Barometern > Nyheter

Tuesday, 19 November, 19:11

Barometern - 08 nov 19 kl. 06:00

Ful byggstomme pryder inte StadsparkenSom privatperson blir man lite fundersam när man följt debatten kring kommunens och andra personers agerande gällande Park Herminas skärmtak. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Stadsparken, Park Herminas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ful, byggstomme, pryderinte , Stadsparken
BT - 08 sep 11 kl. 10:59

Vill ni förstöra Stadsparken?

De styrande verkar inte vilja ha kvar Stadsparken eftersom man till varje pris hittar på allt möjlig för att sudda ut den som park, skriver tidigare stadsträdgårsmästaren Åke Johansson. Stadsparken i Borås är troligen den mest hotade 1800-talsparken i hela Sverige. Det var 1971 som man byggde Hallbergsbron (Skammens bro) för att leda trafiken genom Stadsparken.

BT - 30 jun 12 kl. 08:40

Våld är vardag i Stadsparken

Populär och sjudande av liv på dagen. Otrygg och öde på kvällen. Nu flaggar polisen och nattvandrarna för en ovälkommen utveckling i Stadsparken.

BT - 27 jan 14 kl. 19:39

Ja till orangeri i Stadsparken

Efter votering sa kommunstyrelsen ja till orangeriet i Stadsparken. Allianspartierna deltog dock inte i omröstningen. Det var en oenig kommunstyrelse som i dag beslutade att satsa på ett orangeri i Stadsparken.

BT - 31 okt 13 kl. 09:04

Förhindra våldtäkterna i Stadsparken

Unga tjejer har under det senaste året utsatts för våldtäkter i rhododendronbuskarna i Stadsparken. Flera gånger har våldtäkterna, tvärtemot vad man ofta tror, ägt rum dagtid i fullt dagsljus, men i en insynsskyddad rhododendronbuske, skriver Monika Linnros på Stödcentrum för unga. I mitt arbete som kurator på Stödcentrum för unga brottsoffer i Borås har jag under det senaste året träffat tre tjejer i högstadieåldern som oberoende av varandra varit utsatta för våldtäkter i rhododendronbuskarna i Stadsparken.

Sydsvenskan - 02 maj 11 kl. 16:03

Kvinna våldtogs i stadsparken

Foto: Anna Bank
En våldtäkt, ett trettiotal anmälda misshandlar, fem rån och ett stort antal fickstölder blev polisens summering av valborgsfirandet i stadsparken i Lund.
En sjuttonårig flicka våldtogs tidigt på söndagsmorgonen i stadsparken, där hon dröjt sig kvar tillsammans med en man. Mannen tog styptag på kvinnan, slet av henne kläderna och våldtog henne.

BT - 27 okt 11 kl. 10:35

Ny lekplats i Stadsparken -och barnen ska få bestämma

Stadsparken skall få en ny lekplats och det är barnen som skall bestämma hur den skall se ut. Nästa år skall alla barn i Borås få rösta på tre förslag som visar vad som kan finnas på den nya lekplatsen. Omröstningen skall vara avgörande för hur lekplatsen kommer att utformas.

BT - 01 jul 12 kl. 08:07

Stora planer för Stadsparken

Från otrygg till levande. Både på kvällstid och året om. Visionerna för framtidens Stadspark är stora och många.

Sydsvenskan - 19 feb 13 kl. 06:30

Vacker Ful blir till hud

Det senaste numret av konsttidskriften Ful liknar inget jag sett. De stora lite otympliga sidorna sitter ihop på ett invecklat sätt som gör att jag måste riva och sprätta och vända för att kunna läsa.Temat för den tjocka publikationen är hud.

Expressen - 16 maj 14 kl. 21:40

Marc Anthony: Min pappa sa att jag var ful

Marc Anthony, 45, tackar sina föräldrar för sitt självförtroende. Orsaken? Hans pappa kallade honom ful.

Dagens PS - 24 okt 17 kl. 12:01

Krönika: ”Liksom Malmö är jag vacker och ful”

Det spelar ingen roll vad jag tycker om Malmö. Staden är det nya Sverige. Malmö är framtiden, vad vi än tycker och vill, skriver Marcus Birro.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Kalmarbo bakom Dr. Bombays nya musikvideo: ”En dröm”

Filmproducenten Michael Tiedtke från Kalmar har nyligen gjort sitt livs mest osannolika uppdrag. Han är nämligen hjärnan bakom barndomsidolen Dr. Bombays nya musikvideo..

Barometern - 15 minuter sedan

Så ska Kährs ta nästa steg med ny vd

Trägolvstillverkaren Kährs är alltjämt motorn i Nybros näringsliv. Med nytillträdde vd:n Johan Magnusson vill bolaget utöka sortimentet för att möta framtidens efterfrågan. ”Kährs är ett innovationsbolag och för att fortsätta växa behöver vi bredda oss”, säger han..

Barometern - 45 minuter sedan

"Sagan om ringen"-serien får en andra säsong

Barometern - 1 timme sedan

Kommunen ansöker om miljoner för integrationsprojekt

Motivation och integration är ledorden i det nya projekt som Högsby kommun hoppas få dra igång vid årsskiftet. .

Barometern - 1 timme sedan

Ute i skolor tidigt: Ny metod förbättrar lärarutbildningen.

För sex år sedan startades ett projekt för att utveckla lärarutbildningens kvalitet. Resultaten är så bra att den ska permanentas. Flera lärare från Öland är med i projektet..

Barometern - 1 timme sedan

Pengar saknas till upprustning av Qvarnaslät

Mangården och vävstugan behöver rustas upp och målas om. Men byggnaderna är i sämre skick än väntat. – Mer pengar har vi inte, säger Jan Lagerqvist, vice ordförande i Nybro hembygdsförening..

Barometern - 1 timme sedan

Ilska i Paris över OS-avtal med Airbnb

Sponsoravtalet mellan IOK och Airbnb väcker nu ont blod i Paris. Ett dråpslag för stadens invånare hävdas från borgmästarhåll som hotar med folkomröstning för att få stopp på bostadsuthyrningssajten..

Barometern - 1 timme sedan

Knäskadan stoppar Ebba Andersson

Ebba Andersson missar Sverigepremiären i Gällivare i helgen. Skidstjärnan skadade knäet under en löprunda i förra veckan och kan inte tävla ännu..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.