SVT > Utrikes

Tuesday, 12 November, 07:25

SVT - 07 nov 19 kl. 21:39

Muren delade Berlin – men i dag känner sig Dennis återförenad som européSVT:s reporter Ingrid Thörnqvist var när Berlinmuren föll den 9 november 1989. Konsekvenserna blev enorma och några år efter murens fall träffade hon den tidigare östtyskan Ivy Frisch och hennes son Dennis. Nu har de tre möts igen för att prata om hur allting blev..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Berlin, Dennis, SVT, Ingrid Thörnqvist, Berlinmuren, Ivy Frisch

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Muren, delade, Berlinmen i , dag, kännersig , Dennis, återförenad som europé
BT - 09 feb 14 kl. 18:49

Reeds och Bowies Berlin

Essä. Kalla krigets Berlin blev både Lou Reeds och David Bowies. Ingen kunde ana att Lou Reeds rockopera Berlin år 1973 skulle öppna portar som gjorde Berlin till hela konstvärldens vallfartsort och revolutionerade rocken.

Sydsvenskan - 15 apr 11 kl. 09:00

De hippaste delarna i Berlin

Foto: Daniel Rydén
Nio miljoner besökare och en halv miljon utländska inflyttare. Men vilket Berlin gäller? Vi tittar närmare på sex stadsdelar där det är rätt att vara.

Nya Wermlands Tidningen - 08 nov 14 kl. 06:00

Muren som delade Berlin

Det är svårt att ta till sig att det i morgon är ett helt kvartssekel sedan Berlinmuren föll. Vi som växte upp i dess skugga hade aldrig kunnat föreställa oss att den skulle försvinna under vår livstid, men det gjorde den..

SN - 06 nov 14 kl. 18:17

Minns du när muren föll?

För 25 år sedan föll muren i Berlin. Har du något speciellt minne av händelsen? Var du där?

Expressen - 07 okt 13 kl. 21:16

Skämtsam prins Daniel delade ut miljoner

En skämtsam prins Daniel delade i dag ut sex miljoner kronor till en "särskilt lovande yngre forskare". 40-åriga professor Fredrik Bäckhed blev den lycklige. ?

YLE - 14 maj 17 kl. 11:59

33 mammor premierades på mors dag - se video

Social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila (Sannf.) delade i dag på mors dag ut Riddartecknet av I klass av Finlands Vita Ros orden till 33 finländska mödrar. Mödrarna premierades som erkänsla för deras viktiga arbete som fostrare och för samhällsmoderlighet.

BT - 09 nov 14 kl. 06:38

När muren föll, föll de för varandra

"Halt! Här får ingen passera. Här kommer ingen förbi.

BT - 09 nov 14 kl. 19:44

Ballonger fyllde himlen över Berlin

Tusentals upplysta ballonger fyllde himlen över ett Berlin som mindes murens fall 25 år tidigare. En historisk milstolpe och en inspirationskälla för dem som i dag lever under tyranni, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel.- Det (murens fall) visade att vi har makten att forma vårt öde och göra saker bättre, sade Merkel vid en minnesceremoni och påpekade att människor i Ukraina, Syrien och Irak borde värmas av exemplet med hur hastigt muren helt plötslig föll, skriver Reuters.

BT - 09 nov 14 kl. 20:00

Ballonger fyllde himlen över Berlin

Tusentals upplysta ballonger fyllde himlen över ett Berlin som mindes murens fall 25 år tidigare. En historisk milstolpe och en inspirationskälla för dem som i dag lever under tyranni, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel. – Det (murens fall) visade att vi har makten att forma vårt öde och göra saker bättre, sade Merkel vid en minnesceremoni och påpekade att människor i Ukraina, Syrien och Irak borde värmas av exemplet med hur hastigt muren helt plötslig föll, skriver Reuters.

BT - 09 nov 14 kl. 11:14

I dag firar berlinarna murens fall

Muren av betong ersätts med en mur av ljus. Ett kvarts sekel av våld och förtryck har följts av ett kvartssekel av frihet och framtidsdröm. I dag minns Berlin dagen då muren föll.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Alibaba slog rekord under Kinas shoppingdag

I Sverige har den inte riktigt fått genomslag som shoppingdag, men den så kallade ”singeldagen” slog nytt rekord i Kina..

SVT - 45 minuter sedan

Nu börjar dansk gränskontroll mot Sverige – detta gäller

I oktober gick den danska regeringen ut med att landet ska börja genomföra gränskontroller mot Sverige. Detta i ett led för att hindra att människor kopplade till organiserad brottslighet och terror kommer in i Danmark. Det här gäller för dig som vill ta dig över Öresund efter tisdag..

SVT - 3 timmar sedan

Morales lämnar Bolivia för skydd i Mexiko

Det är fortsatt oroligt i Bolivia och den avgångne presidenten Evo Morales har beviljats asyl i Mexiko. På Twitter skriver han själv att han nu lämnar sitt hemland för att söka skydd. ”Snart kommer jag tillbaka med mer styrka och energi”, avslutar Morales inlägget..

SVT - 9 timmar sedan

En stupad soldats 100-åriga kärleksbrev till sin fru återfunna

Den 27-årige korpralen Jean Chapron skrev detaljrika kärleksbrev till sin fru Aurélie under första världskriget. Nu har 60 av breven återfunnits av Maxime Leroux i samband med att han renoverade sitt hus i staden Redon i västra Frankrike. Maxime lyckades dessutom spåra soldatens sonson som i klippet ovan får se breven för första gången..

SVT - 11 timmar sedan

Tre frågor om IS-fångarna

Turkiet har påbörjat deporteringen av IS-fångar. En amerikansk fånge har deporterats från landet, och en tysk och en dansk IS-fånge ska skickas tillbaka senare idag. Men finns det några svenskar inblandade, varför gör Turkiet detta just nu och hur blir det för personerna som har förlorat sitt medborgarskap?.

SVT - 18 timmar sedan

SVT:s korrespondent: ”Sánchez har tagit Spanien ur askan i elden”

Det politiska läget i Spanien är fortsatt låst och ännu ett val kan inte uteslutas, säger SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick som här ger oss det viktigaste om läget dagen efter det spanska valet..

SVT - 19 timmar sedan

Bränderna i Australien är ett ”katastrofalt hot”

De våldsamma bränder som härjar i den australiska delstaten New South Wales har redan klassats som katastrofala, men nu ser de kommande dagarna ut att bli än värre än vad man tidigare har trott. – Vi kan inte garantera en brandbil vid varje hem, säger räddningstjänstens chef..

SVT - 20 timmar sedan

”Konflikten i Katalonien är förklaringen till framgången för Vox”

Högernationalistiska Vox fick omkring 15 procent av rösterna i det spanska valet och mer än fördubblar sina mandat i kongressen. Det var fjärde gången på fyra år spanjorerna gick till val – men läget är fortsatt låst efter att varken höger- eller vänsterblocket fått nån majoritet..

SVT - 21 timmar sedan

Turkiet påbörjar deportering av IS-fångar

Turkiet har inlett deporteringen av IS-fångar till sina hemländer, enligt turkisk statlig tv. Beskedet kommer några dagar efter att landets inrikesminister varslat om att fångarna ska skickas hem – trots att flera har fått sina medborgarskap indragna..

SVT - 22 timmar sedan

Polis sköt demonstrant i Hongkong

En maskerad aktivist har skjutits i bröstet under nya sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Hongkongs centrala delar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.