Kristianstadsbladet > Lokalt

Wednesday, 20 November, 05:14

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 05:00

Antalet elever med autism ökar — ny särskola byggsAntalet elever med diagnoser som bland annat autism ökar i Kristianstads kommun. Nu görs Lingenäsets förskola om till grundsärskola med 16 nya platser. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Kristianstads, Lingenäsets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet elevermed , autism, ökarny , särskola, byggs
Kristianstadsbladet - 16 nov 13 kl. 08:00

Elever i Yngsjö och Åhus får flyttkarusell

Foto: Bosse Nilsson
Nu har elever i Yngsjö fått beskedet att ledningen planerar att flytta mellanstadiet till Åhus, där en omgörning av Villa- och Sånnaskolorna väntar. Föräldrar kritiserar sparförslaget.
En flyttkarusell planeras där mellanstadiet i Yngsjö hamnar i Åhus.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 05:30

Särskola kan öppna 2020

SVEDALA En kommunal grundsärskola kan bli verklighet i Svedala från och med höstterminen 2020.
Politikerna är positiva med vill ha ett tydliggörande av de ekonomiska förutsättningarna liksom elevunderlaget.141 Svedalabor stöttade förra året ett så kallat e-förslag från familjen Torgelsson i Törringe som vill se en satsning på en grundsärskola i kommunen.

YA - 02 jun 12 kl. 06:30

Låg ribba sänker elever

Över tusen elever som slutar nian utan betyg i något enda ämne.
Av hundra elever som går ut nian har tolv inte behörighet till gymnasieskolans nationella program. Bland ungdomar vars föräldrar saknar gymnasieutbildning är det 40 av hundra som inte får betyg i alla ämnen och därmed inte klarar den behörigheten.

Nya Wermlands Tidningen - 14 jun 13 kl. 08:30

Ökar lusten till lärande

Från i höst får varje högstadieelev i Arvika varsin surfplatta, en Ipad 4. På sikt kommer alla elever från förskola till gymnasiet att stimuleras i sin nyfikenhet och lust till lärande genom denna informations- och kommunikationsteknik (IKT). Lärande och stöd har fått två miljoner i extra ramtillskott till projektet ?

Dalarnas tidningar - 17 dec 14 kl. 07:15

Populär särskola byggs ut

I dag går det sammanlagt 19 elever i Leksands särskola..

DalaDemokraten - 17 dec 14 kl. 07:15

Populär särskola byggs ut

I dag går det sammanlagt 19 elever i Leksands särskola..

Sydöstran - 18 jun 18 kl. 11:58

Förskola laddar inför premiärmatchen

På förmiddagen har sommarskolans elever på Vilbokens förskola hittat rätt stämning med bollar och landslagströjor inför Sveriges premiärmatch..

Expressen - 08 jan 19 kl. 08:29

20 barnskadade efter knivattack på förskola i Kina

20 elever på en förskola i Beijing har skadats efter att en man kommit in på skolan och huggit dem med kniv. Den misstänkte mannen har gripits av polis och eleverna har förts till sjukhus skriver Mirror. .

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 14 kl. 06:00

Elever kräver ersättning

I somras kritiserade Skolinspektionen Kristinehamns kommun för bristande utredningar i samband med att två elever placerats på särskola. Nu kräver eleverna, via en jurist, att kommunen betalar ut ersättning till eleverna..

YLE - 20 okt 19 kl. 14:58

Salo svenska skola satsar på synlighet för att locka fler elever

I Salo svenska skola går idag sexton elever från förskola till årskurs sex. Skolan satsar på synlighet för att skolans framtid ska vara garanterad..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

"Svårt för patienter att veta hur de ska klaga på vården”

Patientnämnden i Skåne hjälper skånska patienter som vill klaga på vården. Men nämnden känner att de är redo för att ta ett större ansvar och kunna hantera alla klagomål. Det skulle avlasta vården och även ge bättre underlag för säkrare analyser och bättre patientsäkerhet.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Inte säkert att ditt vårdklagomål kommer med i statistiken

Det finns flera sätt att klaga på vården i Skåne. Det gör att det inte finns någon sammanställning över alla klagomål, och det går heller inte att enkelt se vad patienter klagar på, vilka verksamheter som har speciellt återkommande problem, eller vilka åtgärder som behövs..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Bong: ”Vi vill stanna kvar för personalens skull”

Kuverttillverkaren Bongs lokaler ska rivas när 1 400 nya lägenheter byggs på Söder. Företaget måste flytta, men blir av allt att döma kvar i Kristianstad. Detta trots att företaget upplever kommunen som passiva..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Bensinmack utsatt för rånförsök – flera polispatruller ute och letar

En bensinstation på Mäster Bonggatan utsattes under tisdagskvällen för ett rånförsök. Vid 22-tiden på kvällen befann sig flera polispatruller i närområdet för att söka efter gärningsmannen som försvunnit på cykel. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Nya höghuset ändrar stadens skyline – ”Ger mer storstadskänsla”

Det nya tolvvåningshuset i centrala Kristianstad blir stadens högsta bostadshus. På tisdagen togs det symboliska första spadtaget. Våren 2021 ska flerbostadshuset, som är 41 meter högt, stå färdigt..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

K-fastigheter gör nyemission inför börsnotering

Företaget med hjärtat i Hässleholm växer snabbt. Nu förbereder K-fastigheter klivet in på Nasdaq Stockholm. .

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Han startar café i stadskärnan: ”Behöver satsa på det man tror på”

Butik efter butik slår igen eller flyttar. Men inte alla är rädda för centrumdöden. Fredrik Alpstedt går mot strömmen och öppnar café med inriktning på specialkaffe.

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Fem bilar i olycka på E22

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Inbrott i arenan – tjuvar krossade ruta med brandsläckare

Tjuvarna krossade rutan med en brandsläckare och tog sig in i restaurangen i Kristianstads Arena där de var på jakt efter saker att stjäla. ”Det är oerhört tråkigt”, säger Henrik Fröberg, vd för arenabolaget i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Bestulen hittade sin sadel till salu på nätet – riggade fälla för säljaren

Sadlar och ridtillbehör för flera hundra tusen kronor har stulits från Kristianstads ridklubb vid olika inbrott det senaste året. Nu har delar av stöldgodset hittats. En man och en kvinna har anhållits för häleri efter att de blivit påkomna med att försöka sälja tillbaka de stulna sadlarna till dess tidigare ägare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.