GT > Nyheter

Wednesday, 13 November, 13:27

GT - 08 nov 19 kl. 05:30

Försämra inte för barnfamiljerna på VrångöAtt det föds och växer upp fler barn på Vrångö beror på att Göteborgs Stad satsat på jobb och kommunikationer. Att barnens ledsagare till en gungande flytbrygga nu ska dras in hotar barnens säkerhet och Vrångös framtid, skriver Karin Greenberg Gelotte (S)..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Vrångö, Göteborgs Stad, Vrångös, Karin Greenberg Gelotte

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försämrainte för , barnfamiljerna, Vrångö
YLE - 09 jun 16 kl. 05:14

Färre pendlar till huvudstadsregionen - barnfamiljerna vill bo i stan

Under flera årtionden ökade pendlingen till jobben i huvudstadsregionen, men nu har trenden plötsligt vänt, och färre än tidigare pendlar. Det beror dels på att jobben i huvudstadsregionen minskar, men också på att barnfamiljerna gärna bor i stan. Max Malmström flyttade för några år sedan med sin familj från Ekenäs till Esbo för att slippa de långa bilresorna.

YLE - 22 apr 13 kl. 10:10

Barnfamiljerna handlar allt mera alkohol i Estland

Finländarna handlar allt mera i Estland. Framförallt är barnfamiljerna som väljer att göra sin alkolinköp i Estland. Totalt konsumerade finländarna i Estland i fjol för över 500 miljoner euro, vilket är en ökning på 8 procent i förhållande till 2011.

YLE - 28 jan 16 kl. 06:01

Barnfamiljerna drabbas när staten sparar

Barnfamiljerna får det allt tuffare. För ett år sedan sjönk barnbidraget och just nu funderar regeringen på att höja dagvårdsavgiften. Många barnfamiljer vänder på slantarna för att få dem att räcka till.

YLE - 17 maj 16 kl. 11:57

Studie ska visa hur barnfamiljerna mår

Hur har barnfamiljers välbefinnande utvecklats i tider av ekonomisk kris? Det vill man nu söka svar på vid Åbo Akademi. Linda-Mari Broo är sedan början av maj anställd som doktorand vid Åbo Akademis fakultet Pedagogik och välfärdsstudier i Vasa.

YLE - 12 aug 14 kl. 10:21

”Idiotiskt att försämra något som fungerar"

EU-kommissionen lägger sig i böndernas mammaledigheter
EU-kommissionen vill drastiskt minska på finländska bönders rätt till avbytare. Till exempel rättigheten till moderskaps- och föräldraledighet skulle gälla bara i sex månader, mot att nu gälla hela ledigheten. Meningen är att försämringen träder i kraft i juni 2015.

YLE - 17 okt 13 kl. 15:52

De bostadslösa barnfamiljerna blir allt fler

Antalet bostadslösa familjer växer i Finland. Man räkna med att det finns ca 450 bostadslösa familjer i Finland, men det blir hela tiden fler.
Problemet växer i synnerhet i huvudstadsregionen, där bristen på familjebostäder är stor och hyrorna höga.

HBL - 26 mar 14 kl. 11:57

"Vi skulle inte ha rört barnfamiljerna"

Hade regeringen skött sin sysselsättningspolitik skulle den inte tvingas skära i viktiga förmåner som barnbidraget, hävdar oppositionen.Centerns gruppordförande Kimmo Tiilikainen säger att budgetramens tuffa beslut beror på att regeringen har misskött tillväxtmöjligheterna och sysselsättningen. Hade Centern fått bestämma skulle staten via en tillväxtfond stödja företagens möjligheter att växa.

HBL - 12 sep 14 kl. 08:36

Barnfamiljerna har klarat finanskrisen

Mammor och pappor har haft mindre sysselsättningsproblem på grund av finanskrisen än kvinnor och män i snitt.   Det här visar en färsk undersökningfrån Institutet för hälsa och välfärd, THL. Familjerna upplevde inte heller att deras finanser hade försämrats, åtminstone inte under undersökningsperioden som sträckte sig till 2012.

SvD - 15 dec 14 kl. 19:06

Barnfamiljerna tillbaka i Kärrtorp

För exakt ett år sedan flydde barnfamiljerna när ett 30-tal beväpnade nazister anföll. Under måndagens demonstration i Kärrtorps centrum var barnfamiljerna tillbaka..

YLE - 13 nov 15 kl. 15:15

Larsmo satsar på barnfamiljerna

Trots sänkt skatt har Larsmo råd med investeringar för fem miljoner euro år 2016. Mest satsar kommunen på barnfamiljerna. Skattesatsen sjunker med 0,5 procentenheter till 19,5 procent.

YLE - 22 aug 16 kl. 05:33

Barnfamiljerna riskerar få det sämre

Regeringen säger sig vilja stärka sysselsättningen och skapa bättre köpkraft hos finländarna. Det finns ändå många grupper som befarar att de kommer att få det klart sämre i fortsättningen. Till dem hör barnfamiljerna.

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Frölundas besked efter stjärnornas skador

Inte nog med att det blev förlust – Frölunda åkte på tre tuffa skadesmällar i CHL-matchen mot Färjestad i går.Dagen efter matchen kunde varken Brandon Gormley, Joel Lundqvist eller Johan Sundström medverka på lagets träning.– Det var en jävla smäll han åkte på.

GT - 45 minuter sedan

Ali Khans överhuvud får 26 000 kronor i skadestånd

Hashem Ali Khan, 62, har pekats ut som överhuvud för släkten Ali Khan i Göteborg. I somras frigavs han efter misstankar om vapenbrott – och krävde då tre miljoner kronor i skadestånd.  Nu har JK kommit med sitt beslut: Ali Khan får 26 000 kronor.

GT - 45 minuter sedan

JUST NU: Nobbar Blåvitt nästa år

Gustav Svensson nobbar IFK Göteborg.Landslagsmittfältaren flyttar inte hem i vinter – utan stannar minst ett år till Seattle Sounders.– Ju mer tiden har gått desto mer känns det som att Seattle har varit hetast, säger han..

GT - 45 minuter sedan

Som science fiction: Sex galna exempel på framtidens flyg

Vad sägs om att flyga till New York på mindre än två timmar? Eller boka en självkörande flygtaxi som lyfter som en helikopter? Det kan bli framtiden om visionerna blir verklighet..

GT - 1 timme sedan

”Då blir det lättare att attrahera unga talanger”

Han räddade IFK Göteborg kvar i allsvenskan 2002. Nu föreslås Jonas Henriksson, 42, ta plats i Blåvitts styrelse. I det senaste avsnittet av BBpodd berättar han om sina ambitioner med uppdraget.

GT - 1 timme sedan

72-årig kvinnan dödade maken – straffet skärps

Den 72-åriga kvinnan uppger att hon och maken var överens om att de skulle dö – och att hon därför tog hans liv.En barmhärtighetsgärning, menar hon.Men nu döms kvinnan till fyra års fängelse i hovrätten, för dråp..

GT - 7 timmar sedan

Fagra ord hjälper inte utsatta barn

Feministiskt initiativ och våra rödgrönrosa partners i Göteborg tillför mer pengar i vår budget för arbetet mot mäns våld i relationer. Vi har alltid stått på de våldsutsatta kvinnorna och barnens sida och gör det även i vår budget, skriver Denise Cresso (Fi) och Stina Svensson (Fi)..

GT - 8 timmar sedan

Man försökte råna hotell: ”Slog sönder en hel del”

En man beväpnad med hammare och vinkelslip försökte råna ett hotell i centrala Göteborg. Nattportiern lyckades trycka på överfalslarmet och polisen kunde gripa mannen.– Han fick inte tag på något, men han hann slå sönder en hel del av inredningen, säger Morten Gunneng vid polisen..

GT - 9 timmar sedan

Anställd misstänks ha lurat Balder på miljonbelopp

En före detta anställd på Balder åtalas för att ha lurat fastighetsjätten på nästan 5,4 miljoner kronor.Mannen ska ha kopierat sin chefs signatur för att förmå bolaget att betala ut pengarna till en restaurangfamilj med verksamhet i Göteborg, skriver GP..

GT - 13 timmar sedan

JUST NU: 10 personer rånade ensam tonåring

Polisen har en större insats i Landala i Göteborg efter ett våldsamt personrån.Ett gäng på tio personer ska ha rånat en ensam man i 18-årsåldern.– Det ser ut som att han eventuellt fått örat avskuret, eller i alla fall en rejäl skärskada i örat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.