SR > Nyheter

Monday, 11 November, 21:17

SR - 08 nov 19 kl. 04:30

Hårdare tag mot protesterna i ChileKonflikten i Chile förvärrades igår genom att president Sebastian Piñera aviserade ännu hårdare tag mot demonstranterna. Han sammankallade också ett extra möte med bland annat cheferna för landets väpnade styrkor, vilket ökade oron i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Chile, Sebastian Piñera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårdare, tagmot , protesternai , Chile
Expressen - 27 feb 18 kl. 21:44

Kristersson om Moderaternas asylpolitik: ”Inte hårdare tag”

Moderaterna vill ha hårdare asylregler, tillfälliga uppehållstillstånd och ett kvotflyktingssystem för EU.Men i DN:s partiledarintervju säger Ulf Kristersson att det inte handlar om "hårdare tag":– Det är inte hårdare tag, det är rättssäkerhet..

Expressen - 07 nov 18 kl. 16:56

Regeringskrisen stoppar hårdare tag mot kriminella

Hårdare tag mot kriminella och fler poliser, längre straff för våldtäkter och fler utvisningar på grund av brott.Trygghet och brottsbekämpning blev en huvudfråga i valrörelsen men regeringskrisen och en lamslagen riksdag stoppar hårdare tag mot kriminella.– Sverige behöver en ny regering som kan och vill genomföra nödvändiga reformer, säger Ebba Busch Thor som kräver att regeringsfrågan blir löst nästa vecka.

Supermiljöbloggen - 07 mar 17 kl. 18:25

MP: ”Hårdare tag mot illegal handel med vilda djur och växter”

I fredags var det FN:s dag för Världens Vilda Djur, ”World Wildlife Day”. Den biologiska mångfalden minskar globalt, i en takt vi inte sett sedan dinosaurierna dog ut, skriver Max Andersson och Stina Bergström från Miljöpartiet idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Förra veckan röstade EU-parlamentet om en resolution för hårdare tag mot illegal handel med vilda djur och växter.

YLE - 20 jan 16 kl. 10:24

Ligaprofiler risar: ”Domarchefen måste ta hårdare tag”

Hårdare straff, tydligare riktlinjer och bättre kommunikation. Där TPS-profilerna Tomi Kallios och Henrik Tallinders tips för förbättrat domar- och disciplinarbete i ishockeyligan. Hockeyligan har i vinter skapat otaliga rubriker genom ojusta tacklingar och andra tvivelaktiga tilltag.

YLE - 13 nov 12 kl. 05:59

Hårdare tag i kampen mot dopning

Det ska bli tuffare tag i kampen mot dopning bland idrottsmän. På ett möte i Paris på måndagskvällen samlades för första gången internationella läkemedelsförbund med internationella organisationer som IOK och Europarådet. - Genom ett intensifierat samarbete hoppas man kunna bekämpa dopning bättre, säger Gabriella Battaini-Dragoni vice generalsekreterare i Europarådet.

SmålandsPosten - 27 jan 18 kl. 05:30

Hårdare tag behövs – men vänner viktigare

Det talas mycket om hårdare tag mot kriminella gäng just nu. Det behövs, men hårda tag och fler poliser räcker inte. Klyftorna i samhället måste minska.

Barometern - 19 jun 19 kl. 06:00

De efterlyser hårdare tag mot brott

Mötet om grannsamverkan mot brottslighet blev ett tag hätskt. Flera av deltagarna ville höra att polisen ska ta hårdare tag mot den lokala brottsligheten..

YLE - 07 nov 12 kl. 12:46

Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag mot Talvivaara

Finlands Naturskyddsförbund är bestört över att läckan som i söndags uppstod vid Talvivaaragruvan fortfarande inte har täppts till. Enligt verksamhetsledaren finns det klara brister i både lagstiftning och myndighetsförfarande, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag av staten och Kajanalands NTM-central för att stoppa läckaget.

YLE - 07 nov 12 kl. 16:13

Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag

Finlands naturskyddsförbund är bestört över att den läcka som i söndags uppstod vid Talvivaaragruvan fortfarande inte har täppts till. Det finns klara brister i både lagstiftning och myndighetsförfarande, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag av staten och Kajanalands NTM-central för att stoppa läckaget.

NSD - 13 mar 13 kl. 13:06

Samebyar vill se hårdare tag från länsstyrelsen

Semisjaur-Njarg i Arjeplog tillhör de samebyar som oftast ansöker om skyddsjakt. - Situationen är snart ohållbar. Jag vill se hårdare tag från länsstyrelsens sida, säger Anders-Erling Fjällås, ordförande..

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Hopp om bättre relation mellan Indien och Pakistan

Gränsen mellan Indien och Pakistan öppnade i helgen för pilgrimer som vill besöka en sikhisk helgedom. Det är det första positiva steget som tagits mellan länderna sedan Indien drog in delstaten Kashmirs självständighet den 5 augusti..

SR - 1 timme sedan

750 unga mister plats på Migrationsverkets boenden

Migrationsverket meddelar att man tolkat en kammarrättsdom från i somras – och kommit fram till att 750 unga personer som vistas i Sverige enligt den så kallade gymnasielagen, inte har rätt att bo på Migrationsverkets boenden..

SR - 3 timmar sedan

Högsta brandvarningen någonsin nära Sydney

De kraftiga bränderna som rasar i Australien har gjort att myndigheterna varnar för ”katastrofala omständigheter” och har utlyst undantagstillstånd i New South Wales, där Sydney ligger..

SR - 3 timmar sedan

Ramberg: Logiskt av oppositionen – men nackdelar finns

Det är logiskt att SD, M och KD nu kräver justitieministerns avgång. Men att väcka misstroende i riksdagen har också nackdelar för oppositionen, säger ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 3 timmar sedan

Sorg på skjutna pojkens skola: "Det jobbigaste jag har gjort"

Ännu är ingen gärningsman gripen efter att en 15-åring sköts ihjäl i Malmö i helgen och en annan 15-åring vårdas på sjukhus för allvarliga skottskador. I dag har varit en tung dag på den skola i Malmö där 15-åringen som sköts till döds gick..

SR - 3 timmar sedan

Löfven: Har fullt förtroende för justitieministern

Efter den senaste tidens skjutningar och sprängdåd kräver nu Sverigedemokraterna att justitieminister Morgan Johansson (S) ska avgå. Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att ställa sig bakom den misstroendeförklaring, som SD väcker senare i veckan..

SR - 4 timmar sedan

Linde kritisk mot Turkiet: ”Verkligen inte rätt väg”

Turkiet har börjat deportera utländska IS-fångar till sina hemländer. Flera ska vara på väg till Europa. Utrikesminister Ann Linde är kritisk till agerandet men påpekar att det inte gäller svenska medborgare..

SR - 4 timmar sedan

Oljegigantens rekordnotering närmar sig

Börsnoteringen av SaudiAramco närmar sig, men frågetecknen är många när utländskt miljardkapital ska lockas till saudisk oljeindustri..

SR - 4 timmar sedan

Gängledare döms till fängelse för mordplaner på rival

Göteborgs tingsrätt dömde idag tre män för förberedelse till mord vid flera tillfällen. Rättegången beskriver tydligt det grova våld som används i konflikter mellan olika rivaliserande parter..

SR - 5 timmar sedan

L ställer sig inte bakom misstroendeförklaring

Kristdemokraterna ställer sig bakom Sverigedemokraternas misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S). Men från Liberalerna får man inget stöd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.