Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 November, 16:47

Världen Idag - 07 nov 19 kl. 22:00

Många frälsta under konferens i S:ta ClaraAllhelgonahelgens konferens i S:ta Clara kyrka samlade totalt 1 400 besökare i helgen. Under gudstjänsten med Sebastian Staksets gensvarade ett trettiotal personer på frälsningsinbjudan. – Det gjorde oss fantastiskt lyckliga, det är inte helt vanligt i Stockholm i dag, säger konferensens koordinator Monica Johansson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Clara, Sebastian Staksets, Stockholm, Monica Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många frälstaunder , konferensi , S:ta, Clara
Dagen - 07 apr 11 kl. 03:00

New Wine-konferens vill inspirera till tjänande

Preaching by serving, förkunna genom att tjäna, är temat för New Wines nordiska konferens i Stockholm. Huvudtalare är David Carr, engelsmannen som föreläst världen över. - Det är otroligt roligt att vi fått hit så stora kristna profiler, säger Hans Wolfbrandt, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Lysekil och medlem i New Wine.

Dagen - 04 okt 11 kl. 14:07

Konferens om mission i Sverige

Just nu pågår en fortbildningskonferens i Uppsala under temat "Mission i Sverige". Den fokuserar på hur Svenska kyrkan ska nå nya människor med evangeliet.

Omkring 90 präster samt 100 studenter samlas på Johannelunds teologiska högskola kring temat "Mission i Sverige".

Kristianstadsbladet - 08 mar 12 kl. 08:54

Vi kan inte vänta 100 år till

Arkiv: Scanpix
I vårt land visar forskning att företag med flest kvinnor i sina styrelser är mer lönsamma än de med minst antal kvinnliga ledamöter. Det skriver Márika Bernadt, Zontaklubben i Hässleholm.
Vid en internationell konferens i Köpenhamn 1910 föreslog Clara Zetkin, en förkämpe för kvinnors rättigheter från Tyskland, ett årligt firande av kvinnodagen i varje land.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

19 bilder som visar kvinnors kamp från dåtid till i dag

 skulle firas. Därefter fortsatte kvinnodagen att firas sista söndagen i februari till och med år 1913.
3.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Kristna i Irak: ”IS väntar bara på order”

Islamiska statens kalifat må vara besegrat, men terrororganisationens mentalitet lever kvar i Irak. Det säger flera kristna personer som Världen har träffat på plats i landet. – IS är fortfarande mitt ibland oss, säger en präst..

Världen Idag - 3 timmar sedan

SD: s Mattias Karlsson: Katastrofalt läge för Sverige

Läget för Sverige är helt katastrofalt. Landet står inför en situation som handlar om att vinna eller försvinna. Det säger SD:s Mattias Karlsson på partiets landsdagar i Örebro.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Kyrka når Norrköpingsborna via sociala medier och podd

Om Jesus hade kommit i dag och inte för tvåtusen år sedan, hur hade kyrkan sett ut då? Det är frågan som ligger till grund för den nystartade församlingen VOIS i Norrköping. Med moderna och okonventionella grepp, såsom podd och aktiv närvaro på sociala medier, vill VOIS nå dem som vanligtvis inte besöker en kyrka..

Världen Idag - 5 timmar sedan

En snabbt växande församling med modern approach

Om Jesus hade kommit i dag och inte för tvåtusen år sedan, hur hade kyrkan sett ut då? Det är frågan som ligger till grund för den nystartade församlingen VOIS i Norrköping. Med moderna och okonventionella grepp, såsom podd och aktiv närvaro på sociala medier, vill VOIS nå dem som vanligtvis inte besöker en kyrka..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Vann Guldbagge: ”Jag trivs i VOIS”

För många är han känd för sin huvudroll som knarklangaren Roland Henebro i filmen Goliat, vilket renderade en Guldbagge i kategorin ”Bästa manliga huvudroll”. Men färre vet att Joakim Sällquist är frälst och aktiv i församlingsplanteringen VOIS i Norrköping..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Ökat intresse för konferens om att påverka samhället

En ”After work” om vetenskap och tro är ett nytt inslag på konferensen ”Uppdrag: Guds rike” som äger rum i Korskyrkan i Stockholm i helgen. – Dit kan man även ta med sig folk som inte har en kristen tro, säger arrangör Olof Edsinger..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Paula Bieler vill att SD fortsätter värna ofödda

SD väntas under sina landsdagar, som pågår nu, överge kravet om sänkt abortgräns. En som inte ställer sig bakom förändringen är Paula Bieler, ledamot i partistyrelsen. I en intervju med Sveriges Radio berättar hon att hennes arbete med abortfrågan – och möten med människor med erfarenhet av frågan – har stärkt henne i övertygelsen..

Världen Idag - Igår: 16:20

Kristen svensk kan vinna musiktävling i USA

Bland 48 000 tävlande lyckades Örebroaren Mats Dernánd gå till final i ”24th Annual USA Songwriting Competition”. Sången ”She's called Grace” utgör en av tio finalister i kategorin ”pop”. – Det känns overkligt att de valt ut min låt bland så många bidrag.

Världen Idag - Igår: 16:10

Jimmie Åkesson: Vi växer för att vi har rätt

När SD i helgen håller sina landsdagar är det från en helt ny styrkeposition. Socialdemokraternas hundraåriga roll som största parti hotas nu på allvar av SD. De politiska motståndarna käbblar om varför SD växer.

Världen Idag - Igår: 13:40

Svenska kyrkoledare tar strid för kristna friskolor

I ett utspel på Dagens nyheters debattsida kräver Sveriges kyrkoledare att de konfessionella friskolornas position stärks. ”Samtidigt som barnkonventionen, som inkluderar barnens rätt till religionsfrihet blir lag, arbetar nu regeringen för att stoppa nyetableringen av konfessionella friskolor. Hur stämmer det överens?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.