens startnivå"..

YLE - 13 timmar sedan

Specialutbildad personal hjälper Lojobor som upplevt våld i familjen

Över 50 kvinnor och män som har upplevt våld i sin familj eller i sitt parförhållande har sökt hjälp hos Lojo stad under det här året. Lojo har specialutbildat personal för ändamålet..

YLE - 15 timmar sedan

Riksförlikningsmannen: Förhandlingarna läggs på is tills tvisten om postsorterarnas kollektivavtal är löst

Post- och logistikunionen PAU och arbetsgivarsidan Palta måste lösa tvisten om de 700 paketsorterare som flyttats till ett sämre kollektivavtal innan förhandlingarna som leds av riksförlikningsmannen kan fortsätta..

YLE - 15 timmar sedan

Så kan du få ersättning för bilskolornas priskartell

Det är många som känner sig lurade eftersom det framkommit att flera bilskolor i Nyland gjort upp om priser. Men det tar lång tid att få ersättning – om det alls går att få..

YLE - 15 timmar sedan

Sjundeå satsar på att ge alla arbetslösa en chans till jobb och studier

Sjundeå satsar nu på att alla som är arbetslösa i kommunen ska få jobb. Tidigare har man enbart riktat sig till ungdomar, med lyckat resultat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.