Expressen > Nyheter

Friday, 15 November, 08:39

Expressen - 08 nov 19 kl. 06:00

Tandläkaren tappade borren ner i Sairas halsSaira Hussain, 28, hade sökt akut tandvård för smärta i en visdomstand.Då – mitt under ingreppet – lossnade en borr från tandläkarens verktyg och föll ned i hennes hals.Saira drabbades av andnöd och fick åka ambulans.– Plötsligt började jag hosta, jag kunde inte andas, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sairas, Hussain

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tandläkaren, tappade, borren, neri , Sairas, hals
GT - 30 mar 14 kl. 06:41

Tandläkaren tappade borren – i Jans lunga

GÖTEBORG. Jan Holmbergs, 70, tandläkarbesök slutade på akuten. Han skulle laga en tand, då lossade tandläkarborret från fästet och gled ner i lungan.

GöteborgsPosten - 05 jan 19 kl. 20:27

Tandläkare borrade ända ner i pulpan - tand dog

Tandläkaren borrade ända ner i pulpan, så att tandnerven dog. Nu kritiserar IVO både tandläkaren och kliniken där det skedde..

YLE - 18 apr 17 kl. 14:37

Vi besöker tandläkaren för sällan - så här vet du om dina tänder håller på att lossna

Många undviker tandläkaren ända tills det är för sent. För få tandläkarbesök kan leda till svåra inflammationer och till och med att du tappar tänderna. Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet för då får du veta om du behöver vård eller inte, men många väntar hellre tills det blir akut.

YLE - 18 apr 17 kl. 05:32

Flera unga väntar hellre än går till tandläkaren regelbundet

Allt fler unga behöver avdelningsvård och kirurgiska ingrepp till följd av svåra infektioner i tänderna, meddelar Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Yle Åboland frågar åtta personer i 20-34-års åldern när de senast satt i tandläkarstolen. - Förra hösten.

YLE - 04 okt 13 kl. 05:04

HIV eller influensa? Berätta för tandläkaren!

Om du är på väg till tandläkaren finns det skäl att berätta om du har någon smittsam sjukdom - både för din och för tandläkarens säkerhets skull. I vanliga fall använder tandläkaren handskar, andningsskydd och glasögon för att skydda sig själv mot eventuella smittor, men om patienten har en sjukdom som smittar lätt kan det finnas skäl att plocka fram hävare skyddsutrustning. - Baserat på sjukdomen och vilken väg smittan sprids, så kan det ibland bli nödvändigt med en extra jacka eller ett visir, berättar Marina Merne-Grafström, övertandläkare i Åbo.

BT - 08 sep 14 kl. 21:05

Halva kostnaden hos tandläkaren

Den svenska tandvården är i behov av omfattande reformer som ökar jämlikheten och förbättrar tillgängligheten, särskilt för personer med små inkomster. Vänsterpartiet föreslår därför att all tandvård ska subventioneras med 50 procent från första kronan istället för dagens system där högkostnadsskyddet träder in först när kostnaden överstiger 3000 kronor. Det innebär att ett tandläkarbesök som idag går på 2000 kronor kommer att kosta patienten 1000 kronor istället för 1 850 kronor.

Kristianstadsbladet - 06 nov 13 kl. 20:16

Mamma slog barn inför tandläkaren


En kvinna i 30-årsåldern åtalas misstänkt för misshandel av sin dotter, som är i tioårsåldern, under ett besök hos tandläkaren i en ort i Medelpad.Flickan uppges ha vägrat att öppna munnen i tandläkarstolen, varpå hennes mamma ska ha börjat slå henne, skriver dagbladet.se.

BT - 06 nov 13 kl. 20:18

Mamma slog barn inför tandläkaren

En kvinna i 30-årsåldern åtalas misstänkt för misshandel av sin dotter, som är i tioårsåldern, under ett besök hos tandläkaren i en ort i Medelpad. Flickan uppges ha vägrat att öppna munnen i tandläkarstolen, varpå hennes mamma ska ha börjat slå henne, skriver dagbladet.se.

Sydöstran - 20 apr 19 kl. 17:00

Tandläkaren: Så undviker du hål i tänderna

I helgen lär det slinka ner en hel del påskgodis och påskmust i mångas magar. Tandläkaren Viktor Stenlund tipsar om vad du kan göra för att undvika hål i tänderna..

YLE - 08 feb 16 kl. 05:02

Betala månadsavgift för att få gå till tandläkaren

Två privata tandläkarstationer marknadsför nu ett nytt koncept. Kunden betalar en månadsavgift på minst 15 euro under tre års tid för att få en bastandvård. På Konsumentverket är man rädd att det nya konceptet med månadsavgiftsbaserad tandvård i slutändan kan bli en dyr affär för kunden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Man misshandlades av tjuvar – i sitt hem

En man i 55-årsåldern misshandlades av två eller tre gärningsmän som bröt sig in i hans med i Lysekil under den tidiga fredagsmorgonen.Polisen stannade senare en bil med stöldgods från mannens hem och kunde gripa en man och en kvinna, misstänkta för misshandel och grov stöld.– Det är ingen tillfällighet att de slår till där, de vet vem den här mannen är, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst..

Expressen - 45 minuter sedan

Stor oro för TikTok: ”Kinesiska regimen”

TikTok har seglat upp som en av svenska ungdomars absoluta favoritappar.Nu vill bland annat Sverigedemokraterna se över riskerna med den kinesiska dundersuccén, rapporterar SVT Nyheter.Miljöpartiet håller med:– Vi följer utvecklingen, och ser till att de myndigheter som motarbeter sådant har de resurser som de behöver, säger partiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling till SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Här är morgonens nyheter

En kvinna har hittats död i en bil i Malmö. Händelsen utreds som mord.”De har ingått ett äktenskap skapat i helvetet”.

Expressen - 1 timme sedan

Riksdagens beslut avgör justitieministerns framtid

I dag röstar riksdagen om SD:s misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson.Vi förklarar vad det innebär..

Expressen - 1 timme sedan

Sabunis motstånd – interna sprickan i L

Det råder fortsatt djup splittring i Liberalerna när partiet samlas för landsmöte på fredagen.Och Nyamko Sabuni har enligt vad Expressen erfar inte lyckats driva igenom de förändringar av partistyrelsen hon önskat, även om en av hennes främsta interna kritiker nu petas.Som en följd är partistyrelsen fortfarande delad i synen på januariavtalet och partiets vägval i svensk politik – och Sabuni saknar en tydlig majoritet för den linje hon nu väntas slå in på..

Expressen - 1 timme sedan

Flera olyckor på E6: ”Snorhalt”

Två olika olyckor har inträffat på E6 i söder om Ljungskile.I en av dem är tre personbilar inblandad, i den andra har en bil glidit av vägen.Vägen har stängts av och det är halt på platsen.

Expressen - 1 timme sedan

Hjältarna i Halmstad hjälpte en fyraåring

Tolvåriga Cornelia Malmberg, Elias Ankarson och deras kompisar Nicolina och John är dagens hjältar i Halmstad.De tog hand om en fyraårig pojke som hade smitit hemifrån och larmade polisen.– Han var alldeles ensam och kall.

Expressen - 2 timmar sedan

Ny mätning: SD störst i Sverige

Sverigedemokraterna går för första gången om Socialdemokraterna. Det visar en ny mätning från Aftonbladet/Demoskop. .

Expressen - 4 timmar sedan

Man skuren under rån – misstänkt gripen

En man skadades av en rånare i Vällingby i Stockholm under natten mot fredag.– I samband med rånet har han blivit huggen eller skuren i överkroppen med något föremål. det är en ytlig sårskada, säger Mikael Pettersson vid polisen..

Expressen - 5 timmar sedan

Trump: ”De har ingått ett äktenskap skapat i helvetet”

Donald Trump riskerar riksrätt – men han säger sig inte vara oroad.Han riktade i stället i natt ett anklagande finger mot demokraterna som han säger har ”ingått ett äktenskap skapat i helvetet” med medierna.– Demokraterna sliter vårt land i stycken, de är galningar, sade den amerikanske presidenten när han kampanjtalade i natt i Bossier City, Louisiana..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.