YLE > Finland

Wednesday, 20 November, 15:47

YLE - 08 nov 19 kl. 05:29

Morgonkollen: Brand i Hangö hälsostation och radhus i Sibbo, butiker kan inte ersätta banker, näsdagen firas i dagEtt radhus har brunnit i Nickby i Sibbo i natt. Det är svårt för en butikskassa att ersätta en bankfunktionär när flera bankkontor dras in. Näsdagen uppmärksammas av Svenska Yle med en improviserad sitcom..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö, Sibbo, Nickby, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgonkollen, Brandi , Hangö, hälsostationoch , radhusi , Sibbo, butiker kan inte ersätta banker näsdagen firas i dag
YLE - 26 jan 17 kl. 16:53

Arne Nummenmaa ska kolla Hangös vårdköp

Hangö stad vill övervaka köptjänsterna inom vården. Staden köper därför tjänster av Arne Nummenmaas bokföringsföretag. Nummenmaa kommer att jobba för Hangö stad ungefär fem timmar i veckan.

YLE - 01 nov 16 kl. 17:57

Stadsdirektören: Hangöborna borde tänka på viktigare saker

Hangös stadsdirektör är förvånad över Hangöbornas stora engagemang för att bevara Roxx café och pub i Östra hamnen. Det finns betydligt större och viktigare saker som man borde uppmärksamma i stället, menar han. Stadsdirektör Denis Strandell lyfter upp bland annat stadens allvarliga budgetproblem och den dåliga inomhusluften i både hälsostation och en del skolor.

YLE - 16 nov 15 kl. 20:22

Förslag: Renovera rådgivningen i Hangö nästa år

Det kostar kring 770 000 euro att renovera den fukt- och mögelskadade rådgivningen vid Hangö hälsostation. Rådgivningen finns nu tillfälligt i stadens ämbetshus. Konsulter har gjort upp ett reparationsförslag och en kostnadskalkyl.

YLE - 02 apr 15 kl. 10:00

SFP satsar på kvantitet i Västnyland

Hela tio västnylänningar finns med på Svenska Folkpartiets lista över hugade kandidater som vill ta sin plats i plenisalen. I förra riksdagsvalet gick SFP bakåt i alla kommuner i Västnyland utom i Lojo, men nu kavlar man upp ärmarna och går till ny kamp. I Raseborg ställer SFP upp sex kandidater.

YLE - 30 maj 16 kl. 17:31

Nu fattas de svåra sparbesluten i Raseborg

Raseborg 2020 har varit en omfattande sparprocess för staden och om en vecka ska klubban för den falla i fullmäktige. Inför stadsstyrelsens möte ikväll (30.5) blickar vi tillbaka på vad som hänt på vägen.

YLE - 13 nov 16 kl. 07:47

Många veteranpolitiker i Västnyland lämnar fältet i vår

I Hangö vill Ulf Lindström (SDP), snart 80 år, sluta med politiken, men han fattar beslut först i vår eftersom många försöker övertala honom att ställa upp. För SFP i Lojo blir kommunalvalet 2017 extra intressant. SFP:s enda fullmäktigeledamot Monica Lemberg ställer inte upp i valet och det finns ingen självklar efterträdare.

YLE - 19 nov 15 kl. 06:58

Sparkrav drabbar också Västra Nylands sjukhus

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) drar åt svångremmen för att dra ner på de ökande kostnaderna. Orsaken till att kostnaderna ökar är att vi använder allt mera sjukhusvård. Västra Nylands sjukvårdsområde (VNS) ska också delta i HNS sparprogram eftersom VNS är en del av samkommunen HNS.

YLE - 27 mar 15 kl. 19:14

Klockan klämtar för hvc-huset i Ekenäs

Ekenäs nuvarande hälsostationsbyggnad borde rivas. Huset var tänkt för ett framtida psykiatricentrum. Men huset är för litet för det ändamålet.

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades från havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

YLE - 14 sep 17 kl. 17:47

Stor olycksövning ombord på Wasa Express – 120 passagerare räddades ur havet

På torsdag ordnades storolycksövningen Sommarö ombord på Wasa Express. Det är viktigt att öva så man är redo om olyckan är framme på riktigt, säger räddningsledare. På morgonen gick larmet vid räddningscentralen i Åbo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 minuter sedan

Tekniska utredningen klar: Branden i Hangö hälsocentral började där taket nyss hade reparerats

Eldsvådan i hälsovårdscentralen i Hangö fick sin början på taket, visar den tekniska utredningen som nu är klar..

YLE - 2 timmar sedan

Ta memet på allvar - bilderna du fiskar efter lols med kan ha ett politiskt budskap

Bilderna du fiskar efter lols med kan ha ett politiskt budskap du undermedvetet suger åt dig. En memforskare och en memkonstnär tar oss till internets mörkare sida..

YLE - 1 timme sedan

Hamnplanerna i Gammelboda gick i stöpet - projektet blev för dyrt för Raseborg

Det blir ingen båthamn i Gammelboda i Ekenäs trots allt. Planerna anses för dyra..

YLE - 1 timme sedan

Finlands offentliga utgifter oroar EU-kommissionen - risk för brott mot EU:s ekonomiska regler nästa år

Det finns en risk för att Finland kan komma att bryta mot EU:s ekonomiska regler nästa år. Det här slår EU-kommissionen fast efter att ha utvärderat euroländernas budgetar för nästa år..

YLE - 2 timmar sedan

Låsta positioner i poststrejken - arbetsgivarna vill få bort sorterarnas kollektivavtal från förhandlingsbordet

Positionerna var låsta då parterna på onsdagen gick in till riksförlikningsmannen och den fortsatta medlingen i Poststrejken. Den svåraste frågan är kollektivavtalet för 700 postsorterare, som arbetsgivarsidan inte vill förhandla om överhuvudtaget..

YLE - 4 timmar sedan

Biljakt i Tenala - förare dömdes för grovt äventyrande av trafiksäkerheten

Västra Nylands tingsrätt har dömt en person till dagsböter på sammanlagt 760 euro, och 3 månader villkorligt fängelse för grovt äventyrande av trafiksäkerheten..

YLE - 5 timmar sedan

EU-domstolen stöder Finlands linje: Om du blir sjuk under en lång semester får du inte nödvändigtvis flytta fram de lediga dagarna

Finlands semesterlag är i linje med EU:s lagstiftning, bedömer EU-domstolen. Enligt EU:s direktiv har en arbetstagare rätt till fyra veckor betald semester, utöver det får medlemsländerna själva bestämma..

YLE - 5 timmar sedan

Stödstrejkerna syns hos Wasaline

Poststrejken har nu börjat synas hos Wasaline. Hotet om sjömansunionens stödstrejk på torsdag syns i antalet bokningar hos rederiet..

YLE - 5 timmar sedan

Minderåriga som har sex mot ersättning finns i Finland - i vilken utsträckning vet vi inte, visar ny nordisk rapport

Människors första erfarenheter av att sälja sex sker redan i tonåren, berättar en ny nordisk rapport. Det betyder att det också i Finland finns minderåriga som säljer sex mot ersättning, men vi vet inte hur omfattande fenomenet är..

YLE - 9 timmar sedan

Det kan ta decennier för förorter att skaka av sitt dåliga rykte - "Jag hade fördomar innan vi flyttade hit" säger Månsasbon Maria

Månsas var en av Helsingfors första förorter. Bostadsområdet med höghusen byggdes på 1950-talet för att lösa bostadsbristen som orsakats som en följd av kriget och flyttningsrörelsen. Stadsdelen har redan länge haft ett dåligt rykte, men nu börjar invånarantalet peka uppåt och ryktet tyna ut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.