Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 12 November, 20:01

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 05:00

"Barn rör sig för lite” – så ska fler ska vilja och vågaUnder torsdagen samlades utvalda femte- och sjätteklassare i Broby sporthall för en helt ny satsning från Skåneidrotten i konceptet ”Rörelsesatsning i skolan”. Målet är att få fler att vilja och våga röra på sig. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Broby, Skåneidrotten, Rörelsesatsning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, rörsig för , lite, ska , fler, ska vilja och våga
YLE - 20 maj 14 kl. 09:14

Barn som sover lite går upp i vikt

Barn som får för lite sömn går lättare upp i vikt än andra, visar amerikansk forskning. Sambandet syntes tydligast i fattiga familjer och i familjer som hör till etniska minoriteter. Sömnbrist har också tidigare kopplats samman med övervikt.

Expressen - 25 jul 19 kl. 21:00

Hon är mamma till 21 barn: ”Det är lite galet”

Sue Radford är 44 år, har fött hela 21 barn och har redan tre barnbarn.Nu berättar hon om hur det är att ha ”semester” med familjen, skriver The Sun.– Det är lite galet, säger hon..

YLE - 06 aug 14 kl. 05:00

Bra för barn att spela lite dataspel varje dag

Att spela spel på datorn eller spelkonsolen en kort stund varje dag verkar ha en positiv effekt på barns sociala utveckling. Det framkommer i en ny studie gjord vid universitetet i Oxford i England. Den ovanligt stora studien, som publicerades i tidskriften Pediatrics den här veckan, omfattade 5000 britter mellan 10 och 15 år, och både positiva och negativa effekter uppmättes.

Trelleborgs Allehanda - 02 mar 16 kl. 03:00

Högkänsliga barn känner lite mer

En superkraft - som kan bli en belastning. Högkänsliga barn lever känslomässigt rika liv. Men de blir lättare överstimulerade och tappar fotfästet.

YLE - 03 feb 17 kl. 04:31

Stanna hemma med sjukt barn - Sverige generöst, Finland strikt

Medan finländska föräldrar förväntas lösa vården av sjuka barn på högst fyra dagar kan svenska föräldrar få veckolånga ledigheter som staten betalar. Samhället ska hjälpa både mammor och pappor att kombinera familj och arbetsliv, säger man på Försäkringskassan i Sverige. Att stanna hemma med sjukt barn är så vanligt under förkylningstoppar i Sverige, att det till och med finns ett officiellt begrepp för det: att "vabba", som kommer från "vård av barn".

YLE - 04 dec 15 kl. 11:44

Psykoterapeut: Flyktingbarn måste få vara barn

Då man integrerar flyktingbarn i skolan är det viktigt att komma ihåg att det är frågan om barn. Det är viktigt att bemötandet är på rätt nivå, säger psykoterapeut Ann-Christin Qvarnström-Obrey som handleder lärare i integrering av flyktingbarn. - Att vara i en klass med andra barn i samma ålder är bra.

YLE - 11 dec 15 kl. 10:24

Finländska barn inte farligt feta

Till skillnad från vad många tror är barnen i Finland inte oroväckande överviktiga, sett ur ett globalt perspektiv. Barnen rör också på sig mycket i vardagen, visar en internationell jämförelse. De finländska barnen är inte oroväckande feta eller lata, enligt en internationell undersökning där man jämför barns vikt och levnadsvanor i tolv länder.

Dagen - 23 mar 12 kl. 03:00

Svårt vara solidarisk med utsatta barn?

För ett tag sedan läste jag Carl-Gustaf Severins bok "Det är aldrig fel att vara helnykter". I går kväll satte jag mig med boken igen. Jag kom till sidan tjugo, då pappan svarar sin son, som undrar hur han ska tänka angående alkoholen.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 10:58

Barn värvar föräldrarnas röster


Öppet brev till samtliga partier och samtliga kandidater i höstens kommunval i Bromölla kommun.Under veckorna fram till folkomröstningen om arrangemangshallen har vi alla sett vämjeliga exempel på personer som sätter reklamknappar på barn för att värva föräldrarnas röster inför valet.De yngsta barnen förstår givetvis varken konsekvenserna av valet eller budskapet, och bör därför inte användas som affischpelare för politiska budskap.

Posh24 - 16 mar 12 kl. 16:03

Sandra Bullock adopterar ett till barn!

Sandra Bullock är redan redo att bli mamma igen! 2010 apopterade Sandra sin son Louis Bardo och nu har hon börjat processen för att adoptera ett barn till! "Sandra har alltid velat ha mer än ett barn.

Nyheter 24 - 17 jul 17 kl. 10:28

Så utsätts svenska barn för rasism inom fotbollen

Det är Göteborgs-Posten som ringt runt till fotbollsklubbar med barnlag i Göteborg. Samtliga klubbar ligger i områden där en stor del av de boende invandrat till Sverige, eller har föräldrar med invandrarbakgrund.
Tränare fick svara på om det är vanligt med rasistiska kränkningar inom fotbollen – och resultatet är förkrossande.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Facebook inför egen betaltjänst

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Svensk man drunknade på Maldiverna

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Läsartext: Monument över dumheten

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nya tåg blir 350 miljoner dyrare

För två år sedan var summan 1 850 miljoner för att köpa in tolv nya tågsätt till Skåne. Men sedan dess gjorde man nya spårval. Tågsätten blir 18, och med valuta- och prisändringar blir totalsumma 2 200 miljoner kronor..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Mer än varannan har sagts upp för att rädda Kristianstadsföretaget

Över halva personalstyrkan på Ekström & Son har sagts upp för att företaget ska överleva. Dessutom ska administrationen centraliseras och lokaler hyras ut..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Asllani hoppas på Kerr: "En världsspelare"

CD Tacón är inte nära att utmana de bästa lagen just nu, erkänner Kosovare Asllani. Därför vore australiska anfallsstjärnan Sam Kerr, som i dagarna ska berätta vilken europeisk klubb hon flyttar till, en drömvärvning..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Uppgift: Slussen alternativ för Nobelcenter

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Mia Skäringer slår Scandinaviums rekord

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Efter butiksbranden: Svårt för polisen att använda kamerorna

Polisen hoppades att de nya kamerorna i centrum skulle hjälpa dem, men hittills har ingen gärningsperson kunnat identifieras efter den misstänkta mordbranden i jourlivsbutiken på Östra Vallgatan. .

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Larm: Häst dog efter påkörning av tåg – ryttaren oskadd

Ryttaren klarade sig utan skador när hästen skenade och sprang upp på spåret där den träffades av tåget. Hästen dog vid påkörningen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.