SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 12 November, 22:05

SmålandsPosten - 07 nov 19 kl. 21:50

Politik: SD vill kräva läkarintyg för specialkostKräv läkarintyg för att ge elever på kommunens skolor specialkost. Det anser Sverigedemokraterna som nu lyfter ämnet i en motion..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sverigedemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PolitikSD vill , kräva, läkarintygför , specialkost
Skånskan - 22 jan 19 kl. 18:00

Religion inget skäl få annan mat

Skurup Specialkost av religiösa skäl ska inte erbjudas i Skurups skolor och förskolor.
– Överlag är det en rättviseaspekt, vi ska ha ett animaliskt alternativ och ett vegetariskt, inget tredje önskemål om vad man vill äta, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är snart dags att revidera kommunens mat- och måltidsplan som har bearbetats under förra mandatperioden.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Erik tillbaka i Åby: ”Det kommer att pirra lite extra i magen”

Erik Litzén som fram till i våras hade efternamnet Ivarsson får vara med om en annorlunda upplevelse när han kommer hem till Åby på onsdagskvällen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fackeltåg mot våld arrangeras

Onsdagen den 27 november arrangeras ett fackeltåg i Älmhult. Det är en manifestation mot våld i nära relationer. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Asfalt och rabatter får vänta

Miljonminus tvingar tekniska att spara på asfalteringar och parkskötsel i år. Brist på politiska beslut bakom befarat minus..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Känd konstnär ställer ut i handpappersbruket

Lehna Edwall är känd konstnär och scenograf. Lördagen den 17 november ställer hon ut i Lessebo handpappersbruk. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Spårvagnsförare skadad av stenkastning

En man drabbades av ursinne och kastade stenar mot en spårvagn och dess förare i Göteborg. Föraren träffades av en sten över käken och fick också ta emot slag..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Livsmedelsverket: Mat kontrolleras för sällan

Den bristande livsmedelskontrollen i landet riskerar att leda till matförgiftningsutbrott, enligt Livsmedelsverket. En del av problemet förklaras med att länsstyrelserna inte får tillräckligt med pengar till att genomföra kontrollerna..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ny boendeform för unga utreds

Socialnämnden i Uppvidinge har beslutat att starta en utredning kring en ny boendeform och skola för barn och unga med komplexa behov. – Vi ska undersöka om det är möjligt, säger socialnämndens ordförande, Lars-Erik Hammarström (S)..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nytt beslut ska rädda Korrös framtid

Efter många, bitvis hårda debatter, har politikerna enats om hur Korrö ska drivas i framtiden. Målet är att Korrö ska leva vidare med hjälp av Korröstiftelsen och arrendatorn Ola Abrahamsson, Smålands turistcenter AB, genom tydliga avtal med Tingsryds kommun och Tufab..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Uppvidinge: Politikers make anställdes – utan annons

Maken till Miljö- och byggnadsnämndens ordförande i Uppvidinge kommun har fått en fast anställning hos kommunen. Tjänsten som gav honom 41 500 kronor i månadslön annonserades aldrig ut. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Näst största segern någonsin: "Sinnessjukt"

Tre spelare gjorde varsitt hattrick när Danmark spelade ut Georgien efter noter i EM-kvalet i fotboll. Danskorna gjorde tio mål på en halvlek och vann till slut med 14–0 – landets näst största seger i historien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.