SVT > Utrikes

Tuesday, 12 November, 22:36

SVT - 07 nov 19 kl. 20:31

Danska kriminella erbjuds betalt för att flyttaDanmarks tredje största stad erbjuder kriminella gratis flytthjälp och 15 000 kronor för att lämna vissa bostadsområden. Anledningen? Förhindra att områdena klassas som ”hårda ghetton”, vilket kan innebära tvångsrivning av bostäder enligt landet så kallade ghettolag..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danska, kriminella, erbjuds, betaltför att , flytta
DN - 15 maj 14 kl. 06:51

Danska par erbjuds välja barnets kön

För upp till 45 000 kronor kan danska par välja om deras kommande barn ska vara pojke eller flicka..

BT - 26 maj 19 kl. 04:00

LEDARE: Exit-möjligheter för kriminella behövs

Det är bra att kriminella erbjuds att gå till andra Chansen..

Expressen - 16 okt 17 kl. 06:00

Nya kriminella gänget har expanderat – till Sydsverige

Det danska kriminella nätverket Loyal to Familia har expanderat till Sydsverige.Gänget beskrivs som våldsamt och brutalt och expansionen är enligt polisen ett led i nätverkets ambition att ta kontroll över handeln med cannabis i regionen. Nyligen slöt flera medlemmar upp utanför domstolen i Köpenhamn där gängets grundare åtalats för att ha hotat en polis.

P3 - 15 maj 14 kl. 11:58

Danska par erbjuds välja bebisens kön

För 55 000 kronor kan danskar som skaffar barn med hjälp av provrör och hormoner välja om de vill ha en tjej eller en kille..

GöteborgsPosten - 15 maj 14 kl. 02:06

Danska par erbjuds välja barnets kön

SR - 31 jul 17 kl. 16:55

Danska kriminella satsar på Sverige

Ett kriminellt gäng som varit verksamt i Danmark i flera år försöker nu etablera sig i Malmö och Helsingborg..

Sydsvenskan - 24 feb 11 kl. 06:30

Danmark ska ta betalt av nordiska studenter

Danska regeringen vill införa avgifter för utländska studenter. Studentorganisationer, politiker och rektorer protesterar, men Videnskabsministeriet hävdar att möjligheten att ta betalt har funnits hela tiden.
DANMARK.

DI - 14 timmar sedan

UBS tog för mycket betalt av rika kunder – får böta 500 miljoner

Den schweiziska storbanken UBS vilseledda rika kunder och tog för mycket betalt under tio år..

VA - 24 maj 18 kl. 11:18

Nordea utreds – levererade sedlar till kriminella växlingskontor flera år efter polisvarning

Fyra år efter att de varnats av danska polisen stoppade Nordea distributionen av 500 euro-sedlar år 2015. Sammanlagt ska omkring en miljard danska kronor ha levererats till kriminella växlingskontor under flera år, rapporterar Danska TV2. .

Skånskan - 26 nov 18 kl. 20:43

Femrummare var bas för kriminella

MALMÖ Malmö stad ser allvarligt på uppgifterna om stödboendet i centrala Malmö där kriminella som skulle börja ett nytt liv fortsatte sin brottsliga bana.
Enligt SVT Nyheter har Malmö stad betalt 70 miljoner kronor till ett företag som driver flera stödboenden i Malmö.SVT avslöjade på måndagen att en stor femrummare vid Skeppsbron i centrala Malmö fungerat som stödboende för gängkriminella.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Flera döda i Gaza sedan jihadistledare dödats

Flera personer uppges ha dödats i nya våldsamheter som uppstått vid Gazaremsan under tisdagen sedan en ledare inom en väpnad islamistgrupp dödats i en lufträd. Striderna är de värsta som utspelat sig i området på flera månader..

SVT - 3 timmar sedan

Evo Morales har landat i Mexiko

Bolivias avgångne president Evo Morales har anlänt till Mexiko efter att ha lämnat hemlandet på grund av de pågående oroligheterna. Mexiko har erbjudit Morales asyl sedan den bolivianske presidenten tvingats bort från makten i söndags. – Mexiko räddar mitt liv, säger Evo Morales i tv..

SVT - 5 timmar sedan

Svenska Peder: ”Värsta brandrisken på 40 år”

Svenske Peder Kastengren har under sina 30 år i Australien sett många bränder. Men det som händer just nu är något utöver det vanliga, menar han. – Extrem onormal hetta, extrem torka och starka vindar har skapat ”the perfect storm”.

SVT - 7 timmar sedan

Spanien: PSOE överens med Podemos om ny regeringsbildning

Spanska socialdemokraterna (PSOE) har kommit överens med vänsteralliansen Unidas Podemos om att bilda en ny spansk regering..

SVT - 7 timmar sedan

Uppfödaren om valparna: ”Droga dem”

Många hundar som smugglas till Sverige har vuxit upp under horribla förhållanden i de centrala och östliga delarna av Europa. Ofta transporteras de utan hänsyn till deras välmående och hälsa..

SVT - 12 timmar sedan

Här städas gatorna efter protesterna

Protesterna fortsätter i Hongkong. Parallellt med att gatorna städas, arbetar demonstranter med att bygga barrikader mot polis inför dagens protester. I klippet ovan kan du se kontrasten i hur Hongkong såg ut i går, i natt och nu under morgonen..

SVT - 13 timmar sedan

Raketer mot Israel sedan jihadledare dödats

Våldet har blossat upp i Gazaremsan sedan Israel har dödat Baha Abu al-Ata, som beskrivs som högt uppsatt inom den väpnade palestinska rörelsen Islamiska jihad, i en gryningsräd. Rörelsen varnar för en gruvlig hämnd..

SVT - 13 timmar sedan

Brandvarningar på högsta nivå i Australien

Brandvarningarna är på högsta nivå och över 80 bränder rasar i de drabbade delstaterna i Australien under tisdagen. Myndigheterna befarar nu att läget kommer bli ännu sämre och uppmanar folk att lämna sina hem..

SVT - 15 timmar sedan

Alibaba slog rekord under Kinas shoppingdag

I Sverige har den inte riktigt fått genomslag som shoppingdag, men den så kallade ”singeldagen” slog nytt rekord i Kina..

SVT - 15 timmar sedan

Nu börjar dansk gränskontroll mot Sverige – detta gäller

I oktober gick den danska regeringen ut med att landet ska börja genomföra gränskontroller mot Sverige. Detta i ett led för att hindra att människor kopplade till organiserad brottslighet och terror kommer in i Danmark. Det här gäller för dig som vill ta dig över Öresund efter tisdag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.