Barometern > Nyheter

Sunday, 17 November, 18:48

Barometern - 08 nov 19 kl. 06:00

Här hamnar förorenade jordmassor från FredriksskansHittills har 23 000 ton förorenade jordmassor från Fredriksskans fraktats till Moskogen. Massorna kan vara allt från mindre förorenade till att innehålla cancerframkallande ämnen..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Fredriksskans, Moskogen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här hamnar, förorenade, jordmassorfrån , Fredriksskans
Nya Wermlands Tidningen - 12 feb 11 kl. 07:30

Flytande kvicksilvret hamnar i Tyskland

Sakab AB har lagrat i fat cirka 250 ton jordmassor med flytande kvicksilver i form av små droppar, uppgrävt i Bengtsfors 2008. Slutförvar av miljögiftet blir en saltgruva i Tyskland..

Kristianstadsbladet - 11 nov 13 kl. 08:00

Hamnen i Åhus muddras

Foto: Peter Åklundh
Hela muddringsverket rister när den stora skopan gräver upp sand, morän och stora stenblock från havsbottnen. Farleden sjövägen till Åhus ska göras djupare så att även de större fartygen kan anlöpa hamnen.
Framför allt är det tidens tand som gör att hamnen i Åhus behöver muddras.

YLE - 25 jun 17 kl. 07:32

Anmälningar för miljöbrott skjuter i höjden - byggboomen leder till att flera dumpar avfall i naturen

Antalet polisanmälningar för miljöbrott ökade med över 30 procent år 2016. Enligt polisen är det här goda nyheter eftersom miljöbrottens mörkertal varit enormt. Men samtidigt kan den växande byggbranschen leda till flera avfallsdumpningar i naturen.

Barometern - 25 sep 13 kl. 08:00

Hamn och universitet ska få goda möjligheter

En expansiv Kalmar hamn och ett nybyggt Linnéuniversitet i Ölandshamnen kan samexistera. Det menar den politiska majoriteten i Kalmar, som även får stöd av Moderaterna i frågan. Våra partier stod bakom beslutet att utreda en lokalisering av Linnéuniversitetet till ­Fredriksskans eller Gästhamnen.

Sydsvenskan - 13 mar 12 kl. 00:45

Razzior mot fusk med giftiga jordar

Foto: Sara Johari
Myndigheterna har börjat göra razzior för att stoppa handeln med giftig jord.
I takt med att Skåne byggs ut rivs och grävs det för att ge plats åt de nya husen. De schaktrester med byggavfall och jord som blir kvar ska sedan köras till deponi om de innehåller giftiga ämnen.

Supermiljöbloggen - 16 apr 15 kl. 01:04

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Bland förlagen märks satsningar på klimatinvesteringar, skötsel och skydd av natur, giftfri miljö, solenergi och järnvägsunderhåll. Men budgeten får också kritik för att vara otillräcklig  när det gäller solenergi och fossilfria fordon.

Skånskan - 20 maj 16 kl. 14:34

Lång väntan snart över

TECKOMATORP Saneringen av södra området på gamla BT Kemi i Teckomatorp närmar sig.
Huvudstudien ligger nu klar och sista handen lägger kommunfullmäktige på sitt majmöte.Definitiva beslutet tar Länsstyrelsen och Naturvårdsverket sedan de båda grundat underlaget som BT Kemi efterbehandlings styrelse kommit fram till.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:46

Antalet miljöpoliser i Vanda har fördubblats - men antalet fall har tiofaldigats

Ännu i april drunknade miljöpoliserna i Vanda i jobb. Nu har styrkan fördubblats, men antalet anmälningar om miljöbrott ökar samtidigt stadigt. Sedan gruppen med miljöpoliser inledde sitt arbete i början av fjolåret har antalet anmälningar ökat från 2-3 till över 30.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:46

Antalet miljöpoliser i Vanda har fördubblats - men fallen har tiofaldigats

Ännu i april drunknade miljöpoliserna i Vanda i jobb. Nu har styrkan fördubblats, men antalet anmälningar om miljöbrott ökar samtidigt stadigt. Sedan gruppen med miljöpoliser inledde sitt arbete i början av fjolåret har antalet anmälningar ökat från 2-3 till över 30.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Statsvetare: Sabuni lockade inga nya väljare

Betyget på den nya partiledaren är svalt efter Liberalernas landsmöte. Nyamko Sabuni övertygar inte i regeringsfrågan och kommer inte heller med en tydlig vision om vilket slags parti L ska vara, enligt två statsvetare..

Barometern - 5 minuter sedan

Stort bråk med järnrör i Göteborg

Barometern - 5 minuter sedan

Klart: Torp stannar i IKO säsongen ut

Backen Nichlas Torp har varit på ett korttidskontrakt i IK Oskarshamn. Nu har han skrivit på för resten av säsongen..

Barometern - 45 minuter sedan

Militär och glasentusiaster måste samsas i Kosta 2020

Som bekant arrangeras världens kanske största glaskonferens i Glasriket i maj 2020, med Kosta som bas. De tusentals glasentusiaster som väntas besöka konferensen kommer att få sällskap - av den kanske största militärövningen på årtionden. .

Barometern - 1 timme sedan

Satsning gick som på räls: ”Riktiga järnvägsnördar”

Mellan åren 1907-1966 rullade tågen på järnvägen mellan Ruda och Oskarshamn. Men att linjen för länge sedan är historia innebär inte att intresset för den är också borta..

Barometern - 1 timme sedan

Regerande Europamästarna klara för EM

Ronaldo får vänta på sitt 100:e mål i landslagströjan. Men 34-åringen kan trösta sig med en säkrad EM-plats. Detta står klart efter att Portugal besegrat Luxemburg med 2–0 på bortaplan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.