SR > Nyheter

Wednesday, 13 November, 18:18

SR - 08 nov 19 kl. 03:02

Embryon får inte användas - slängs istället



Tiotusentals befruktade ägg ligger i fertilitetsklinikernas frysar och skulle efter en ny lagändring kunna doneras till kvinnor för att hjälpa dem att få barn. Men istället riskerar äggen nu att slängas. En annan lag sätter nämligen stopp för donationerna..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Embryonfår inte , användas, slängs, istället
YLE - 19 dec 12 kl. 06:28

"Kreditkort är till för att användas"

I fjol använde Vandas sex stadsdirektörer sitt kreditkort för sammanlagt 27 742 euro. I år har kreditkortsanvändningen varit mer återhållsam. Det här framkommer i en granskning som Yle Huvudstadsregionen har gjort.

Supermiljöbloggen - 07 okt 15 kl. 13:25

Så kan vatten från översvämningar bli en resurs istället för ett problem

Urbana miljöer är dåliga på att hantera översvämningar och stormar, med avrinningssystem som snabbt blir överfulla. Nu provar Kina ett nytt sätt att ta hand om markvattnet. Genom att städerna utnyttjar vattnet på plats sparar man på både miljö och pengar.

Skånskan - 31 jul 19 kl. 05:00

Oxie kyrka ska få vita istället för gråa väggar

Oxie Oxie kyrka ska renoveras och kommer att vara stängd tills i november. Mässor, dop, bröllop och andra förrättningar kommer att hållas i Glostorps kyrka och i församlingsgården.Onsdagsmorgonens mässa blev den sista gudstjänsten innan renoveringen.

Supermiljöbloggen - 14 apr 15 kl. 11:10

Sex gånger dyrare om du väljer bilen istället för att cykla

Om du tar bilen istället för cykeln blir det sex gånger dyrare för dig och samhället tillsammans, visar ny forskning från Lunds Universitet om transportkostnader i Köpenhamn. En kilometer med bil kostar 0,5 euro och en kilometer med cykeln kostar 0,08 euro när både samhällskostnader och privata kostnader räknas med.  Om endast samhällskostnader räknas så är priset för en kilometer med bilen 0,15 euro.

Cornucopia - 08 dec 14 kl. 14:36

Robot 77 HAWK var tänkt att bara användas i Skåne

Sveriges mellanräckviddiga luftvärn, robot 77 HAWK har en markbaserad målradar, synnerligen olämplig för gruppering i normal svensk skoglig terräng, eller för den delen i bebyggelse. I själva verket införskaffades robot 67 HAWK-systemet på slutet av 60-talet enbart för att användas till luftvärn i Skåne, men har i takt med nedläggningar och avskaffande av bland annat långräckviddiga Robot 68 Bloodhound givits andra uppgifter.

Detta är inget nytt, utan jag har berört det i tidigare inlägg om svenskt medel- och långräckviddigt luftvärn.

YLE - 28 sep 16 kl. 10:49

Chris Froomes kyliga pik: ”Undantagstillstånden kan användas fel”

Cyklisten Chis Froome har fått förklara varför han använt förbjudna mediciner med undantagstillstånd av Wada. Svaret – en dänga till alla som missbrukar tillståndet – tolkas som en pik till kollegan Bradley Wiggins. Froome är en av de idrottare som avslöjades ha använt sig av förbjudna mediciner med undantagstillstånd av Wada.

YLE - 28 sep 16 kl. 10:49

Chris Froomes kyliga pik: ”Wadas dispens kan användas fel”

Cyklisten Chis Froome har fått förklara varför han använt förbjudna mediciner med dispens av Wada. Svaret – en dänga till alla som missbrukar tillståndet – tolkas som en pik till kollegan Bradley Wiggins. Froome är en av de idrottare som avslöjades ha använt sig av förbjudna mediciner med dispens av Wada.

YA - 13 dec 13 kl. 03:50

Ge oss hopp istället för hat

En åkeriägare i Nässjö påstår att muslimer har lågt IQ. En chef på Landskrona energi hävdar att romer ”stjäl som korpar”. Motbjudande?

Skånskan - 17 okt 15 kl. 14:58

Kampanj istället för tröjreklam för MFF

Malmö I de återstående matcherna i Allsvenskan 2015 kommer Malmö FF att spela utan reklam på framsidan av sina matchtröjor.
Istället kommer utrymmet användas till att lyfta fram klubbens nya samhällssatsning #Tillsammans, detta skriver MFF i ett pressmeddelande. #Tillsammans är en ny satsning som inkluderar alla de samhällsengagerade insatser som Malmö FF arbetar med sedan många år tillbaka.

P3 - 16 mar 15 kl. 12:50

Så här protesterar invånarna i den Syriska staden Kafranbel med satir istället för våld

Raed Fares ville uppmärksamma västvärlden om konflikten. Istället för att protestera med våld har han och gruppen Kafranbel Syrian Revolution försökt sprida kunskap med hjälp av populärkulturella plakat och bilder. Varje vecka röstas det i gruppen om vilket motiv som ska användas nästa vecka..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Hongkong-bo: Vardagen mer påverkad

Demonstrationerna i Hongkong påverkar allt mer vardagen för stadens sju miljoner invånare. – Jag har inte känt en så spänd stämning här som nu, säger Kristian Odebjer som arbetar Kommerskollegium i Hongkong..

SR - 45 minuter sedan

Installation av interimspresident väcker debatt

I Bolivia råder en hetsig debatt om huruvida gårdagens installation av en interimspresident var i enlighet med grundlagen, eller om det utgör en statskupp..

SR - 45 minuter sedan

Efter jordskredet: ”Fortfarande aktivitet området”

Området i Kungälvs kommun, som tidigare idag drabbades av jordskred, är fortfarande instabilt. Det säger geoteknikern Tobias Thorén..

SR - 1 timme sedan

Skador för hundratals miljoner euro i Venedig

Venedig i Italien har de värsta översvämningarna sen 1960-talet. Vattennivån är på en rekordnivå och ovädret ska fortsätta..

SR - 1 timme sedan

Just nu: Tv-sända riksrättsförhör på gång

Riksrättsutredningen mot president Donald Trump har gått in i en ny fas när tv-sända utfrågningar av vittnen nu har börjat i representanthuset. Sveriges Radios korrespondent Kajsa Boglind är på plats i Washington..

SR - 2 timmar sedan

Kritiken mot domen: Andra stater tolkar annorlunda 

Idag fastställde högsta domstolen domen mot en man som dömts till sex månaders fängelse för att på Facebook ha uppmanat personer att skänka pengar till terrorgrupperna Islamiska staten och Nusrafronten i Syrien.Mannens försvarare Thomas Olsson är kritisk till domstolens tolkning..

SR - 2 timmar sedan

Svenska universitet rekommenderar studenter att komma hem

Flera svenska universitet rekommenderar nu sina studenter att resa hem från Hongkong. Detta som ett resultat av den senaste tidens oroligheter vid universitetsområden..

SR - 4 timmar sedan

Experten om jordskedet: Regnet har gjort marken lösare

Vid 10-tiden rasade en bergssluttning i Kode, Kungälvs kommun..

SR - 4 timmar sedan

Jordbruksverket skeptiskt till elhalsband

Jordbruksverket är inte redo att godkänna den nya teknik, som innebär att betesdjur förses med halsband som kan dela ut elstötar..

SR - 4 timmar sedan

Man häktad för folkrättsbrott

En 58-årig man från Iran har häktats i Sverige misstänkt för folkrättsbrott. Han misstänks ha haft en ledande roll när tusentals politiska fångar avrättades i Iran 1988..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.