YLE > Finland

Friday, 15 November, 11:07

YLE - 08 nov 19 kl. 04:42

Hälsovårdscentralen i Hangö brinner - patienter och personal evakueradeTaket på hälsocentralen i Hangö brinner. Räddningsverket arbetar för att få kontroll på branden. Patienter och personal har evakuerats..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälsovårdscentraleni , Hangö, brinner, patienteroch , personal, evakuerade
YLE - 17 dec 15 kl. 18:04

Karleby minskar på antalet bäddplatser vid hälsovårdscentralen

Karleby minskar på antalet platser på bäddavdelningen på hälsovårdscentralen. Istället satsar staden mera på hemvård och hemsjukvård. Överbeläggningen skall också ned De närmaste åren minskar Karleby på antalet platser på bäddavdelningen.

YLE - 08 nov 19 kl. 04:42

Stor brand på hälsovårdscentralen i Hangö - patienter och personal evakuerade

Taket på hälsocentralen i Hangö började brinna natten till fredagen. Räddningsverket har nu fått branden under kontroll. Patienter och personal har evakuerats..

YLE - 13 nov 14 kl. 04:00

Svårt för Hangöbor att nå hvc per telefon

I Hangö har invånarna svårt att nå fram till hälsovårdscentralen då de ringer till tidsreserveringen. Det här måste Hangö nu förklara för Regionförvaltningsverket. Endast 61 procent av samtalen till tidsreserveringen når fram.

YLE - 15 okt 14 kl. 17:20

Hangövården ska spara och slimma

Inom primärvården i Hangö har man startat ett omfattande utvecklingsarbete för att få ner de höga kostnaderna.
Hangö stad har gått in för att köpa kunskap utifrån för att effektivera och spara inom vården. Företaget Partiture arbetar med personalen och utifrån patienternas behov.

YLE - 04 feb 17 kl. 13:36

Hangö stadsstyrelse: Grundtrygghetens instruktion är laglig

Juha Kaunismaa, ersättare för KD i Hangö stadsfullmäktige, har i ett brev till staden ställt frågan om uppdateringen av grundtrygghetsnämndens instruktion från i november 2016 verkligen är laglig. Stadsstyrelsen försäkrar att instruktionen har granskats noga innan den godkändes. I den nya instruktionen för grundtrygghetsnämnden sägs att grundtrygghetsdirektören leder grundtrygghetsverket.

YLE - I förrgår: 13:06

Efter branden: Hangö bildar egen evakueringsavdelning på Raseborgs sjukhus

De patienter som evakuerades i samband med branden på hälsovårdscentralen i Hangö får stanna i Raseborg åtminstone en tid framöver..

YLE - 25 jun 14 kl. 06:38

JO: Esbos uppmaning om privat vård bröt mot lagen

Esbo stads förfarande i mars 2013 att styra patienter till privat vård bröt mot lagen. Det här konstaterar Riksdagens justitieombudsman (JO). Yle Huvudstadsregionen rapporterade den 26 mars i fjol om ett fall där en mamma, Mia Smeds, tog kontakt med hälsovårdscentralen i Bolarskog eftersom hennes dotter hade öroninflammation.

YLE - 08 dec 16 kl. 12:15

Utskottet: 50 svenska patienter till Seinäjoki per år - Frantz: "Siffran tagen ur luften"

Åsikterna går isär gällande andelen svenskspråkiga patienter som skulle tvingas söka sig till Seinäjoki om fulljouren i Vasa läggs ned. I sitt utlåtande talar grundlagsutskottet om 50 personer per år. Siffranär tagen ur luften säger sjukvårdsdistriktets ordförande Hans Frantz.

YLE - 13 feb 15 kl. 16:14

Hangö noggrannare med mediciner än tidigare

Hangö hälsovårdscentral har blivit bättre på att uppdatera information om vilka mediciner patienterna får. Regionförvaltningsverket har bett Hangö stad om en utredning eftersom uppgifterna tidigare har varit föråldrade och felaktiga. Vid regionförvaltningsverkets granskning 2013 var det endast hälsovårdscentralens mottagning som skrev in uppgifter om vilka mediciner patienterna använder i patientregistret Mediatri.

YLE - 01 jul 13 kl. 06:52

Oklart om vården i Hangö och Ingå

Spela upp klipp på ArenanDen mellanrapport som arbetsgruppen för social- och hälsovårdsreformen presenterades i torsdags (27.6) lämnade många frågor obesvarade. Det är oklart om Hangö eller Ingå kommer att höra till ett basserviceområde i Raseborg eller Lojo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Medlingen i poststrejken fortsätter, parterna är samlade hos riksförlikningsmannen

Medlingen i poststrejken fortsätter på riksförlikningsmannens byrå i Helsingfors. Poststrejken är inne på sin femte dag..

YLE - 19 timmar sedan

Invandring och rika stiftelser än en gång favoriter på Sannfinländarnas nedskärningslista

Sannfinländarnas hjärtefråga, invandringen, tar upp en tredjedel av partiets skuggbudget för år 2020..

YLE - 15 minuter sedan

Vargarna i reviret i Salo-Raseborg har fått valpar - valparnas antal tillsvidare oklart

Naturresursinstutet Luke bekräftar att ett vargpar som hör till vargreviret i Salo-Raseborg har fått valpar. Hur många valpar paret har fått är oklart..

YLE - 2 timmar sedan

Färre än hundra skolor ordnar sin julfest i kyrkan – nu ska skolornas instruktioner uppdateras

Får skolor ordna julfester i kyrkor eller inte? Utbildningsstyrelsen kommer att uppdatera sina instruktioner efter debattstorm..

YLE - 1 timme sedan

Åtal väcks för skottlossningen i Kampen i somras - gärningsmannen åtalas bland annat för tre försök till mord

Förutom tre försök till mord åtalas den 32-åriga gärningsmannen för äventyrande av trafiksäkerheten, skjutvapenbrott samt innehav av farligt föremål..

YLE - 2 timmar sedan

Under hundra skolor ordnar sin julfest i kyrkan – nu ska skolornas instruktioner uppdateras

Får skolor ordna julfester i kyrkor eller inte? Utbildningsstyrelsen kommer att uppdatera sina instruktioner efter debattstorm..

YLE - 2 timmar sedan

Jari Sillanpää åtalas för sexuellt utnyttjande av barn

Artisten Jari Sillanpää åtalas för sexuellt utnyttjande av barn och spridning av pornografisk bild..

YLE - 17 timmar sedan

Tre män dödade hundratals katter - Jägare: "En exceptionell mängd"

De tre män från Jakobstadsnejden som i tisdags var i rätten för jaktbrott, ska enligt åklagaren ha skjutit uppemot 800 katter med miniatyrgevär. Det förvånar både jägare och pälsfarmare..

YLE - 4 timmar sedan

Poststrejken fortsätter: tidningarna kommer, men långväga paket stoppas i avgångsländerna

Morgontidningarna kommer, men ingen övrig postutdelning fungerar under Post- och logistikunionens strejk med 9 000 fackanslutna. Värst drabbas långväga paket utanför EU. De stoppas i ursprungslandet i väntan på att strejken tar slut.

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Amnesty kräver ny riktning för Finlands asylpolitik, medlingen i poststrejken fortsätter, historisk chans för Finlands fotbollsherrar

Amnesty kräver åtgärder efter människorättsdomstolens utslag. De första personerna med misstänkta kopplingar till IS landade i Tyskland. Medlingen i poststrejken fortsätter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.