Dagen > Kultur

Wednesday, 20 November, 05:08

Dagen - 07 nov 19 kl. 15:24

Bibeln behövs i utbildningenKunskap om Bibeln ger nycklar till kulturarv, etisk vägledning och teologiska meningserbjudanden, skriver pedagogikprofessor Lars Naeslund..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Bibeln, Lars Naeslund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bibeln, behövsi , utbildningen
Dagen - 07 nov 19 kl. 15:24

Bibeln behövs i utbildningen

Kunskap om Bibeln ger nycklar till kulturarv, etisk vägledning och teologiska meningserbjudanden, skriver pedagogikprofessor Lars Naeslund..

YLE - 29 aug 18 kl. 06:55

Om Östnyland ska bli känt för sitt trähusbyggande behöver utbildningen ses över - nya kurser kan bli dyra

För att Östnyland ska bli en region med stort kunnande om trähusbyggande borde utbildningen moderniseras säger Sten Frondén på Lovisa stad. Det är Mikaela Nylander (SFP) som tagit initiativ till att Östnyland ska satsa på trähusbyggande..

YLE - 14 aug 14 kl. 11:55

På 2020-talet konkurrerar behöriga lärare om jobben

Nyheten om att Åbo Akademi tar initiativ till en klasslärarutbildning i Helsingfors möts med försiktig hoppfullhet på linjen för svensk dagvård och utbildning vid Helsingfors stad. Utbildningen skulle ordnas i samarbete med Helsingfors universitet och enligt initiativet skulle den starta hösten 2016. - Vi är såklart förväntansfulla.

ÖstersundsPosten - 28 apr 17 kl. 06:00

Nya chefen fick flygplatsutbildning innan tjänsten lystes ut – behövde den för att "tala samma språk" som förra flygplatschefen

Den person som anställts som ny flygplatschef fick en grundläggande utbildning i flygplatskunskap betald av kommunen - innan tjänsten fanns att söka. Det har väckt frågan om han var tilltänkt för tjänsten innan den ens lystes ut. Men Panos Alepliotis, samhällsbyggnadschef, hävdar att mannen behövde utbildningen för att hjälpa förra flygplatschefen med kommunens datasystem..

Länstidningen i Jämtland - 28 apr 17 kl. 06:00

Nya chefen fick flygplatsutbildning innan tjänsten lystes ut – behövde den för att "tala samma språk" som förra flygplatschefen

Den person som anställts som ny flygplatschef fick en grundläggande utbildning i flygplatskunskap betald av kommunen - innan tjänsten fanns att söka. Det har väckt frågan om han var tilltänkt för tjänsten innan den ens lystes ut. Men Panos Alepliotis, samhällsbyggnadschef, hävdar att mannen behövde utbildningen för att hjälpa förra flygplatschefen med kommunens datasystem..

Alliansfritt Sverige - 25 apr 14 kl. 14:15

Lärarstudenter får utbildningen underkänd. Det har inte med Björklund att göra. Eller jo, faktiskt så…

När lärarstudenter på Malmö Högskola söker lärarlegitimation får de delar av sin utbildning underkänd. Varför? Jo för att delar av deras utbildning inte räknas på den nya skolan.

Skånskan - 22 jan 16 kl. 14:00

Utbildningen som ger jobb

ystad Jobb väntar på elever som studerar på det treåriga fordonsprogrammet på Parkgymnasiet.
– Som det ser ut i dag så skriker företagen efter kompetenta bilmekaniker, säger yrkeslärare Berth Hansson.Omkring 5 000 nya medarbetare behöver motorbranschen de kommande tre åren och elever som går ut fordons- och transportprogrammet har nästan alla jobb tre år efter studenten, enligt branschtidningen Bilproffs.

YLE - 28 maj 14 kl. 15:53

Behörighetskrav för kuratorer "inget misstag"

Det är inget misstag att skolkuratorer som studerat utvecklingspsykologi blir obehöriga när den nya elevvårdslagen träder i kraft i augusti. Det säger överinspektör Marjaana Pelkonen från Social- och hälsovårdsministeriet. - Skolkuratorn representerar det sociala arbetet i skolan, och nu har man velat fastställa behörighetskriterierna så att man får in kunnandet från det sociala området i kuratorsyrket.

YLE - 25 mar 14 kl. 09:10

Nästan alla finländska lärare är behöriga

Kompetensen bland skollärarna är fortsättningsvis hög. Mer än 95 procent av lektorerna och klasslärarna inom den grundläggande utbildningen var under vårterminen i fjol formellt behöriga för sin uppgift. Det visar en undersökning som Statistikcentralen har gjort på uppdrag av Undervisnings- och kulturministeriet.

YLE - 01 dec 15 kl. 07:11

"Inget rum för regionalpolitik, då utbildningen förändras"

Det sker stora förändringar inom yrkesutbildningen i Åboland, då Axxell säger upp lärare i Pargas och dessutom varslar om samarbetsförhandlingar. Många har frågat var politikernas ansvar ligger, men utbildningschef Ulrika Lundberg säger att våra åboländska politiker inte kan påverka utbildningen särskilt mycket, eftersom Axxell är ett privat aktiebolag. Ulrika Lundberg.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 11 timmar sedan

Nej, Sverige har inte förvandlats till Afghanistan

Att vi fått allvarliga problem med sprängningar i Sverige gör inte Afghanistan säkrare..

Dagen - 11 timmar sedan

Fira gudstjänst ­­– förbli troende

Det är omöjligt att vara kristen utan församlingen, skriver Joakim Hagerius..

Dagen - 12 timmar sedan

De möter etiska problem varje dag i sitt arbete

Det framkom vid en snabbenkät bland publiken när personal inom palliativ vård möttes..

Dagen - 12 timmar sedan

Mikael Tellbe: Undantag med judiska kvinnor som ledare

De negativa utsagorna om kvinnor dominerar i den rabbinska litteraturen..

Dagen - 18 timmar sedan

Belys Jesu identitet på kyrkomötet 2021

Belys Jesu identitet på kyrkomötet 2021.

Dagen - 12 timmar sedan

Rädsla för smärta bakom dödshjälpskrav

Läkare: Det finns ett ökat fokus på att slippa lida – och på att få bestämma själv..

Dagen - 13 timmar sedan

Kyrkomötet föreslås rata Alpha på grund av äktenskapssyn

Synen på samkönade äktenskap gör att kyrkomötet ser ut att säga nej till ett tätare samarbete med Alpha Sverige. Något som förvånar Carl-Henrik Jaktlund, nationell ledare..

Dagen - 14 timmar sedan

Präst tittade på porr under konfirmationsläger - nu får han sparken

Stockholmsförsamlingen: "Förtroendet är förbrukat"..

Dagen - 15 timmar sedan

Nedskärningar väntar Svenska kyrkan i utlandet

"Finns redan i dag platser där vi i Svenska kyrkan bestämt att vi inte ska finnas kvar.".

Dagen - 15 timmar sedan

Svenska kyrkan retirerar från omvärlden

Svenska kyrkan i utlandet är uppskattat av många svenskar, såväl de som bor utomlands mer permanent till turistens korta vistelse. Men nu väntar neddragningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.