Skånskan > Nyheter

Friday, 22 November, 04:36

Skånskan - 08 nov 19 kl. 05:00

Strid om politisk sekreterareHÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) vill att Hörby kommun inrättar en ny tjänst som politisk sekreterare som ska hjälpa henne att hantera ”ärendeflödet”.
På måndag ska kommunstyrelsen fatta beslut i frågan. Och det lär bli strid om förslaget. Oppositionen totalsågar idén.Politisk sekreterare är en politiskt tillsatt tjänsteman, som agerar bollplank och strategisk rådgivare åt beslutsfattarna som de jobbar för.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh, Zito, Hörby, Cecilia Bladh, Renaldo Tirone, Centerpartiet, SD, Cecilia, Lars-Göran Ritmer, Lars Ahlkvist, Susanne Meijer, Göran Ritmer, Ritmer, Dagbladet, Stefan Borg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stridom , politisk, sekreterare
Trelleborgs Allehanda - 16 nov 11 kl. 06:30

Ulf Bingsgård vill ha en politisk sekreterare

Arkivfoto: Albin Brönmark
Kommunalrådet i Trelleborg, Ulf Bingsgård (M), vill ha en politisk sekreterare. Han menar att det behövs en sekreterare för den styrande femklöverns räkning.
?

Trelleborgs Allehanda - 05 jan 13 kl. 11:00

Många vill bli politisk sekreterare

51 ansökningar har kommit in till tjänsten som politisk sekreterare för femklövern i Trelleborgs kommun. Före detta oppositionsrådet Per Klarberg (SD) blir politisk sekreterare för sitt parti, medan Socialdemokraterna ännu inte beslutat sig för hur pengarna ska användas.
-Det handlar om sammanlagt 560 000 kronor för året som ska fördelas enligt hur många mandat som partierna har i fullmäktige, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), som blir närmaste chef för femklöverns politiske sekreterare, en halvtidstjänst.?

Trelleborgs Allehanda - 28 jan 13 kl. 16:00

Ny politisk sekreterare börjar den 1 februari

Femklövern har bestämt sig för vem som blir politisk sekreterare för de fem styrande partierna i Trelleborg. Helena Dolfie fick jobbet i hård konkurrens med 50 andra sökande.
?

Trelleborgs Allehanda - 05 dec 12 kl. 09:20

Femklövern söker politisk sekreterare

Den styrande femklövern i Trelleborg vill anställa en politisk sekreterare på halvtid. Sekreteraren ska ägna mycket tid åt intern information inom femklövern.
?

YLE - 21 jan 16 kl. 18:56

Ingåbon Elfving ny politisk sekreterare för SFP

Som politisk sekreterare ska Andreas Elfving leda partiets politiska beredningsarbete och bistå partiledningen. Svenska folkpartiets partistyrelse utsåg Elfving i dag (21.1).

Nyan - 30 maj 13 kl. 15:12

18-åring ny politisk sekreterare för (M)

? Ivrig och ödmjuk.
Så beskriver 18-åringen Gabriel Sjöström känslan inför jobbet som politisk sekreterare för Moderaterna.

Alliansfritt Sverige - 11 maj 14 kl. 12:05

Politisk sekreterare kallar sitt eget kommunalråd för odemokratisk

Fredrik Bergqvist är moderat oppositionsråd i Norrköping och har sedan tidigare haft lite problem med det faktum att hans egna partikamrater inte verkar ha förtroende för honom. Det började med att han blev utmanad av inte mindre än två partikollegor i Moderaternas provval men sedan, i själva, provvalet, blev Bergqvist nedpetad av en av utmanarna, Sofia Jarl. Sofia Jarl vann provvalet till kommunfullmäktigelistan och petade ner Bergqvist till andra plats.

GöteborgsPosten - 26 jan 15 kl. 08:54

Wannholt blir utan politisk sekreterare

Kommunalrådet Martin Wannholt blir utan politisk sekreterare. Orsaken uppges vara att han inte företräder något parti..

Dalarnas tidningar - 16 feb 15 kl. 05:33

"En politisk sekreterare behövs"

Beslutet att inrätta en tjänst som politisk sekreterare togs i januari..

Cornucopia - 23 sep 16 kl. 09:17

SR: Sverigedemokraterna anställde rysk säkerhetsrisk som politisk sekreterare - fick sex miljoner av rysk affärsman

"Sverigevännerna", dvs Putins kuddbitarparti i riksdagen, Sverigedemokraterna, anställde en rysk säkerhetsrisk som politisk sekreterare i riksdagen. Det handlar om den sk Egor Putilov, som enligt Public Service/SR uppträder under minst fem olika namn. Mannen fick sex miljoner av en rysk affärsman dolt som en husaffär.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Myttynen: Vi blir allt bättre

ISHOCKEY Att Malmö Redhawks haft svårt med målskyttet märktes inte mot Växjö där det blev rena rama ketchupeffekten och 5-3 till slut. Två av målen gjorde Matias Myttynen.Nyförvärvet från finska Jokerit levererade och fick mycket beröm av Redhawkscoachen efter matchen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Brukshundklubb söker borgenslån

Skurup Nästa vecka avgörs om Skurups Brukshundklubb får kommunal borgen eller inte.
Kommunstyrelsen ska ta ställning i frågan.Brukshundklubben blev av med sin lokal i samband med att Padelhallen i Skurup byggdes.

Skånskan - 8 timmar sedan

Kommission för trygghet

lund Lundakvintetten föreslår nu att en lokal trygghetskommission tillsätts för att stärka det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.I en skrivelsen till kommunstyrelsen tar kvintetten upp den senaste tidens bränder, rån och skadegörelse. Även explosionen utanför en butik, som ledde till att en ung kvinna skadades allvarligt, nämns.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ica vill starta i väst innan påsken 2021

SJÖBO Någon gång i vår måste spaden i jorden för att Icas nya livsmedelshall på Sjöbo Väst ska hinna bli klar i tid.
– Ica vill flytta in innan påsk 2021.Det säger Carl-Henrik Lagnefors, projektledare på Melica Invest,.

Skånskan - 9 timmar sedan

Fortsättning för Heleneholmsverket

Malmö Höjda koldioxidskatter fick Eon att stänga ner elproduktionen i Heleneholmsverket i somras.
Men nu producerar verket åter både fjärrvärme och el och Skåne som helhet har fått ökad elkapacitet.På grund av dålig kapacitet i stamnätet och lokalt liten produktion av el, har det rått elbrist i Skåne.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fullt hus när Lasse Sigfridsson spelade

ESLÖV Artisten Lasse Sigfridsson skapade ett rejält publiktryck på Mötesplats Karidal i Eslöv på torsdagseftermiddagen. Varenda stol av de 145 platserna gick åt. Till slut fick man stänga till samlingssalen och några fick därför njuta av konserten utanför de stängda dörrarna.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Ludvigsborg

Ludvigsborg Jakob Larsson, 24, och Elin Hemby, 25, har tagit över fastigheten på adressen Blågullsvägen 10 i Ludvigsborg från Camilla Millbank. Ägarbytet blev klart i november 2019 och köpesumman blev 2 500 000 kronor. I vintras såldes ett annat hus på samma gata, på Blågullsvägen 16.

Skånskan - 11 timmar sedan

Larm om lastbilsolycka på E6 vid Lundåkra

Kävlinge En trafikolycka har inträffat på E6 där flera fordon ska vara inblandade. Vägen är avstängd i höjd med Lundåkra.Larmet kom in 17.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ny skolchef i Sjöbo kommun utsedd

Sjöbo Per-Olof Wigsén blir ny skolchef i Sjöbo. Han tillträder uppdraget i januari 2020.Per-Olof Wigsén jobbar just nu på
Han har tidigare varit skolledare i Sollentuna, Järfälla och Upplands Väsby.

Skånskan - 11 timmar sedan

Det blir julfirande på Nibblegården

LUND
Det blir julfirande på Nibblegården även i år. Vård- och omsorgsnämnden har, efter önskemål från medborgarna, beslutat skjuta på stängningen av Nibblegårdens lunchrestaurang.
Beslutet att stänga har, som SkD tidigare berättat, väckt kraftiga protester.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.