SVT > Kultur

Friday, 15 November, 11:18

SVT - 08 nov 19 kl. 06:00

Filmrecension: Sara med allt sitt väsenVacker och sevärd tidsresa. Kulturnyheternas litteraturredaktör Ulrika Milles har sett Gunilla Breskys dokumentär om författaren Sara Lidman..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ulrika Milles, Gunilla Breskys, Sara Lidman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmrecension, Saramed allt , sitt, väsen
DN - 07 nov 19 kl. 14:00

Filmrecension: Sara Lidmans eget språk bäst i ”Sara med allt sitt väsen”

Författaren och den tidiga miljöaktivisten Sara Lidman fortsätter inspirera..

Expressen - 25 nov 18 kl. 15:55

Malin, 25, skulle ta sitt liv – sen kom plötsliga vändningen

Malin Rosén var bara 13 år när ätstörningen började utvecklas.Hon förstod dock inte att hon hade anorexi.När hon var 17 år hade den efterföljande psykiska hälsan ett hårt grepp om henne – och Malin planerade att ta sitt liv.

NSD - 23 jul 19 kl. 18:00

Film om Sara Lidman

”Sara – med allt sitt väsen” är titeln på Luleåfilmaren Gunilla Breskys dokumentärfilm om författaren Sara Lidman, med premiär i höst..

SR - 07 nov 19 kl. 07:30

Dokumentär dyker ner i Sara Lidmans dagböcker

Med filmen "Sara med allt sitt väsen" vill regissör Gunilla Bresky låta publiken komma så nära den folkkära författaren som det bara går..

Aftonbladet - 27 nov 13 kl. 21:33

Sågade sitt HV – sen avgjorde Elias Fälth

”Vi är inte värda den här segern”.

YLE - 07 jul 17 kl. 09:48

När Sara är 15 år kommer beskedet: “Genetiskt sett är du en man”

Mellan två kön När Sara är 15 år får hon veta att hon har en manlig kromosomuppsättning. Mensen kommer inte. Det är första tecknet på att något är avvikande.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 18:00

Kortfilm om sagoväsen får tv-premiär

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till regissören Alexander Rönnberg som tillsammans med författaren Sara Bergmark Elfgren har gjort kortfilmen Vi finns kvar. Filmen hade premiär på Göteborgs filmfestival och är en komedi om managern Florian som tar sig an sagoväsen för att coacha dem för vårt moderna samhället. Vi finns kvar får nu tv-premiär på lördag 6 april i SVT2 21:45.

Skånskan - 12 sep 16 kl. 06:00

Förskola måste utreda sitt vatten

Norra Rörum Utred de förhöjda värdena av mikrosvamp, pH och aluminium i dricksvattnet. Annars väntar vite på maximalt 15 000 kronor. Det är miljö- och byggnadsnämndens besked till Möllans förskola i Norra Rörum.

Skånskan - 22 feb 19 kl. 06:00

Plats på scen för Sara Granér

Serieskaparen Sara Granér och hennes värld har flyttat in på Malmö Dockteater. 6 mars är det premiär för En idiot ibland oss där Sara Granér står för idé, manus och scenografi och också är med som dockspelare. – Det här tillför så mycket, jag har fått se mina karaktärer få liv och lärt känna dem på ett nytt sätt, säger hon entusiastiskt.

Nyan - 05 jun 18 kl. 15:21

Sara sparar papper och pengar digitalt

Nya Ålands ekonomiansvariga Sara Schuttens dröm är tomma mappar.
På sin papperslösa väg så uppmanar hon även samarbetspartners att tänka om kring onödig resursanvändning.   – När jag skickar fakturor så skickar jag ett par gånger om året med ett brev där jag förklarar varför det är bra att välja e-faktura och det är väldigt många som svarar, säger Nya Ålands ekonomiansvariga Sara Schutten som förra året satt i en högre växel i papperssparandet på redaktionen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Ulrika Milles: ”En Brexit Psycho om vår tid”

En Gökboet om en pågående politisk tragedi. Så läser Kulturnyheternas litteraturkritiker Ulrika Milles den brittiska författaren Edward St Aubyns senaste roman, Dunbar..

SVT - 1 timme sedan

”Det handlar om att visa största möjliga hänsyn till brottsoffer”

SVT:s krimreporter Åsa Erlandsson har varit med och gjort granskningen av Rättegångspodden. Hon menar att poddarnas arbetssätt skiljer sig från traditionella mediers. – Rättegångspodden kallar sig själva för transparenta men i själva verket är det ofiltrerat, säger hon..

SVT - 2 timmar sedan

Taylor Swift: Får inte sjunga mina egna låtar

Den amerikanska popstjärnan Taylor Swift får inte sjunga sina egna låtar när hon prisas som decenniets artist på kommande American Music Awards. En planerad Netflix-dokumentär om henne är också i fara. Det hävdar Swift själv i ett inlägg på Twitter där hon vädjar till sina fans om hjälp..

SVT - 5 timmar sedan

Filmrecension: Mareld

Bra uppsåt och smittande engagemang kan inte dölja att det svenska metaförsöket Mareld är ett stycke genrefilm som förvirrar – på fel sätt..

SVT - 5 timmar sedan

Tove och Ellen: Rättegångspodden kan påverka framtida vittnen

True crime-succén Rättegångspodden får hård kritik från anhöriga till brottsoffer. Tove Sigurdsson och Ellen har båda fått familjemedlemmar mördade, och deras vittnesmål om händelsen spelades upp i podden mot deras vilja. I dag säger de att de skulle vara mer återhållsamma mot polis och i rätten – om de vetat att vittnesmålen skulle spridas till hundratusentals lyssnare..

SVT - 15 timmar sedan

Kriminalreportern: Detta är inte avsikten med offentlighetsprincipen

Vad är egentligen problemet med att Rättegångspodden har spridit material som vem som helst faktiskt får ta del av genom offentlighetsprincipen? Joakim Palmkvist, redaktör på SVT-programmet Veckans brott och mångårig kriminalreporter på Sydsvenskan, diskuterade frågan i kvällens Kulturnyheterna..

SVT - 18 timmar sedan

Juridikprofessorn: ”Finns ett problem med krimpoddar”

Mårten Schultz är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. I Kulturveckan kommenterar han SVT:s granskning av Rättegångspodden. – Det behövs en medieetik för internet och poddar, säger han..

SVT - 23 timmar sedan

Nationalmuseum får kritik för dåligt ledarskap

Nationalmuseum brister i intern ledning, styrning och uppföljning. Museet, som är en statlig myndighet, har präglats av frånvarande ledarskap, otydliga ansvarförhållanden och inte hushållat med skattepengar, skriver Statskontoret i en ny rapport..

SVT - Igår: 09:00

Östen försökte stoppa avsnittet om sin dotter: ”Det var som ett slag i ansiktet”

Det är ett av de senaste årens mest omtalade rättsfall. Men hela tiden har föräldrarna till Ida Johansson, 21, som mördades i joggingspåret skytt uppmärksamheten. Av en slump upptäckte Idas pappa att Rättegångspodden gjort två avsnitt där mördaren berättar i detalj om mordet.

SVT - Igår: 08:06

Stimpris till Ghost-sångare

Stims låtskrivarpris Platinagitarren tilldelas i år Tobias Forge, sångare och låtskrivare i det världskända svenska hårdrocksbandet Ghost. Han får priset för ”sina exceptionella framgångar som musikskapare”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.