Sydöstran > Nyheter

Sunday, 17 November, 10:59

Sydöstran - 08 nov 19 kl. 06:00

Napoleon håller ett vakande öga över kommunenTrots att han haft en och samma plats i 34 år är han kommunens doldis och alltid på plats..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Napoleon, hållerett , vakande, ögaöver , kommunen
Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 14:40

Napoleon i rådhuset

Både Napoleon och en stor amerikansk noshörning tar plats i Ängelholms rådhus när Sixten Fransson ställer ut.– Det finns både tavlor som är ganska nya, men det finns också en del som jag målade för flera år sedan, säger Sixten Fransson.Den kontroversiella konstnären Salvador Dali finns också med på bilderna.

Helsingborgs Dagblad - 04 mar 13 kl. 12:11

Spielberg gör Kubricks "Napoleon"

Steven Spielberg vill göra miniserie av Stanley Kubricks mastodontprojekt "Napoleon". Det säger han i en intervju med franska Canal Plus, uppger flera medier. Stanley Kubrick gick bort 1999.

BT - 23 aug 13 kl. 11:19

En spekulativ rövarhistoria

Jag tror inte att jag någonsin läst en roman med ett så genomgående osympatiskt persongalleri som i Aldermanns arvinge ? och då rör det sig ändå om ett ansenligt antal ofta synnerligen färgstarka och utrymmeskrävande figurer. Så är det här också en åttahundrasidig rövarhistoria som först utspelar sig i den smoginpyrda sociala häxkittel som var London i 1800-talets början för att sedan dra vidare tillsammans med huvudpersonen William Aldermann och hans entourage genom Frankrike och Italien för att till sist landa på ön S:t Helena, där William får möta sin idol och förebild, kejsar Napoleon.

Sydsvenskan - 02 maj 16 kl. 04:00

Rapport från revolutionen

”Historiska händelser uppträder två gånger, först som tragedi, sedan som fars.” Att det var Karl Marx som fällde detta berömda yttrande och att det som föranledde det var 1848 års franska revolution är inte helt obekant. Vad som möjligen inte är lika allmänt bekant är att många av dem som upplevde revolutionen kände samma ambivalens som Marx.

Dagensanalys.se - 02 dec 16 kl. 13:00

De tre bästa strategispelen till din dator

Det är förstås svårt att avgöra rent objektivt, men vilka är de bästa strategispelen just nu? Som egenutnämnd strategi- och taktiknörd kan jag tipsa er om tre av mina personliga favoritspel (för en vettig peng, dessutom!).

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 11:16

Daniel vann en Citroën C4

Foto: Tom Wall
Vilket år avskaffades dödsstraffet i fredstid i Sverige? Den frågan avgjorde årets läsartävling ”Bon Voyage” på lördagskvällen. Vinnaren klarade finalen nästan felfritt och belönades med en splitterny Citroën C4.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 15 kl. 11:05

Ny våg av kvinnohistoria

I januari i år granskade Dagens Nyheter fyra av de vanligaste läroböckerna i historia på grundskolan. Det visade sig att i snitt endast tretton procent av de omskrivna personerna var kvinnor. Siffrorna blev om möjligt ännu sämre i kapitlen om 1900-talet.

Sydsvenskan - 26 jul 15 kl. 11:05

Ny våg av kvinnohistoria

I januari i år granskade Dagens Nyheter fyra av de vanligaste läroböckerna i historia på grundskolan. Det visade sig att i snitt endast tretton procent av de omskrivna personerna var kvinnor. Siffrorna blev om möjligt ännu sämre i kapitlen om 1900-talet.

Sydsvenskan - 03 dec 15 kl. 04:00

Egna fanatiker här och där och här och var

FRÅGA: Fanatiker slår till och inger fruktan och skräck. Vilken är historien bakom ordet? Att det inte hör ihop med fan = djävulen, det utgår jag från.

Nerikes Allehanda - 24 aug 16 kl. 05:15

EU-kritiska väljare får inte avfärdas

Medan statsledningarna i västra EU har chockats av britternas brexit är stämningarna annorlunda i östra EU. Några jublar över brexit, andra tar chansen att snäva in EU:s inriktning.Tydligast är Tjeckiens förre president Václav Klaus, en inbiten kritiker av överstatlighet.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Saudi Aramcos pris: 1 700 miljarder dollar

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fyra cancersjukdomar som drabbar högutbildade

Högutbildade kvinnor och män löper högre risk att drabbas av vissa cancersjukdomar, jämfört med personer med lägre utbildning. Våra levnadsvanor har betydelse, men också hur vi väljer att hantera risken att drabbas..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Blåljus: Scannade inte alla varor – polisanmäls

Klockan 17.00 i lördags larmades polisen till Maxi i Amiralen. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

L vill utreda aktiv dödshjälp

Liberalerna vill tillsätta en utredning om aktiv dödshjälp..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Smet från flera hundrakronors taxinota

Sydöstran - 1 timme sedan

KHK:s intensivvecka avlutas mot Vita Hästen

Karlskrona HK har haft en intensiv hockeyvecka som avslutas med hemmamatchen mot Vita Hästen. Blekingesport direktrapporterar från matchen. Följ den här.

Sydöstran - 1 timme sedan

Olofströmsarbetare stred mot taylorismen

Arbetarrörelsen i Olofström har skrivit in sig i det svenska arbetets historia. Detta tack vare de anställda på bruket som åren 1895-1925 kämpade emot det nya systemet ”taylorismen”.

Sydöstran - 1 timme sedan

Sköt i lägenheten – polis på platsOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.