YLE > Finland

Wednesday, 13 November, 10:37

YLE - 08 nov 19 kl. 05:51

Svenska Yle live: Hangö hälsovårdscentral brinnerTaket till Hangö hälsovårdscentral började brinna i natt. Släckningsarbetet pågår för fullt. Svenska Yle rapporterar direkt från platsen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yle, Hangö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska Yle, live, Hangö, hälsovårdscentral, brinner
YLE - 14 mar 15 kl. 14:03

Åbobo föreslås leda Hangö hälsovårdscentral

Olli Viitanen från Åbo föreslås bli tf ledande läkare vid Hangö hälsovårdscentral. Viitanen var enda sökande till tjänsten. Viitanen är medicine licentiat och licentiat i ekonomiska vetenskaper.

YLE - 07 jan 16 kl. 11:01

Grankulla hälsovårdscentral flyttar - det här behöver du veta

Från och med den 18 januari kan det vara kaos på Grankulla hälsovårdscentral, då börjar flytten undan renoveringen. Fram till eftermiddagen den 15 januari ska hälsovårdstjänsterna ännu förlöpa normalt. En del av hälsovårdspersonalen har fått symptom på grund av den dåliga inomhusluften.

YLE - 05 sep 14 kl. 11:02

Jouren på Karis hälsovårdscentral öppnar igen

Läkarläget inom Raseborgs stad har nu förbättras så mycket att Karis hälsovårdscentral åter kan hålla jouröppet från och med måndag 8 september. Hälsovårdscentralens jour i Karis hann hålla stängt i fyra veckor på grund av läkarbrist. Det är bland annat tackvare hyrläkare och att semesterperioden är slut som läget har förbättras, säger grundtrygghetsdirektör Jeanette Pajunen vid Raseborgs stad.

YLE - 09 nov 15 kl. 17:04

Vasa centralsjukhus riskerar bli hälsovårdscentral

Det finns många obesvarade frågor vad gäller centralsjukhusens jourverksamhet. Men risken är att Vasa centralsjukhus förvandlas till en hälsovårdscentral, säger Göran Honga. Vid övriga centralsjukhus tillhandahålls en mera begränsad akutmottagning och specialvård dygnet runt.

YLE - 14 maj 18 kl. 14:36

Överessebor om planerad hälsovårdscentral: Folkets röst måste höras

Dragkampen om placeringen av Pedersöre kommuns andra hälsovårdscentral går in i en ny fas. Överesseborna har på några dagar samlat 747 namn till förmån för en placering i kyrkbyn och inte i Ytteresse..

YLE - 14 maj 13 kl. 17:25

Endast en hälsovårdscentral i Raseborg

Det ska endast finnas ett hvc i hela staden - men man ska nog ändå kunna få vård på flera platser. Exakt hur det ska gå till är ännu oklart, men det verkar vara klart att hvc:n placeras i Ekenäs. Det här speciellt eftersom Karis hvc nu drivs av Mehiläinen, men det kontraktet går ut vid årsskiftet och samarbetet avslutas.

YLE - 09 jan 18 kl. 06:06

Ont om tid att utse personal för Sjundeå hälsovårdscentral

Vårdbolaget Attendo tar över verksamheten vid hälsovårdscentralen i Sjundeå om knappt två månader. Attendo hoppas att Coronarias personal vill fortsätta jobba för dem..

YLE - 13 apr 18 kl. 07:30

Stiftelse kan rädda hälsovårdscentral till Överesse

En grupp företagare arbetar hårt för att den nya hälsovårdscentralen i Pedersöre placeras i Esse kyrkby i Överesse och inte i Ytteresse. På måndag skall gruppen närmare presentera sina planer för kommunstyrelsen..

YLE - 13 apr 15 kl. 14:04

Hangö utan ledande läkare – igen

Hangö stad är igen utan ledande läkare. Olli Viitanen från Åbo valde att inte fortsätta efter några dagar på Hangö hälsovårdscentral. Stadsstyrelsen valde i mars Viitanen till en tidsbunden tjänst som ledande läkare.

YLE - 10 feb 16 kl. 14:53

Hangö privatiserar sannolikt läkarmottagningen

Hangö har med ljus och lykta letat efter läkare till hälsovårdscentralen. Istället för ett lapptäcke av hyrläkare föreslår grundtrygghetsdirektören Elisabeth Kajander nu att ett enda privat företag kunde ta över skötseln av hälsovårdscentralens läkarmottagning. Staden har sju läkartjänster vid hälsovårdscentralen, men bara tre av tjänsterna är besatta.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Gymnasieelever uppskattar den nya läroplanens betoning på elevernas välbefinnande och att gymnasierna provar på något nytt

Den nya läroplanen för gymnasier ska implementeras lokalt 2021. Det är meningen att undervisningen ska bli mera ämnesövergripande och att fokus ska läggas starkare på individen..

YLE - 2 timmar sedan

Nu lastas den första exporthavren någonsin i Dalsbruks hamn: "Det här är en viktig händelse för Dalsbruk efter en lång mörk period"

Fartyget M/S Tali, som seglar under finsk flagga, lastar 10 500 ton, en mängd som motsvarar 230 långtradare. Havren ska exporteras till Spanien..

YLE - 1 timme sedan

Tatueringsbläck innehöll hälsofarliga ämnen - myndigheten prickade åtta färger

Säkerhets- och kemikalieverket, Tukes, har undersökt hur säkra de färger som används för tatueringar och permanent pigmentering är. Nästan hälften av de testade färgerna innehöll hälsofarliga ämnen..

YLE - 2 timmar sedan

Nu lastas den första exporthavren någonsing i Dalsbruks hamn: "Det här är en viktig händelse för Dalsbruk efter en lång mörk period"

Fartyget M/S Tali, som seglar under finsk flagga, lastar 10 500 ton, en mängd som motsvarar 230 långtradare. Havren ska exporteras till Spanien..

YLE - 5 timmar sedan

Underbemanning bekymrar på brandkåren i Jakobstad: "Jag är orolig för invånarnas och brandmännens säkerhet"

Brandkåren i Jakobstad är ofta underbemannad, säger förtroendeman Caj Penttala. Som minst har bara tre personer varit på jobb under ett arbetsskifte. I stället täcker man upp med frivilliga krafter.

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Personer med betalningsanmärkningar har svårt att få hemförsäkring, Teslas fabrik byggs i Tyskland, nödläge i Venedig

Har du betalningsanmärkningar är risken stor för att du inte får teckna en hemförsäkring. Tyskland drog det längsta strået i kampen om Teslas Europafabrik. Nödläge råder i Venedig eftersom vattennivån är högst på över 50 år..

YLE - 5 timmar sedan

Pargas nya skolcenter blir dyrt - staden stoppar andra investeringar

Det finns två alternativa lösningar för skolcentret i Pargas, då de fyra skolorna, svenska och finska högstadiet samt svenska och finska gymnasiet är i dåligt skick och måste rivas. Stadsfullmäktige ska i mars 2020 välja endera alternativet..

YLE - 5 timmar sedan

"Om det blir nedgång tror jag inte folk sparar på maten i första hand" - i Södra Karelen ger ryska turister 350 miljoner orsaker att tro på framtiden

Det har varit mycket tal om negativa trender inom ekonomin på sistone. I Södra Karelen räddar de ryska turisterna mycket och dagligvaruhandelns förväntningar inför julhandeln är höga..

YLE - 6 timmar sedan

Nu gäller det för raseborgarna att hitta sin byabuss och hoppa på den – användarna måste bli fler om bussen ska fortsätta säger ledande politiker

Byabussen i Raseborg har inte alls blivit populär. Stadsstyrelsen hade svårt att enas om vad som nu ska hända med stadens eget kollektivtrafikförsök..

YLE - 5 timmar sedan

Förtroendeman på brandkåren i Jakobstad: "Jag är orolig för invånarnas och brandmännens säkerhet"

Brandkåren i Jakobstad är ofta underbemannad, säger förtroendeman Caj Penttala. Som minst har bara tre personer varit på jobb under ett arbetsskifte. Istället täcker man upp med frivilliga krafter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.