SR > Nyheter

Sunday, 17 November, 23:45

SR - 08 nov 19 kl. 06:04

Ny metod för behandling av prostatacancerNu ska svenska prostatacancerpatienter kunna behandlas med ny teknik, ett högintensivt ultraljud. Något som förväntas ge mindre biverkningar..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny metodför , behandlingav , prostatacancer
Sydsvenskan - 15 jan 12 kl. 06:30

Säkrare metod behövs om alla ska testas "Jag har haft väldigt bra läkare hela tiden"

Antalet män i Sverige som får diagnosen prostatacancer har fördubblats på tio år. Men trots att fler behandlas tidigt dör inte färre än förut. Många behandlas i praktiken i onödan.

Sydsvenskan - 15 jan 12 kl. 01:30

Säkrare metod behövs om alla ska testas

Antalet män i Sverige som får diagnosen prostatacancer har fördubblats på tio år. Men trots att fler behandlas tidigt dör inte färre än förut. Många behandlas i praktiken i onödan.

Cornucopia - 18 maj 16 kl. 09:15

Svar från folkhälsoministern angående profylax mot prostatacancer

Efter en och en halv månad har jag nu fått svar på min fråga till folkhälsominister Gabriel Wikström, angående profylaktisk behandling mot prostatacancer. Jag är inte helt säker på att de uppfattade frågan korrekt, men förutsatt det finns det några intressanta citat, som dock lämnar fler frågetecken öppna.
Folkhälsominister Gabriel Wikström.

Sydsvenskan - 19 jul 15 kl. 04:00

"Handlar om experimentell behandling"

För cirka fyra månader sedan skrev HD–Sydsvenskan om en studie som visat att prostatacancerdrabbade män i åldersgruppen 70-80 år sällan får den behandling som de bör ha.Skälet är att prostatacancer utan spridning har ett relativt långsamt förlopp och många läkare utgår från att patienterna ändå kommer att dö av åldersskäl.Det finns en nationell rekommendation om att endast mildra cancern med hormonbehandling om patientens kvarvarande livstid bedöms vara kortare än fem år.

Sydsvenskan - 02 maj 19 kl. 21:31

Ny metod mot resistens vid prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige och cirka 25 procent av de drabbade får spridd cancer. Nu har forskare vid Karolinska institutet kommit ett steg närmare en mer individanpassad behandling av sjukdomen. Tidigare har de gener som ka.

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 19 kl. 21:31

Ny metod mot resistens vid prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige och cirka 25 procent av de drabbade får spridd cancer. Nu har forskare vid Karolinska institutet kommit ett steg närmare en mer individanpassad behandling av sjukdomen. Tidigare har de gener som ka.

Nyteknik - 03 maj 19 kl. 07:28

Ny metod mot resistens vid prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige och cirka 25 procent av de drabbade får spridd cancer. Nu har forskare vid Karolinska institutet kommit ett steg närmare en mer individanpassad behandling av sjukdomen..

UNT - 08 nov 19 kl. 10:17

Ny behandling mot prostatacancer

Nästa år lanseras en ny metod för att behandla prostatacancer..

Skånskan - 20 feb 19 kl. 11:36

Lång väntan i Skåne för operation av prostatacancer

Skåne I Skåne får patienter med prostatacancer vänta 152,5 dagar från utfärdande av remiss till operation som första behandling.Målet i kvalitetsregistret är sat till 61 dagar. Väntetiden i Skåne ligger under rikssnittet.

Expressen - 19 mar 15 kl. 12:02

Prostatacancer – ny metod kan revolutionera diagnostiken

En ny metod kan revolutionera diagnostiken av prostatacancer, skriver Dagens Medicin. Med hjälp av en MR-kamera vet läkaren var nålarna ska sitta..

Sydsvenskan - 30 dec 15 kl. 11:28

Ny metod ger bättre cancerbehandling

Tack vare en ny metod kan bröstcancerpatienter både få bättre behandling och slippa kirurgiska ingrepp vid vävnadsprover, enligt ny forskning från Uppsala universitet.Resultat av en ny studie som gjorts på 16 kvinnor med metastatisk bröstcancer tyder på att en ny metod baserad på bildanalys kan leda till mer korrekt behandling. Metoden är mer skonsam och också lika tillförlitlig som dagens standardmetod — vävnadsprov som tas för att bestämma aktuell behandling.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Få tror på fritt val i Vitryssland

I Vitryssland hålls det val idag till parlamentet. Det är en mycket auktoritär stat som styrts av samma president det senaste kvartsseklet, så något fritt val är det få som tror på. Unga väljare samlades igår kväll i huvudstaden Minsk för att säga sitt, sjunga och dansa och vår korrespondent var med..

SR - 5 timmar sedan

Tiotusentals demonstrerade i Tbilisi

I Georgiens huvudstad Tbilisi samlades i dag tiotusentals personer utanför landets parlament för att protestera mot en utebliven ändring av valsystemet. I veckan röstade parlamentet emot en övergång till ett proportionellt valsystem..

SR - 6 timmar sedan

Skilda meningar om förslag att stoppa skogsinventering

Skogsstyrelsen kritiseras från naturvårdsintressen för sitt förslag att sluta inventera skyddsvärd skog inför avverkning. Men från skogsägarhåll välkomnas idén om att slopa den inventeringen..

SR - 6 timmar sedan

L vill se statlig subventionering av kärnkraften

Liberalerna vill att staten ska subventionera kärnkraften. Det var ett av besluten som togs när partiet antog ny klimatpolitik på landsmötet i Västerås..

SR - 6 timmar sedan

Ramberg: Inget liberalt grus i samarbetet

Trots att Liberalerna nu leds av folk som var skeptiska eller direkt fientliga till januariavtalet har partiets landsmöte inte fattat några beslut som försvårar samarbetet med Socialdemokraterna, snarare underlättas det, konstaterar Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 6 timmar sedan

Internet strypt i Iran efter protester

I Iran har myndigheterna strypt internet, i vad som ses som ett försök att kväva de protester som skakat landet efter att bensinpriset höjdes med 50 procent i fredags. Minst tre personer rapporteras ha dödats i Iran, bland dem en polisman. Och den högste ledaren, Ayatolla Khamenei, har kallat demonstranterna huliganer..

SR - 7 timmar sedan

Nya uppgifter om brittiska krigsbrott

Den brittiska regeringen och militären anklagas för att under Theresa Mays tid som premiärminister ha tystat ner misstänkta krigsbrott begångna av brittiska soldater i Irak och Afghanistan..

SR - 7 timmar sedan

Polisinsats i över ett halvt dygn i Sundbyberg

I Sundbyberg utanför Stockholm pågår sedan natten till söndagen en större polisinsats efter att en man förskansat sig i en lägenhet och enligt uppgift avlossat skott. Vid 15-tiden på söndagen var mannen fortfarande kvar i lägenheten, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen..

SR - 7 timmar sedan

”Uppenbarligen vill polisen knäcka demonstranterna”

I Hongkong fortsätter polisen att sätta press på maskerade demonstranter och nu har kravallpolisen har omringat det ockuperade universitetet mitt i centrala staden. Vår korrespondent Björn Djurberg är på plats i Hongkong..

SR - 9 timmar sedan

Världsbanken och IMF överväger stöd till Kongo-Kinshasa

Det fattiga och konflikthärjade Kongo-Kinshasa kan vara på väg att få ett välbehövligt ekonomiskt tillskott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.