Jönköpingsnytt > Nyheter

Tuesday, 19 November, 16:29

Jönköpingsnytt - 08 nov 19 kl. 06:00

Multisjuk – nekas förtidspensionDe senaste åren har Sven, 63 år, drabbats av en tia, en hjärtinfarkt, hjärnblödning, ryggfraktur och utreds nu för misstänkt förändring i lungorna. Läkarna bedömer hans arbetsförmåga helt nedsatt, men försäkringskassan och Förvaltningsrätten avslår ansökningarna om hel sjukersättning, eller förtidspension som det tidigare hette.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Sven, Försäkringskassan, Förvaltningsrätten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Multisjuk, nekas, förtidspension
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lättare att få förtidspension

Försäkringskassan backar nu från sin tidigare hårda hållning till vilka som är berättigade till sjukersättning eller förtidspension. När regeringen ändrade reglerna 2009 blev det svårare för långtidssjuka att få förtidspension, men i fortsättningen ska ingen kunna nekas ersättning med motiveringen att "arbetsförmågan inte kan anses stadigvarande nedsatt". Enligt försäkringskassan kopplas inte beslut till speciella sjukdomar utan varje fall ska bedömas för sig..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

FK backar om sjukersättning

Nu ändrar försäkringskassan sin bedömning om vilka som har rätt till sjukersättning, tidigare kallat förtidspension, uppger Ekot.Efter att ett flertal fall har granskats i domstol, har försäkringskassan backat vad gäller den hårda tillämpningen av reglerna.Sedan sjukskrivningsreglerna ändrades 2008 har antalet med sjukersättning minskat drastiskt.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Bilden på ugglan – den högst betalda?

Nyligen såldes Mats Anderssons bild på en sparvuggla till England för 41.000 kronor.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Anrika hotellet har rustats upp: ”Var nödvändigt”

Under året har Gyllene Uttern fått ett ansiktslyft och deras traditionella färger har blivit mer framträdande i hotellrum, lobby och restaurangdel. Dessutom har en ny kökschef tagit tillbaka den traditionella husmanskosten på menyn.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Han tar över som klubbchef i J-Södra

Det står sedan tidigare klart att Fredrik Ståhl lämnar sin roll som klubbchef i J-Södra. Nu står det klart vem hans ersättare blir.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

90-åring körde med mobil i handen

På tisdagsmorgonen stoppade polis en äldre man efter att han begått ett trafikbrott på E4, i höjd med Gränna.
.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Misstänkt häleri – hade elverktyg i bilen

En man i 45-årsåldern har gripits misstänkt för häleri. Detta sedan polisen hittat misstänkt stöldgods i mannens bil.
.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Rattfyllo prejades – efterspel i rätten

Flera fall av rattfylleri och grovt rattfylleri. Detta tillsammans med bland annat narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafik.
.

Jönköpingsnytt - 8 timmar sedan

Miljoner till ny forskarskola

Jönköping University (JU), har tillsammans med nio andra svenska lärosäten erhållit 40 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för att utveckla en ny forskarskola. Pengarna ska användas till att stärka lärarutbildares förmåga att undervisa kring digitala tekniker i utbildning.
.

Jönköpingsnytt - 10 timmar sedan

Nu är det dags att vaccinera sig

Tisdagen den 19 november slår dörrarna upp för årets influensavaccinationer. Detta är ett datum som gäller för hela Sverige.
.

Jönköpingsnytt - 17 timmar sedan

Bildspel: 500 deltar i stora vintersagan

Över 500 elever från Kulturskolan i Jönköping deltar i årets vintersaga som spelas på Jönköpings konserthus i december. Jnytt var med på repetitionen för att fota och träffa de medverkande.
.

Jönköpingsnytt - 20 timmar sedan

Målvakten om VM: "Blir väldigt annorlunda"

Med sex stora mästerskap i bagaget har Filippa Idéhn blivit uttagen till ett nytt VM. Men denna gång får den Jönköpingsbördiga handbollsmålvakten inte med sig radarpartnern Johanna Bundsen.
– Det kommer bli stor skillnad när hon inte är med, säger Idéhn till Jnytt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.