Expressen > Kultur

Sunday, 17 November, 03:23

Expressen - 08 nov 19 kl. 06:25

Vi har glömt vad en kvinna kan varaFemininiteten har dekonstruerats, lekts med och förpackats till vara. Zara Kjellner undrar vad som händer med kvinnan när kvinnorollen har upplösts. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kjellner

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har glömtvad en , kvinnakan vara
YLE - 19 mar 17 kl. 09:02

Panda är varken man eller kvinna

Vår syn på genus är i så stor förändring att en del redan talar om en genusrevolution. Tack vare det nya begreppet ickebinär kunde Panda Eriksson till sist hitta sin könsidentitet som 20-åring. På 90-talet då Panda Eriksson var barn fanns det en stark uppfattning om att en transperson är en man i klänning.

Kristianstadsbladet - 08 mar 11 kl. 10:19

Vad betyder det att vara kvinna?

Kvinnor i olika åldrar svarar.
Stefanie Krüger, 15 år. Studerar i 8B, Öllsjö skola Vad betyder det för dig att vara kvinna?

YLE - 11 sep 16 kl. 16:07

Några hundra gick ett yrke till en kvinna

Några hundra kvinnor och någon enstaka man ger sig av med raska steg och med färgglada ballonger i handen ut i höstsolen på vandringsleden runt Tölöviken. Det är ett glatt gäng som i deltar i Kvinnobankens årliga evenemang Gå ett yrke till en kvinna. I år har man kunnat delta också på andra orter än Helsingfors, både i Finland och i utlandet.

Sydsvenskan - 05 feb 12 kl. 06:30

Kvinna in i döden

Blodet rinner när sköna kvinnolik brer ut sig i kulturarvet.
Sköna kvinnolik brer ut sig i kulturarvet. Ur kojor, hyddor, hyreshus och slott stiger en unken dunst av brott och vedergällning, hämnd och begär, svartsjuka och raseri.

PI - 02 maj 11 kl. 18:00

Bin Laden är död, men vi tvivlar på att denna svenska kvinna jublar idag

EN OTROLIG BERÄTTELSE Idag har USAs president bekräftat att Usama Bin Laden dödats i samband med en militär operation. Låt oss då berätta den otroliga historien om en av många svenska anhängare till al-Qaeda. Det är visserligen en lång berättelse, men vi uppmanar er att läsa den till slutet.

Nyheter 24 - 22 dec 11 kl. 13:43

Sonja Abrahamsson: "Hur fan kan man vara stolt över att vara kvinna?"


KRÖNIKA. Nyheter24:s krönikör Sonja Abrahamsson har tröttnat på stolthet. Okej, det här att en del människor säger sig vara ?

Nerikes Allehanda - 01 sep 16 kl. 05:15

Clinton är hatad – men inte för att hon är kvinna

Vi sitter under ett parasoll på Rockaway Beach, en timme med tunnelbana från Manhattans kokande kittel. Kvinnan i tjugoårsåldern är dansare, inflyttade från Connecticut – och den typiska Bernie Sanders-anhängaren. Ung hipster i hängselbyxor och tatueringar, från Brooklyn.

Dagen - 07 mar 12 kl. 03:00

Man och kvinna kompletterar varandra

"Vi har fått en hen!" Är det så det nya jubelropet från nyblivna föräldrar ljuder på förlossningsavdelningarna? I vår upp- och nervända tid försöker vissa bortse från att det finns två olika kön.

Barometern - 18 jun 13 kl. 16:29

Kvinna döms för misshandel och dödshot

En 22-årig kvinna utdelade knytnävslag mot en kvinna som kränkte hennes släkting. Hon hotade också att döda en kvinna som träffade hennes pojkvän. 22-åringen döms nu för bland annat misshandel och olaga hot.

BT - 12 aug 11 kl. 11:40

Man och kvinna för fick fängelse för många grova stölder mot äldre

De stal plånböcker och kontokort från äldre och ett 50-tal personer blev deras offer. I dag dömdes ett ungt par till fyra års fängelse av Borås tingsrätt. Mannen och kvinnan fälldes för grov stöld, grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri och under stöldturnén i södra och västra Sverige råkade minst tre äldre personer i Sjuhärad ut för dem.

Nyheter 24 - 18 dec 13 kl. 11:01

Kontroversiell MMA-fajt i Brasilien – man kan möta kvinna på fredag

Om det brasilianska MMA-förbundet inte lägger in sitt veto kan, för första gången någonsin, en man möta en kvinna i en MMA-bur. Det är Emerson Falcao som ska göra upp med Juliana Velasquez. Tanken är att den historiska matchen, på tre ronder, ska hända redan på fredag på galan Shooto 45 i Brasilien.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Den här haren får stora psykiska problem

Skildringar av vintern brukar ofta innebära skoj, mys och gemenskap.Hanna Höglund gläds åt en bilderbok som tar mörkret på allvar. .

Expressen - 20 timmar sedan

Därför har vi burit upp en orgel på Expressen

Karin Olsson skriver på Expressens 75-årsdag..

Expressen - 20 timmar sedan

Mördade kvinnor skändas på nytt i krimpoddarna

Pressetiska regler och medmänsklig hänsyn sätts på spel i svenska krimpoddar. Katarina Wennstam synar de nya mediernas moraliska vilda västern. .

Expressen - Igår: 14:00

”Vi är landets två enda manliga författare”

Är unga män en bristvara i författaryrket, och vad har det i så fall för betydelse?I veckans Kultur-Expressen säger Daniel Sjölin välkommen till författarna Elis Monteverde Burrau och Jack Hildén. .

Expressen - Igår: 12:15

Rena rama maffiaspråket när Kina hotar svenskar

Karin Olsson om Kinas hot mot Sverige..

Expressen - Igår: 06:30

De intelligenta datorerna driver människor i döden

I ”Maskiner som jag” tog Alan Turing aldrig sitt liv utan skyndade på utvecklingen av artificiella intelligenser.  Magnus Florin tycker inte Ian McEwan lyckas skapa ett övertygande moraliskt dilemma. .

Expressen - Igår: 06:31

Jag kan berätta för Jan Guillou om Gävleimamen

Jan Guillou och Martin Aagård betvivlar journalistiken om Gävlemosken och de släppta islamisterna.Anna Gullberg ger Aftonbladets profiler en lektion i hur det var när Gefle Dagblad, där hon var chefredaktör, tidigt granskade moskéns män..

Expressen - I förrgår: 12:17

”Vi kanske är landets två enda manliga författare”

Elis Monteverde Burrau och Jack Hildén gästar KulturExpressen.

Expressen - I förrgår: 10:21

”Det är en fara att trivialisera antisemitism”

Svante Weyler replikerar på Göran Rosenbergs inlägg om den antisemitanklagade läkaren på Karolinska, som det senaste ”Uppdrag granskning” handlade om.Göran Rosenberg svarar direkt: ”Har inte SKMA viktigare saker att syssla med?”.

Expressen - I förrgår: 06:30

En mamma som slår för att du pratar fel

Vad för du får språk om du bokstavligen misshandlas in i det?Valerie Kyeyune Backström finner ett livsöde och en kraftfull seger..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.