SR > Nyheter

Tuesday, 12 November, 15:34

SR - 07 nov 19 kl. 21:06

Nationell samordnare för kommunal äldreomsorgRegeringen tillsätter en nationell samordnare inom kommunal vård och omsorg. Syftet är bland annat att få fler att vilja jobba för kommunerna..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nationell, samordnareför , kommunal, äldreomsorg
Skånskan - 04 maj 16 kl. 20:52

Mona Sahlin avgår som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism

Nyheter Mona Sahlin kommer med omedelbar verkan att avgå som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Efter att tidningen Expressen avslöjat hur Mona Sahlin skrivit ett falskt intyg till sin livvakt väljer nu Mona Sahlin att lämna sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. – Jag respekterar Mona Sahlins beslut att lämna sitt uppdrag.

Skånskan - 05 jun 16 kl. 08:00

”Hur effektivt är det att ha en nationell samordnare?”

Malmö Högerextrema krafter är det största hotet för den enskilda Malmöbon – inte rekryteringen till islamistisk terror. Det vidhåller Jonas Hult, trygghets- och säkerhetschefen på Malmö stad, som dessutom ifrågasätter hur effektivt det är att ha en nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.
– Det måste finnas lite sans i vad som förväntas göras av en kommun, säger han.

Sydsvenskan - 29 jan 15 kl. 16:29

Jurist blir ny nationell samordnare

Martin Valfridsson har utsetts till ny nationell samordnare när det gäller arbetet med EES-medborgare på plats tillfälligt i Sverige. Kommuner runtom i landet har tidigare efterfrågat en samordnad kraft och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har velat se en nationell plan när det gäller de allt fler personer som kommer till Sverige och tvingats försörja sig genom att tigga."Samordnaren ska skapa förutsättningar för en förbättrad samverkan mellan aktörer som möter socialt utsatta EES-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 15 kl. 16:29

Jurist blir ny nationell samordnare

Martin Valfridsson har utsetts till ny nationell samordnare när det gäller arbetet med EES-medborgare på plats tillfälligt i Sverige. Kommuner runtom i landet har tidigare efterfrågat en samordnad kraft och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har velat se en nationell plan när det gäller de allt fler personer som kommer till Sverige och tvingats försörja sig genom att tigga."Samordnaren ska skapa förutsättningar för en förbättrad samverkan mellan aktörer som möter socialt utsatta EES-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige.

Regeringen - 17 nov 11 kl. 09:00

Björn Eriksson ny nationell samordnare för trygga idrottsevenemang

Förre landshövdingen, Björn Eriksson, har i dag utsetts till nationell samordnare för att motverka brottslighet i samband med idrottsarrangemang. Uppdraget innebär bland annat att arbeta för förbättrad samverkan mellan berörda myndigheter och organisationer på central, regional och lokal nivå. Intervju med Björn Eriksson Dir.

SvD - 29 jan 15 kl. 16:28

Jurist blir ny nationell samordnare

Martin Valfridsson har utsetts till ny nationell samordnare när det gäller arbetet med EES-medborgare på plats tillfälligt i Sverige. Kommuner runtom i landet har tidigare efterfrågat en samordnad kraft och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har velat se en nationell plan när det gäller de allt fler personer som kommer till Sverige och tvingats försörja sig genom att tigga..

SVT - 20 mar 12 kl. 19:00

TCO vill ha nationell samordnare

Sluta kriga med varandra och tillsätt istället en nationell samordnare för att få bukt med arbetslösheten bland unga. Den uppmaningen riktar idag TCO till de politiska blocken..

Regeringen - 10 okt 13 kl. 08:40

Göran Stiernstedt blir nationell samordnare för ökat resursutnyttjande inom hälso- och sjukvård

- Vi behöver se över det administrativa arbetet och se till att personalen inom hälso- och sjukvården får mer tid för patienterna, säger socialminister Göran Hägglund. I Stiernstedts uppdrag ingår att göra en analys av hur professionens resurser inom hälso- och sjukvården kan tas till vara för rätt uppgifter. Till exempel hur personalen ges bäst förutsättningar för att använda sin tid, kunskap, kompetens och engagemang.

Regeringen - 10 jul 14 kl. 08:22

Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism presenteras

I dag presenterar demokratiminister Birgitta Ohlsson den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism vid en pressträff kl 11.00 som sänds direkt. Den nya samordnaren medverkar också vid pressträffen.

Sydsvenskan - 11 jul 14 kl. 05:30

Sahlin nationell samordnare mot extremism

Förra S-ledaren Mona Sahlin blir nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Uppdraget går ut på att arbeta förebyggande mot extremism och värna demokratin. ”Jag känner mig väldigt hedrad”, sa hon..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Uppgörelse nådd om spansk regering

De spanska socialdemokraterna, PSOE, har kommit överens med vänsteralliansen Unidas Podemos om att bilda regering, uppger en källa inom PSOE för Reuters..

SR - 1 timme sedan

Sprängladdning hittad i Malmölägenhet

Två män har gripits misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse sedan en sprängladdning hittats i en lägenhet i Malmö. Föremålet hittades vid en husrannsakan av polisens avdelning för brott i nära relationer..

SR - 1 timme sedan

Konjunkturen försvagas – men tecken på uppgång längre fram

Banken SEB:s ekonomer skriver i en ny konjunkturprognos att Sveriges ekonomi kommer att sakta in ännu mer i år och nästa år än vad de trodde i sin förra prognos i början på hösten. Men samtidigt har chefsekonomen Robert Bergqvist blivit mer positiv när det gäller hur ekonomin ska utvecklas på lite längre sikt..

SR - 1 timme sedan

IS-deporterade ett dilemma för Europa

I Köpenhamn hålls under tisdagen häktningsförhandlingar mot en 28-årig dansk man som deporterats från Turkiet. Han är en av de misstänkta IS-terrorister som Turkiet igår började skicka tillbaka till olika europeiska länder..

SR - 2 timmar sedan

Forskare: ”Stärk familjens och skolans förmåga”

De senaste dagarna har flera skjutningar skett där både offer och gärningsmän varit tonåringar. En femtonåring avled i helgen efter skottlossning i Malmö och en sextonåring sköts i går kväll, de två som gripits misstänkta för brottet är sjutton och arton år..

SR - 2 timmar sedan

Tre misstänkta IS-anhängare gripna i Tyskland

Tysk polis har gripit tre personer i Offenbach i västra delen av Tyskland, misstänkta för att ha planerat en attack..

SR - 2 timmar sedan

Fler poliser på gatorna i Malmö

Två tonåringar är anhållna misstänkta för gårdagskvällens skjutning i Malmö. Fler poliser syns nu på gatorna i staden..

SR - 2 timmar sedan

Upptrappat våld i Gaza sedan jihadledare dödats

I en gryningsräd mot Gaza dödades tidigt i morse ledaren för den militanta gruppen Islamiska Jihad, Baha Abu Atta. Mordet på ledaren har lett till vedergällningsattacker i form av raketattacker mot Israel, flyglarm har hörts över hela södra Israel..

SR - 2 timmar sedan

Tre åtalas för knivmord i Göteborg

Enligt åtalet har de tre misstänkta tillsammans planerat att under knivhot råna 18-åringen och hans kompis..

SR - 3 timmar sedan

EU: Varor från israeliska bosättningar måste märkas

Det måste finnas tydliga märkningar om ursprunget på livsmedel som kommer från israeliska bosättningar på ockuperad mark på Västbanken, fastslår EU:s domstol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.