YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 November, 16:55

YLE - 08 nov 19 kl. 04:32

Kyrkorådet i Nykarleby tar fallet Ahmady till justitieombudsmannenKyrkorådet i Nykarleby vill att justitieombudsmannen granskar fallet med Nathanael Ahmady, som i september tog sitt liv, kort efter ett negativt asylbeslut..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nykarleby, Ahmady, Nathanael Ahmady

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkorådeti , Nykarleby, tar, fallet, Ahmadytill , justitieombudsmannen
YA - 28 dec 13 kl. 07:30

Pensionerad präst svingar klubban i kyrkorådet

Foto: Sprisse Nilsson
Efter Posks seger i kyrkovalet i Skivarp har den nya majoriteten formerat sig. Ny ordförande för kyrkorådet i församlingen blir den numera pensionerade prästen, Göran Rosman 71 år, som från den 1 januari nästa år formellt tar över ordförandeklubban.
- Man fick ju tänka efter.

SmålandsPosten - 29 dec 17 kl. 10:34

Malin tar över kyrkorådet

37-åriga Malin Stenkilsson tar över som ordförande i kyrkorådet i Alvesta församling vid årsskiftet..

Skånskan - 23 mar 18 kl. 05:00

Kyrkorådet: Beslutet kommer inte att omprövas

HÖRBY Kyrkorådet har inga planer på att ompröva sitt beslut att inte hyra ut Hörby kyrka till blåsorkestern.
Det beskedet ger kyrkorådets vice ordförande Robert Stenbeck (S) och kyrkoherden Olof Sandström.Beslutet att avslå blås– orkesterns ansökan togs den 6 mars av kyrkorådet i Hörby församling.

YLE - 28 mar 13 kl. 07:44

Kyrkorådet: två eller tre församlingar räcker

Två eller tre församlingar är ett lämpligt antal inom Raseborgs kyrkliga samfällighet anser gemensamma kyrkorådet. Kyrkorådet gav sitt utlåtande i saken på sitt senaste möte. - Vi betonar att församlingsrådens utlåtanden skall respekteras och följas i mån av möjlighet.

YLE - 04 feb 13 kl. 06:57

Westerlund leder gemensamma kyrkorådet i Raseborg

Kyrkoherden i Pojo svenska församling, Johan Westerlund, är ny ordförande för gemensamma kyrkorådet i Raseborg. Domkapitlet har utsett Westerlund att leda gemensamma kyrkorådet i Raseborg under åren 2013-2014. Martin Glader fortsätter som vice ordförande.

YLE - 04 feb 13 kl. 07:50

Westerlund leder kyrkorådet i Raseborg

Kyrkoherden i Pojo svenska församling, Johan Westerlund, är ny ordförande för gemensamma kyrkorådet i Raseborg. Domkapitlet har utsett Westerlund att leda gemensamma kyrkorådet i Raseborg under åren 2013-2014. Martin Glader fortsätter som vice ordförande.

Nya Wermlands Tidningen - 20 jan 14 kl. 06:00

Nya kyrkorådet installerat i Degerfors

Ring ut de gamla och ring in de nya. Så var det i Degefors församling på söndagen när det nya kyrkorådet presenterades. Hans Frizell avtackades efter 40 år som förtroendevald och som mångårig ordförande i kyrkorådet.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 13 kl. 13:54

Ny vice ordförande i kyrkorådet

Gert Ivarsson har utsetts till ny vice ordförande i kyrkorådet i Strövelstorp. Han efterträder Pierre Gustavsson.Christina Ling-Böcker har valts till ny ordinarie ledamot i kyrkorådet.

Nerikes Allehanda - 25 jan 17 kl. 16:20

Nora Bergslagskör fick kyrkorådet att vakna

Namnbytet från ”Järnboås och Vikers kyrkokör” till "Nora Bergslagskör" har väckt reaktioner hos politiker i kyrkorådet.
– Vi blev ju tagna på sängen när vi fick läsa i tidningen att kören bytt namn, säger Peter Bernövall, kyrkorådets ordförande..

Nya Wermlands Tidningen - 05 jan 18 kl. 06:00

Hon är ny ordförande i kyrkorådet

Anneli Lyckeborn från Engagemang för Svenska kyrkan i Karlskoga församling (ESK) har som väntat valts till ny ordförande i kyrkorådet när Socialdemokraterna avstod från ordförandeposten. ESK har i sin tur släppt en ersättarplats i kyrkorådet till Sverigedemokraterna..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Nästa debatt om kommunfusion flammar upp i Kaskö, förutspår kommunforskare Siv Sandberg – hon önskar att debatterna skulle handla om sak och inte om teknikaliteter

Kaskö tackade nej till Närpes efter en stormig debatt och omröstning i fullmäktige. Utdragna besvärsprocesser är att vänta, men kommunforskare Siv Sandberg förutspår ändå att nästa fusionsdebatt i Svenskfinland trots allt landar på precis samma plats som nu..

YLE - 15 minuter sedan

Kasköbor delade efter nej till fusion: ”Beslutet var rätt för stadsborna röstade så” – i Närpes är känslorna inte lika starka

Kasköbon Annikki Tuisku är nöjd över att det blev ett nej till fusion med Närpes i Kaskös fullmäktige. Andra Kasköbor är däremot sorgsna över beslutet. I Närpes är man också delade..

YLE - 5 timmar sedan

Professor: Att jäv diskuterades i Kaskö var ingen slump utan taktik

Frågan kring fusion avgjordes redan i början av fullmäktigemötet i Kaskö då jävsproblematiken kom upp. Det säger Kim Strandberg, professor i statskunskap vid Åbo Akademi..

YLE - 7 timmar sedan

Rivningsmaterial från Malax-Korsnäs hvc dumpades i Toby – åklagaren yrkar på fängelse

Åtta personer står åtalade för miljöförstöring i fallet där material från Malax gamla hälsovårdsstation och från en byggarbetsplats i Vasa, dumpades på en tomt i Toby i Korsholm. Alla bestrider åtalet..

YLE - 11 timmar sedan

Klimatförändringen är ingen fjärran spekulation – den syns konkret här och nu

Finlands klimat har redan blivit tydligt varmare, speciellt på vintern. Vi ser förändringar i naturen på land och särskilt i havet. Vägunderhåll, jordbruk och skogsbruk påverkas.

YLE - 17 timmar sedan

Styrelseordförande: ”Kaskö kommer inte klara det på egen hand” – fullmäktigeordförande: ”Tufft jobb framför men det känns bra”

Styrelseordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) är besviken över att fullmäktige röstade nej till en fusion med Närpes. Fullmäktigeordförande Kari Häggblom (SDP) är däremot nöjd. Splittringen i staden säger båda att de måste jobba med..

YLE - 17 timmar sedan

Närpes sade ja till fusion med Kaskö – "Tiden är mogen"

Närpes valde att säga ja till en fusion med Kaskö. En klar majoritet på 26 ledamöter röstade ja mot åtta nej..

YLE - 18 timmar sedan

Fråga om jäv avgjorde fusionsbeslut i Kaskö – politiker: "Olika besked på svenska och finska från Kommunförbundet"

Fusionsmötet i Kaskö inleddes med en het diskussion om jäv. Det hela slutade i en omröstning som gjorde att nej-sidan fick majoritet. Båda sidorna hänvisade till vilka svar de hade fått av Kommunförbundet angående jäv.

YLE - Igår: 16:32

Liveblogg: Kaskö säger nej till fusion, Närpes säger ja

I kväll samlas Kaskös och Närpes stadsfullmäktigen för att behandla frågan om en eventuell fusion. Yle Österbotten är på plats i Kaskö och rapporterar direkt från mötet. Vi följer också med läget i Närpes..

YLE - Igår: 16:32

Liveblogg: Kaskö och Närpes beslutar om fusion – vi rapporterar direkt

I kväll samlas Kaskös och Närpes stadsfullmäktigen för att behandla frågan om en eventuell fusion. Yle Österbotten är på plats i Kaskö och rapporterar direkt från mötet. Vi följer också med läget i Närpes..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.