YA > Nyheter

Sunday, 17 November, 15:59

YA - 08 nov 19 kl. 06:00

Bergsstaten inte nöjd med Scandivanadiums svarEfter den förändrade arbetsplanen vid provborrningarna i Lyby begärde Bergsstaten en förklaring från Scandivanadium. Men kompletteringarna som bolaget skickade in räcker inte. Nu har myndigheten krävt ett förtydligande. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Scandivanadiums, Lyby, Bergsstaten, Scandivanadium

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bergsstateninte , nöjdmed , Scandivanadiums, svar
NSD - 18 jan 13 kl. 13:11

13 heta frågor som kräver ett svar

Här är de 13 frågor som fiskeprofilen Gunnar Westrin vill ställa till Bergsstaten..

SmålandsPosten - 17 feb 19 kl. 21:09

Högsby ville markera med sitt svar

Högsby kommun svarade på remissen från Bergsstaten. Kommunstyrelsens ordförande anser det är viktigt att markera vad de tycker, fastän de inte kan göra så mycket åt Bergsstatens beslut. .

Skånskan - 17 okt 18 kl. 15:00

Växande motstånd mot provborrningar

österlen Den nybildade föreningen VetoNu intensifierar motståndet mot Scandivanadiums planer på provborrningar efter mineraler på Österlen och nu i Hörby kommun också.
– Vi förklarar för markägarna att de har rätt att säga nej till ett besök av bolaget, säger ordförande Anita Ullmann.Omkring 1 000 har hittills skrivit på uppropet digitalt och målet är 30 000 underskrifter.

YA - 08 dec 18 kl. 06:00

Mineraljakten: Hundratals har överklagat undersökningstillstånden

Över 350 överklaganden har gjorts, av både enskilda och kommuner, av Scandivanadiums undersökningstillstånd runtom i sydöstra Skåne. I Luleå har både Bergsstaten och förvaltningsrätten fullt upp med att diarieföra och hantera den plötsligt ökade mängden av ärenden..

YA - 11 dec 18 kl. 11:00

Författare till böcker om gruvbranschen:”rekord i överklaganden”

”Jag tror att detta måste vara svenskt rekord”. Det säger författaren och journalisten Arne Müller i Umeå, som i många år bevakat gruvindustrin i norra Sverige, om de över 350 överklaganden som skickats in till Bergsstaten, av Scandivanadiums undersökningstillstånd för vanadin i Sydöstskåne..

Skånskan - 22 feb 19 kl. 10:30

”Provborrningarna i Lyby får liten miljöpåverkan”

LYBY Redan i år hoppas Scandivanadium kunna genomföra provborrningarna i Lyby. Men någon gruvdrift är det inte tal om ännu. Skulle det bli aktuellt ligger det flera år fram i tiden.

YA - 29 jul 19 kl. 00:01

Markägare riktar kritik mot bolagets arbetsmetoder

Kampen för de som berörs av Scandivanadiums ansökan om provborrningar på deras marker går vidare. Nu har de åtta markägarna lämnat in ett gemensamt yttrande till Bergsstaten där de ber myndigheten att vänta med att fastslå bolagets arbetsplan..

YA - 29 okt 19 kl. 11:37

Strulande provborrningar ger nytt hopp för markägare: ”Fråga om trovärdighet”

Provborrningen fördröjdes och Bergsstaten fick in arbetsplaner först i efterhand. Strulet kring Scandivanadiums arbete i Lyby väcker hopp hos borrningsmotståndarna i Tomelilla om att bolagets trovärdighet har skadats. .

Västerbottens Folkblad - 16 dec 11 kl. 16:18

Nej till Stekenjokkgruva

UMEÅ Länsstyrelsen Västerbotten vill inte att gruvan i Stekenjokk öppnas på nytt.UMEÅ Länsstyrelsen Västerbotten vill inte att gruvan i Stekenjokk öppnas på nytt. I sitt svar till Bergsstaten föreslås ett avslag för en ansökan om bearbetningskoncession för en gruva i ?

Skånskan - 30 jul 18 kl. 14:00

Vi är trötta på Bergsstatens allmakt

I torsdags kväll samlades 200 människor på gräsmattan utanför Christinehof. De kom inte dit för att njuta av sommarkvällen, utan på grund av den starka oroskänsla de hyser inför den nya mineraljakten på hemmaplan.
Människorna i våra trakter har varit med om detta tidigare.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Då kan barnet få swisha själv

Egen mobil och egna pengar att swisha från ett alldeles eget konto. När är det egentligen dags för barnen? Någon fast åldersgräns finns inte.

YA - 1 timme sedan

Glädjetårar på Torget, brand utanför Kivik och försvunnen hund . Här är veckans mest lästa

Postkodsyra på Torget, sökande efter en blid hund, brand i Kivik och besök av Margir. Här är veckans mest lästa artiklar..

YA - 1 timme sedan

L vill bli nytt klimatparti

Teknikoptimism, kärnkraft och ingen klimatskam. Så vill Liberalerna bli ett klimatparti. Men partiet vill också införa vägavgifter på motorvägar där det finns bra kollektivtrafik..

YA - 2 timmar sedan

Kinhult i särspel om segern

YA - 1 timme sedan

Christine från Falsterbo bakar i Go´kväll – ”Behöver lyftas”

I fjor kom Christine Heger i Falsterbo, ut med boken Fullkorn. Den 22 november medverkar hon i SVT:s Go´kväll, för att sprida kunskap om fullkornets alla fördelar, från norr till söder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.