SR > Nyheter

Wednesday, 20 November, 20:33

SR - 07 nov 19 kl. 22:35

Advokat: Kinesisk underrättelselag kräver samarbeteSäkerhetschefen för det kinesiska telekombolaget Huawei besöker Sverige just nu. Han vill försäkra att Huawei inte kommer att lämna uppgifter om 5G-nätet eller kunderna till den kinesiska staten. Men Huawei omfattas av den kinesiska underrättelselagen, säger advokat Carolina Dackö på advokatfirman Mannheimer och Swartling. Hon har studerat den kinesiska lagstiftningen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Huawei, Sverige, Carolina Dackö, Mannheimer, Swartling

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Advokat, Kinesisk, underrättelselag, kräver, samarbete
YLE - 19 aug 17 kl. 16:28

Sipilä och Risikko vill snabbt ha ny underrättelselag

Det är av yttersta vikt att den nya underrättelselagstiftningen träder i kraft så fort som möjligt, säger statsminister Juha Sipilä (C). Förslaget på underrättelselagen ska behandlas i riksdagen under hösten. Inrikesminister Paula Risikko (Saml) uppger att man snabbare borde komma signalerna på spåren.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:21

Skypos Pelttari: Avvisningsenhet kunde vara till nytta

Skyddspolisens chef Antti Pelttari bedömer att avvisningsenheter för asylsökande som nekats asyl sannolikt skulle vara nyttiga. Pelttari kommenterade frågan för Yles morgon-tv. - Sannolikt skulle säkerhetssituationen förbättras om vi effektiverar avvisningen av dem som fått ett negativt besked som vunnit laga kraft, sade Pelttari.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Prins Andrew lämnar sina kungliga uppdrag

Prins Andrew tar paus från sina kungliga uppdrag, rapporterar flera medier. Beskedet kommer efter ett hårt kritiserat tv-framträdande i BBC i lördags där prinsen intervjuades om sin vänskap med Jeffery Epstein..

SR - 1 timme sedan

Internrevision: FI har stora brister

Finansinspektionens avdelning som arbetar mot penningtvätt har stora brister. Det visar en internrevision som gjorts på myndigheten. Kritiken kommer mitt under pågående undersökningar av eventuell penningtvätt på svenska storbanker..

SR - 1 timme sedan

Göteborgspolitiker vill stänga friskola

Tidigare ägaren är gripen av Säpo misstänkt för att utgöra ett säkerhetshot..

SR - 3 timmar sedan

Trumpallierad vittnade om villkorat bistånd

Gordon Sondland, USA:s EU-ambassadör, är känd som en allierad till president Donald Trump. Därför var det desto mer uppseendeväckande när Sondland under onsdagens riksrättsförhör vittnade om att Trump ville villkora biståndet till Ukraina mot att landet skulle göra honom "en tjänst". Ekots korrespondent Kajsa Boglind säger att han är ett viktigt vittne i denna process..

SR - 3 timmar sedan

Kostnaden för kollektivtrafiken kan öka

EU-regler kan göra att skattebefrielsen på biodrivmedel försvinner. Det skulle göra att kostnaden för kollektivtrafiken kan öka ordentligt, om den inte börjar använda fossila drivmedel igen, säger Jakob Lagercrantz vd för organisationen 2030-sekretariatet..

SR - 4 timmar sedan

Polisen byter sökområde i letandet efter 17-åringen

Polisen och flera hundra frivilliga söker nu efter den saknade 17-åriga flickan i Uddevalla. Polisen misstänker att hon har blivit mördad och en man, i hennes närhet, är fortfarande anhållen misstänkt för mord..

SR - 4 timmar sedan

Nya kolkraftverk på gång i Kina: ”Väldigt oroväckande”

Kina väntas uppföra nya kolkraftverk med en kapacitet som motsvarar nästan hela EU:s kolkapacitet. Det skriver Financial Times, som hänvisar till en ny rapport från organisationen Global Energy Monitor..

SR - 5 timmar sedan

Utredning om ordningsvakter tillsatt

Ordningsvakters befogenheter och utbildning är ett par av de frågor som regeringen gett en utredare i uppdrag att granska..

SR - 5 timmar sedan

Svenska politiker besvikna över Fidesz framgång

Moderaternas och Kristdemokraternas vallöften att kasta ut Fidesz var ingenting värda, säger Fredrick Federley (c)..

SR - 5 timmar sedan

Kraftsamling mot gängvåldet även i Göteborg

Färre skjutningar i Göteborg jämfört med Stockholm och Malmö..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.