Skånskan > Nyheter

Thursday, 21 November, 18:07

Skånskan - 08 nov 19 kl. 05:00

Rashida Nord Atac utesluts ur SDhöör Efter att ha kommit på kant med den lokala partiledningen utesluts Rashida Nord Atac (SD) ur Sverigedemokraterna med omedelbar verkan. Nord Atac kommer sitta kvar i fullmäktige som politisk vilde meddelar hon efter beslutet.I slutet på augusti kunde SkD berätta om den djupa sprickan som finns mellan fullmäktigeledamoten Rashida Nord Atac och Sverigedemokraterna Höör.
Konflikten som pågått sedan 2018 har sin bakgrund i att partiet menar att Rashida Nord Atac lämnat in ett flertal motioner som hon inte förankrat i partiet och att hon i övrigt haft samarbetssvårigheter.
Nord Atac menar i sin tur att hon blivit motarbetad när hon velat bedriva politik och att hon inte fått någon stöttning som ny i politiken.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Nord Atac, SD, Efter, Rashida Nord Atac, Sverigedemokraterna, Atac, SkD, Sverigedemokraterna Höör, Sverigedemokraternas, Helena Lindblom Ohlson, SD Höör, Stefan Liljenberg, Liljenberg, Höör

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rashida, Nord, Atac, uteslutsur SD
Skånskan - 08 nov 19 kl. 05:00

”Jag fortsätter bedriva SD-politik”

höör Rashida Nord Atac utesluts ur Sverigedemokraterna men har inga planer på att lämna platsen i fullmäktige.
–Jag står för mer SD-politik än vad partikollegorna gör, säger hon.Rashida Nord Atac säger till SkD att beslutet från partistyrelsen inte var överraskande.

Skånskan - 30 aug 19 kl. 05:00

”Det finns saker som hänt”

höör SD Höör vill ha bort Rashida Nord Atac från partiet. Därför har den lokala partistyrelsen tagit initiativ till ett uteslutningsärende.
– Det finns en mycket diger lunta till varför vi gör så här.

Skånskan - 30 aug 19 kl. 05:00

SD-politiker kan uteslutas

höör Sverigedemokraten Rashida Nord Atac (SD) har kommit på kant med sitt eget parti. Samtidigt riktar hon anklagelser mot en partikamrat som under en partifest ska ha kommit med grova tillmälen.
– Den här personen kallade mig för husneger.

Skånskan - 23 jun 19 kl. 16:38

Oenighet i SD om motion – egna ledamöter avstod

höör Sverigedemokraten Rashida Nord Atac skrev en motion om att införa allmänhetens frågestund i fullmäktige.
Men när frågan gick till votering backade inte hennes partikamrater upp motionen.
– Vi har inte hunnit bereda frågan, sade Stefan Liljenberg (SD).

Skånskan - 28 dec 18 kl. 14:43

Höjda äldreomsorgsavgifter

Höör Under sitt senaste sammanträde beslutade fullmäktige att höja avgifter inom äldreomsorgen i Höör.
Bland annat höjs den månatliga avgiften för trygghetslarm.Förslaget som var uppe gällde att höja avgifter inom äldreomsorgen och den kommunala hälso- och sjukvården.

Skånskan - 26 aug 19 kl. 15:30

Civilkuragepris undersöks

HÖÖR Något civilkuragepris införs inte ännu – men kommundirektören ska undersöka saken i samband med att en utredning görs om vilka priser och utmärkelser Höörs kommun ska dela ut framöver.Det är kommunstyrelsens i Höörs svar på en motion från Sverigedemokraten Rashida Nord Atac.
Kommundirektören får i uppdrag att återrapportera en slutsats till kommunstyrelsens arbetsutskott i januari 2020.

Expressen - 31 aug 19 kl. 07:00

SD-kvinna kan uteslutas för samarbetssvårigheter

Sverigedemokraten och fullmäktigeledamoten Rashida Nord Atac, 48, i Höör riskerar uteslutas ur partiet efter ett infekterat bråk.Rashida hävdar att en partikamrat kallat henne ”husneger”.Men SD:s ordförande i Höör Helena Lindblom Ohlson dementerar.

Skånskan - 24 mar 18 kl. 14:00

SD:s valsedel in för valet

1. Rolf Streijffert, Tågmästare.
2.

Skånskan - 31 okt 18 kl. 05:00

Oenigt kring Tjörnarps bibliotek

Tjörnarp Den bokbuss som Höörs bibliotek fått två miljoner kronor från Kulturrådet för att köpa är tänkt att kompensera för biblioteksfilialerna i Snogeröd och Norra Rörum som lagts ner. Vid sitt senaste sammanträde hade kultur- och fritidsnämnden uppe frågan om att även lägga ner biblioteket i Tjörnarp – men beslutet sköts upp till i december.Bakgrunden är det sparkrav på två procent som samtliga nämnder i kommunen ålagts för att uppnå en budget i balans efter förra årets minussiffror.

Västerbottens Folkblad - 22 jan 14 kl. 11:22

Rashida Jones i Steve Carell-serie

Skådespelerskan Rashida Jones ska göra huvudrollen i ”Tribeca”, en komediserie som utvecklats av Steve Carell och hans hustru Nancy Carell. Enligt Variety handlar serien om Los Angeles-polisen Angie Tribeca och hennes medarbetare. Sedan tidigare är det klart att tv-bolaget TBS beställt ett pilotavsnitt av ”Tribeca”.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Fullt hus när Lasse Sigfridsson spelade

ESLÖV Artisten Lasse Sigfridsson skapade ett rejält publiktryck på Mötesplats Karidal i Eslöv på torsdagseftermiddagen. Varenda stol av de 145 platserna gick åt. Till slut fick man stänga till samlingssalen och några fick därför njuta av konserten utanför de stängda dörrarna.

Skånskan - 5 minuter sedan

Nya ägare till fastighet i Ludvigsborg

Ludvigsborg Jakob Larsson, 24, och Elin Hemby, 25, har tagit över fastigheten på adressen Blågullsvägen 10 i Ludvigsborg från Camilla Millbank. Ägarbytet blev klart i november 2019 och köpesumman blev 2 500 000 kronor. I vintras såldes ett annat hus på samma gata, på Blågullsvägen 16.

Skånskan - 45 minuter sedan

Larm om lastbilsolycka på E6 vid Lundåkra

Kävlinge En trafikolycka har inträffat på E6 där flera fordon ska vara inblandade. Vägen är avstängd i höjd med Lundåkra.Larmet kom in 17.

Skånskan - 1 timme sedan

Ny skolchef i Sjöbo kommun utsedd

Sjöbo Per-Olof Wigsén blir ny skolchef i Sjöbo. Han tillträder uppdraget i januari 2020.Per-Olof Wigsén jobbar just nu på
Han har tidigare varit skolledare i Sollentuna, Järfälla och Upplands Väsby.

Skånskan - 1 timme sedan

Det blir julfirande på Nibblegården

LUND
Det blir julfirande på Nibblegården även i år. Vård- och omsorgsnämnden har, efter önskemål från medborgarna, beslutat skjuta på stängningen av Nibblegårdens lunchrestaurang.
Beslutet att stänga har, som SkD tidigare berättat, väckt kraftiga protester.

Skånskan - 1 timme sedan

30-talshus på 115 kvadratmeter sålt i Rydsgård

Rydsgård Lars Robert och Marianne Larsson, båda 47 år, är nya ägare till huset på Villie 6016 i Rydsgård. Huset byggdes 1938 och har en boyta på 115 kvadratmeter. Säljare är Leif Tommy Lövgren.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fick vänta på operation – dog

Malmö Det var en kväll i början av juni i år som mannen uppsökte vård för buksmärtor. Ett par dagar senare opererades han men hans liv gick inte att rädda.Händelsen framgår av en så kallad Lex Maria-anmälan som sjukvården har gjort till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilist körde in i träd

Mossby En man tappade kontrollen över sitt fordon och krockade med ett träd på väg 101 vid tvåtiden i dag.
Ambulans tog med mannen till sjukhus. Enligt räddningstjänstens uppfattning var mannen lindrigt skadad.

Skånskan - 2 timmar sedan

Pricksäkra skåningar

SKYTTE De skånska luftgevärsskyttarna visade upp sig från bästa sidan i det falling target-mästerskap som den gångna helgen avgjordes i Marks Skyttecenter i Kinna med Sjuhäradsbygdens Sportskytteklubb som värd.Här tävlades det om medaljer i senior-SM, junior-SM och RM för ungdomar.
Sjöbo Ungdomsskyttegilles Victor Lindgren var en av skåningarna inte darrade på manschetten.

Skånskan - 3 timmar sedan

Boräng visar många sidor av Brecht

Recension SCEN
Brecht – i mörka tider
Föreställningen är gjord av Kitte Wagner, Henrietta Hultén och Sven Boräng
Premiär torsdag den 20 november 2019 på Hipp, Malmö stadsteater.
Medverkande: Skådespelaren Sven Boräng och pianisten Annika Bjelk
Dikter: Bertolt Brecht.
Musik: Sören Huss.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.