Skånskan > Opinion

Sunday, 17 November, 09:22

Skånskan - 08 nov 19 kl. 05:30

Gymnasiets utbildning en av de allra bästa i landetSvalöv Svalöfs gymnasium har en undervisning som är en av de bästa i landet.
Åtminstone efter Skolinspektionens betygssättning kan skolan visa upp toppbetyg:Inte ett enda brist, när det gäller kvaliteten i ämnet djur på naturbruksprogrammet.
I granskningen, som visar att två tredjedelar av landets skolor behöver utveckla undervisningen för att eleverna ska ges goda möjligheter att utveckla ett gott yrkeskunnande, så klarar sig Svalöfs gymnasium helt utan anmärkningar.
Anledningen till det fina betyget beror till största delen att Svalöfs gymnasium leds, enligt rektor Lena Hansson, utifrån devisen lärande på riktigt. – Det lyser också igenom vid granskningen som Skolinspektionen genomförde.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Svalöfs, Skolinspektionens, Inte, Lena Hansson, Skolinspektionen, Svalöv, Svalövs, Lunds, Helsingborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gymnasiets, utbildningen av de allra bästa i , landet
P3 - 03 nov 16 kl. 06:00

Trots kritik får frisörelever ingen uppdaterad utbildning

Flera frisörelever som P3 Nyheter pratat med känner inte att de kan klippa lockigt hår eller afrohår. En anledning kan vara att det inte ingår i gymnasiets utbildning..

YLE - 05 jun 14 kl. 15:42

Framtiden osäker för andra stadiets utbildning

Frågan om anordnandet av andra stadiets utbildning är en av de viktigaste frågorna som kommunstrukturutredningen i Jakobstadsregionen har att ta ställning till. Den arbetsgrupp som skall komma med ett förslag för utbildningsfrågornas del leds av bildningsdirektör Rolf Sundqvist i Pedersöre. Större enheter krävs i framtiden av undervisningsministeriet för undervisningen på andra stadiet och för gymnasiernas del har siffran 500 studerande nämnts och för yrkesutbildarna 2000 studerande.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 08:00

Industrin vill ha bättre utbildning

Industrin efterfrågar bättre utbildning. Byggbranschens krav är att gymnasiets yrkesprogram ska ge eleverna högskolebehörighet.
– Vi är negativa till reformerna som har varit.

YLE - 06 jun 14 kl. 12:44

Finska gymnasiets placering fortfarande oklar

Stadsdirektör Mikael Jakobsson i Jakobstad ger inget besked före semestrarna om hur han ser på det finska gymnasiets framtida placering i Jakobstad. Senaste läsår har finska gymnasiet i Jakobstad delat utrymmen med det svenska gymnasiet. Stadsstyrelsen i Jakobstad kommer istället på måndag att ha en remissdebatt, för att som Jakobssson uttrycker saken, om bildningsdirektör Jan Levanders rapport Skolnät 2030 där hela skolfältet och fastigheterna ingår.

YA - 13 jun 14 kl. 13:00

Hela listan: Östersjögymnasiets stipendiater

Här är alla Östersjögymnaiests stipendiater 2014 med motivering.
Bästa medieelev: Victoria Welin - 2014 års mediaelev har utmärkt sig från första stund. Kamratskap, kreativitet och en genomgående positiv inställning är några av den här elevens styrkor.

YLE - 04 dec 16 kl. 19:50

Inför självständighetsdagen: Kvinnor vill försvara landet utan vapen

Knappt 400 kvinnor väljer årligen att göra värnplikt i vårt land. Det här är bara en liten andel av alla 12.000 beväringar.

YLE - 11 sep 14 kl. 04:14

Finska gymnasiets placering i Jakobstad avgörs i höstens budgetbehandling

Det finska gymnasiets placering avgörs i höstens budgetrunda i Jakobstad. Projektet finns med i statens projektkö för nästa år men det är oklart om ett nytt gymnasiebygge verkligen förverkligas. Det finska gymnasiet är för andra läsåret i rad samlokaliserat med det svenska gymnasiet men framtiden är öppen.

Alingsås tidning - 08 mar 19 kl. 05:30

Ny utbildning för blivande poliser

Till hösten startar en ny polispreparand-utbildning på Hjälmareds folkhögskola. Utbildningen vänder sig till den som vill bli polis, som är behörig att söka till högskolan och som vill göra sitt yttersta för att förbereda sig inför antagningsprocessen och polisyrket.
Sedan tidigare finns det redan en allmän kurs med polisprofil på Hjälmared folkhögskola.

YLE - 06 maj 14 kl. 08:50

Finland är fortfarande bästa landet för mammor

Finland är för andra året i rad det bästa landet för mammor, enligt en rapport från organisationen Rädda Barnen. Också i övrigt tar de nordiska länderna hem tätplaceringarna i rankingen. Svårats att vara mamma är det i krisdrababde länder i Afrika.

Kristianstadsbladet - 16 maj 12 kl. 09:41

Högsta betyg till utbildning

Foto: Bosse Nilsson
Ekonomprogrammet på högskolan i Kristianstad är ett av få i landet som får högsta betyg. "Väldigt roligt och ett erkännande eftersom vi som liten högskola till och från ifrågasätts", säger programansvariga Kristina Genell.
I dag presenteras Högskoleverkets utvärdering av de ekonomprogram som finns på 26 lärosäten i landet, men redan i går fick Högskolan Kristianstad veta att deras ekonomiprogram som ett av ?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Fornling knockad – fördes till sjukhus

boxning Sven Fornling, 30, lyckades inte försvara sin IBO-titel i lätt tungvikt mot tyske Europamästaren Dominic Bösel. Malmösonen föll efter att ha blivit knockad i elfte ronden.Dominic Bösel inledde matchen starkt och hade ner Fornling en gång – men Malmösonen reste sig och jobbade sig in i matchen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Fair Plays damer rycker i toppen

TENNIS Fair Plays damer tog fjärde raka fullpoängaren i Elitserien då Upsala TK besegrades med 5-1 på bortaplan.– Det spelades bra tennis i dag, konstaterade lagledaren Mervana Jugic-Salkic i ett pressmeddelande från klubben.
Fair Play vaskade om i laget inför den tuffa bortamatchen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Bil skjuten under färd i Landskrona

Landskrona En personbil har under färd på Borgmästargatan i Landskrona blivit beskjuten av flera skott.Strax efter klockan 18 larmas polis till Borgmästargatan efter en förmodad skottlossning mot en personbil. Bilen ska ha varit i färd och blivit beskjuten av en annan personbil, som senare avvek från platsen.

Skånskan - 15 timmar sedan

22-åring ny ägare till 20-talshus i Vollsjö

Vollsjö 1 675 000 kronor fick Alf Victor Jönsson, 22 år, från Sjöbo ge för huset på adressen Pregestadsvägen 313 i Vollsjö. Det 125 kvadratmeter stora huset är byggt 1920. Till det hör en tomt på lite över 1,4 hektar.

Skånskan - 16 timmar sedan

130 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Carl Hampus Christoffer Åberg, 28, och Emelie Nilsson, 27, är nya ägare till fastigheten på adressen Axelvoldsvägen 17 i Eslöv. Huset byggdes 1980 och har en boyta på 130 kvadratmeter. Säljare är Agne Nilsson.

Skånskan - 17 timmar sedan

Hus på 77 kvadratmeter i Hörby har fått ny ägare

Hörby Försäljningen av fastigheten på Slagtofta Kornvägen 12 i Hörby är nu klar. Ny ägare är Ingrid Gustafsson, 67 år, från Ludvigsborg och säljare är Caroline Olsson. Huset är byggt 1967 och har en boyta på 77 kvadratmeter.

Skånskan - 17 timmar sedan

Öresundsbron avstängd i båda riktningar efter olycka

Malmö Strax innan klockan 15 inträffade en trafikolycka på bron som nu är avstängd för trafik.Olyckan ska ha skett i riktning mot Sverige från Danmark, strax innan brofästet vid Lernacken, då en personbil kört in i ett vägräcke. Enligt polisen ska ingen person ha skadats.

Skånskan - 17 timmar sedan

Kräver svar av Fröjd om uppsägning av Svabo-vd

Svalöv Meningarna är fortfarande delade sedan Svalövsbostäders vd Robert Johansen fick lämna sin tjänst för några veckor sedan.En av motståndarna är Centern som nu väljer att ställa ett antal frågor i fullmäktige till bolagets nye ordförande Angelie Fröjd (M).
Det är Lennart Pettersson som reagerar på uttalande som Fröjd gjort i media.

Skånskan - 17 timmar sedan

Tvingades avliva häst – hovslagare anmäls

nordvästskåne En hovslagare har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård sedan en häst behandlats fel och som senare fick avlivas.Tidigare i år visade det sig att hästen haltade och djurägaren kontaktade sin hovslagare som kom och verkade hästens hovar.
Hästen blev inte bättre och fick avlivas en vecka senare och innan dess hade legitimerad veterinär och godkänd hovslagare från specialisthästsjukhuset i Helsingborg behandlat hästen för akut fång.

Skånskan - 17 timmar sedan

Åläggs rasta jycken mer

HÖÖR En man i Höör har misskött sin hund och krävs nu på bättring.Länsstyrelsen ryter nu till om mannens skötsel av sin hund.
Han måste bland annat se till att rasta hunden i tillräcklig omfattning och se till att hunden får tillräcklig stimulans och aktivering.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.