Skånskan > Nyheter

Wednesday, 20 November, 16:36

Skånskan - 08 nov 19 kl. 05:00

Giftfyllda hoddor måste rivasMALMÖ Två av fiskehoddorna vid Malmö museer är så fulla av giftiga ämnen som arsenik och DDT att de måste rivas.
En ersätts med en snarlik byggnad och där den andra står placeras ”föreningshoddan”.– Det är angeläget att hela området kan börja utvecklas. Det har varit ställt lite i träda och vi kunde inte förutse omfattningen av problematiken med de föroreningar som upptäcktes under fjolåret, säger Jarl Hoffman, lokalstrateg på kulturförvaltningen. Han har jobbat med utredningen av Malmö museers hus i ett par år nu och arbetet är inne i slutfasen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Två, Malmö, DDT, Jarl Hoffman, SkD, Citadellsvägen, Kommendanthuset, Hoffman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Giftfyllda, hoddormåste , rivas
YLE - 04 apr 17 kl. 07:40

Hoppbacken i Hertonäs ska rivas i år - "En renovering skulle bli för dyr"

Det går dåligt för backhoppningen i Finland, men om möjligt går det ännu sämre för backhoppningen i Helsingfors. I Hertonäs i östra Helsingfors finns stadens enda hoppbackar, men i år ska den största backen rivas. Under backhoppningens guldår på 1950-1960-talen fanns det omkring 30 hoppbackar i Helsingfors.

YLE - 18 aug 17 kl. 06:01

Nu ska nästan hela rasket rivas- hyreshus försvinner i Jakobstad

Ingen vill bo i omoderna och nedslitna kommunala hyreshus i Jakobstad. I höst rivs Jakolosa C-huset i Jakobstad. År 2015 revs Jakolosa A-huset och ett snabbt beslut om vad som ska ske med det Masken-huset måste också tas.

Kristianstadsbladet - 05 apr 13 kl. 08:30

Lerlager ska köpas och rivas

Foto: Johanna Wallin
Bromölla kommun vill köpa halva byggnaden av ett av Iföverkens gamla lerlager. Prislappen ligger på 1,8 miljoner kronor och tanken är att den ska rivas för att öppna upp sikten mot Ivöstrand.
Mellan polisstationen och Iföverkens gamla lerlager vajar två blågula flaggor som bär Bromöllas kommunsymbol.

SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 07:18

Nu får brandskadade huset i Torne rivas rivas

Det gamla huset i centrala Torne får nu rivas efter ett beslut av nämnden för myndighetsutövning.
? Skadorna på huset är alldeles för stora.

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 06:40

Nu ska torpet rivas

I höst börjar hus tre byggas på handelsområdet i Älmhult. Samtidigt rivs det omdiskuterade torpet som fick kommunens stadsarkitekt att avgå. I går skickade Ikano retail centres Älmhult AB in ansökan om bygglov för det tredje handelshuset på Älmhults handelsplats.

Nyan - 07 mar 16 kl. 09:21

Avgjort i högsta instans – huset får inte rivas

Det k-märkta telegrafhuset inne på Magazintomten kan inte rivas. Hösta förvaltningsdomstolen ändrar inte Ålands förvaltningsdomstols beslut.
I mars 2014 beslöt stadsfullmäktige att godkänna det förslag till ändrad stadsplan för Magazintomten som går ut på att den k-märkta telegrafbyggnaden från 1928 får rivas för att tillåta att fastighetsägaren Eriksson Capital kan exploatera hela tomten fullt ut, både ovan och under jord och på höjden eftersom åttavåningshus planeras.

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 11 kl. 10:27

Cirka 8 000 lägenheter behöver rivas

3 600 allmännyttiga lägenheter behöver rivas akut. Och inom några år måste ytterligare 4 000 bostäder rivas, enligt en bedömning från Statens bostadskreditnämnd (BKN) skriver tidningen Bofast. Priset för rivningarna blir 2 miljarder kronor, mest i form av nedskrivning av fastighetsvärden.

Nyhetskanalen - 26 apr 11 kl. 10:28

Cirka 8 000 lägenheter behöver rivas

3 600 allmännyttiga lägenheter behöver rivas akut. Och inom några år måste ytterligare 4 000 bostäder rivas, enligt en bedömning från Statens bostadskreditnämnd (BKN) skriver tidningen Bofast..

Barometern - 28 aug 13 kl. 08:47

Fler hyreshus på väg att rivas

Hyreshuset på Barrvägen i Hultsfred och ett hus i Silverdalen ska rivas. Det står klart efter Hultsfreds bostäders styrelsemöte i måndags. ?

Kristianstadsbladet - 13 sep 13 kl. 06:30

Mölleskolan kan rivas - eleverna till Stenforsa

Foto: Annica Jönsson
Mölleskolan kan rivas. Eleverna skulle då flyttas till Göinge utbildningscenter och Stenforsaskolan. Kommunen arbetar för fullt med frågan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Okunnigt och historielöst av SD-ledda styret

Det SD-ledda styret saknar både förståelse och respekt för redan fattade beslut med det att man skrinlägger och nonchalerar planerna på att bygga om Solgården till ändamålsenliga lokaler både vad gäller verksamhet och personalutrymme.
Man visar också att man inte förstår den verksamhet som man fattar beslut kring eller de demografiska utmaningar som kommunen står inför kopplat till framtida kompetensförsörjning.
Under föregående mandatperiod gjordes en utredning som pekade ut Solgården som ytterst lämplig med tanke på dess geografiska läge och närhet till redan befintliga lokaler men också för närheten till Svalövs gymnasium där tanken var att tillhandahålla fortbildning kring demenssjukdomar för utbildad hemvårdspersonal och där närheten till

Skånskan - 6 timmar sedan

Smet från trafikolycka

SJÖBO Kvinnan kom körande på Planteringsgatan på tisdagseftermiddagen när en mötande bil plötsligt körde över i hennes körbana.
Kvinna tvingades väja undan för att inte frontalkrocka och körde rakt in i en trafikskylt.
Föraren som vinglade över körbanan stannade inte för att se hur det gått utan körde bara vidare.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mobiltelefon stulen på skola

Skurup En 13-årig flicka på Prästamosseskolan har blivit av med sin mobiltelefon som hon hade i sitt elevskåp. Stölden av telefonen är polisanmäld. Den försvann från skåpet, på okänt sätt, på torsdagen förra veckan..

Skånskan - 6 timmar sedan

43-åring ny ägare till mindre hus i Tjörnarp

Tjörnarp Fastigheten på adressen Skogsvägen 30 i Tjörnarp har fått en ny ägare. Köpare är Marika Kanthe, 43 år, från Malmö och säljare är Lina Kempe. Köpet blev klart i november 2019 och priset blev 751 000 kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Frostavallen stod tom och öde

MINNS DU Upprörda föräldrar, en övergiven konferensanläggning och krav på upplysta cykelvägar. Det var något av innehållet på Skånskans mellanskånska sidor en dag i november för 25 år sedan.Östra Strö skola mellan Kungshult och Hurva är en av Skånes äldsta kommunala byskolor – och förmodligen även en av de minsta.

Skånskan - 6 timmar sedan

Rattfulla greps i hamnen

TRELLEBORG Natten till tisdagen genomfördes en alkoholkontroll i Trelleborgs hamn och tre rattfulla förare stoppades.
Det var två lastbilschaufförer och en personbilsförare som fastnade i kontrollen..

Skånskan - 6 timmar sedan

Försök till penningtvätt

TRELLEBORG En 17-årig kvinna har för polisen uppgett att hon vid tre tillfällen kontaktats av en man som bett henne ta emot pengar på swish.
Mannen ville vid varje tillfälle swisha henne 15 000 kronor. Därefter skulle hon gå till en uttagsautomat, ta ut pengarna och överlämna dem till honom.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tycker du SOM jag?

Den årliga SOM-undersökningen tillhör min favoritläsning. Dels för att jag gillar statistik och dels för att den inte sällan överraskar och till och med utmanar. SOM-institutet vid Göteborgs universitet gör en bred sammanställning av svenskarnas åsikter om politik, samhällsfrågor och media.

Skånskan - 7 timmar sedan

60-talsstuga på 31 kvadratmeter såld i Jularp och Sjunnerup, Höör

Höör Försäljningen av huset på Sjunnerup Alestigen 9 i Jularp och Sjunnerup, Höör är nu klar. Nya ägare blir Jakob Garde, 38, och Nina Grossmann, 30, tidigare boende på Jularp Tallvägen i Höör som köper fastigheten av Anna Gunilla Åkesson och Nils Åke Ingmar Åkesson. Huset är byggt 1964 och har en boyta på 31 kvadratmeter.

Skånskan - 9 timmar sedan

Det hände medan du sov

Webb-TV Få koll på morgonens toppnyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.