YA > Nyheter

Monday, 11 November, 23:24

YA - 08 nov 19 kl. 01:01

Kortsiktigt om en levande landsbygdLandsbygden är de stora områden, som ligger utanför större tätorter, utan trängsel och med god tillgång på frisk luft och levande natur. Särskilt i politiska tider talas det varmt om en levande landsbygd, folk ska kunna bo och arbeta lite överallt och ha tillgång till grundläggande service och ges möjligheter att utöva diverse aktiviteter. .
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kortsiktigtom en , levande, landsbygd
SmålandsPosten - 31 okt 13 kl. 07:27

Jag tror på en levande landsbygd

För mig som ung politiker med fötterna djupt ner i den småländska ?myllan är det viktigt att vi skapar förutsättningar för unga i hela? landet.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 12 kl. 06:30

"Förutsättning för levande landsbygd"

Arkiv: Claes Nyberg
För att landsbygden ska leva i framtiden är det otroligt viktigt med tillgång till snabbt bredband. Det anser Åsa Odell, Södra Åbybo och ordförande i den nystartade "Byanätsgruppen."
Arbetsgruppen startades i dagarna av regeringen, som en del i jobbet med sitt bredbandsmål.

Västerbottens Folkblad - 25 maj 16 kl. 23:21

Levande landsbygd – spel för galleriet?

Det talas om en levande landsbygd, långt bort ifrån betongen, köerna och stressen i storstäderna. Men varför upplevs vissa av de mindre kommunerna vilja centralisera, när till och med Sveriges regering nu pratar om den levande landsbygden och om att statliga myndigheter borde flyttas ut till mindre samhällen runt om i Sverige? Varför tar dessa […].

Alingsås tidning - 22 feb 11 kl. 11:48

Spindel i nätet för levande landsbygd

STORA MELLBY: Han är den kommuninvånare som har allra längst till Alingsås centrum, närmare bestämt 4,4 mil, och bor regionalt sett också i absoluta utkanten. Ändå är Holger Andersson spindeln i nätet och befinner sig i absoluta centrum av ett stort utvecklingsprojekt för en levande landsbygd i 14 västsvenska kommuner med stöd av organisationen Hela Sverige ska leva..

NT - 08 aug 11 kl. 17:21

Renare för levande landsbygd

Första spadtaget för utbyggnaden av Ramsdals reningsverk är taget. Ett steg närmare en levande landsbygd..

NT - 08 aug 11 kl. 17:42

Renare levande landsbygd

Första spadtaget för utbyggnaden av Ramsdals reningsverk är taget. Ett steg närmare en levande landsbygd..

Vimmerby Tidning - 17 okt 13 kl. 09:19

Fiber för en levande landsbygd

Vi bor på landsbygden. Vi måste också kunna verka på landsbygden. Det är viktigt med fiberkommunikation på landsbygden såväl för yrkesmässigt som privat bruk.

BT - 27 okt 13 kl. 10:36

Sviker en levande landsbygd

Genom att minska stödet till landsbygdsprogrammet visar regeringen på en tydlig ambitionssänkning för landsbygds- och miljöfrågor. Resultatet av nedprioriteringen är något som drabbar alla lantbrukare direkt ? och samhället på sikt ?

Nerikes Allehanda - 15 sep 15 kl. 18:38

S arrangerar möte om levande landsbygd

Intresserad av att jobba för en levande landsbygd? Då finns en inbjudan till öppet möte i Hjortkvarn på torsdag kväll klockan 18..

Vimmerby Tidning - 06 nov 15 kl. 06:06

"Det är nyckeln till en levande landsbygd"

Nu har han lagt en motion i Sveriges riksdag. Ledamoten Magnus Oscarsson (KD) vill se en satsning på att rusta upp Stångådalsbanan, ”Kommunikationen är nyckeln till en levande landsbygd”, säger Ödeshögsonen. Under gårdagen tog han Kustpilen från Kisa till Vimmerby, som han misstänkte var tåget försenat..

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Karlskoga upp i topp – hade målfest mot AIK

Toppen mot botten. Det kunde bara sluta på ett sätt. Karlskoga körde över AIK med 6–1 och gick upp i serieledning i hockeyallsvenskan..

YA - 1 timme sedan

Här är alla vinnare på Fotbollsgalan

Caroline Seger fick sin andra Diamantboll liksom Guldbollenvinnaren Victor Nilsson Lindelöf. Här är alla pristagare på Fotbollsgalan..

YA - 1 timme sedan

"Ett bevis på att man har gjort något bra"

Andreas Granqvist vill slopa individuella priser. Hedvig Lindahl och Caroline Seger håller delvis med – men delar inte hans åsikter fullt ut..

YA - 1 timme sedan

Lennart Johansson hyllades stort under galan

En stol stod tom under Fotbollsgalan på Hovet. Lennart Johansson, tidigare Uefa-ordförande och en av Sveriges största fotbollsprofiler, hyllades med sång av Tommy Körberg..

YA - 1 timme sedan

TT-FLASH: Diamantbollen till Seger

Mittfältaren Caroline Seger tilldelas Diamantbollen, priset till Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare, på Fotbollsgalan..

YA - 1 timme sedan

Diamantbollen till Seger

SM-guld, VM-brons och 200 landskamper. Caroline Seger har, som hon själv säger, haft ett helt magiskt år. På Fotbollsgalan fick hon kröna säsongen med att ta emot Diamantbollen – tio år efter att hon fick ta emot priset för första gången..

YA - 1 timme sedan

S-kritik mot möten utan ersättning – ”grundläggande demokratisk fråga”

Ledande S-politiker är kritiska mot att kommunalrådet kallar politiker till informationsmöten – där det inte utgår något arvode eller ersättning för förlorad inkomst. Ett demokratiproblem, anser Socialdemokraterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.