Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 November, 12:50

Skånskan - 07 nov 19 kl. 20:26

Positiva till skejtparkenSödra Sandby Elva-årige Simon Jemarsons Lundaförslag om en skejtpark i Södra Sandby kommer att tas upp på kultur- och fritidsnämndens möte nästa vecka, något kultur- och fritidsförvaltningen verkar positiva till.
– Det skulle betyda väldigt mycket, det är många som vill ha det, säger Simon Jemarson.Under sommaren skickade 11-åriga Simon Jemarson in ett Lundaförlsag angående en önskad skejtpark i Södra Sandby då han och hans vänner inte själva kan ta sig till Lund eller Dalby för att skejta. Nästa vecka kommer kultur- och fritidsnämnden att ta upp punkten på sitt möte.
Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår att nämnden ska ge i uppdrag åt förvaltningen att undersöka möjligheten till en skateanläggning eller skateramp i Södra Sandby.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sandby Elva, Simon Jemarsons Lundaförslag, Södra Sandby, Simon Jemarson, Lundaförlsag, Lund, Dalby, Simin Jemarson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positivatill , skejtparken
Skånskan - 15 aug 16 kl. 21:41

Nya skejtparken invigdes

MALMÖ Flera av VM-skateboardåkarna fanns på plats när Kroksbäck Skate Park invigdes på måndagen med att vem som helst fick prova på att åka runt på den nya tajta banan.– Det här är en fantastisk skejtpark som det blir jätteroligt att tävla på, säger Pedro Barros från Brasilien som åker runt och visar upp sina fina tricks på den nya banan.
Pedro har åkte skateboard i 18 år och varit med och byggt upp sporten i sitt hemland.

Västerbottens Folkblad - 15 aug 11 kl. 10:33

Olycka i skejtparken

UMEÅ En person har skadats i en olycka i skejtparken i centrala Umeå. UMEÅ En person har skadats i en olycka i skejtparken i centrala Umeå. Olyckan inträffade strax före 10.

SmålandsPosten - 02 aug 16 kl. 17:00

Det går trögt för skejtparken

Politikerna ställer sig positiva till att bygga en skejtpark i Lenhovda. Vem som ska sköta underhåll och ansvara för parken är en svårare fråga..

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 11 kl. 19:41

Skejtparken i Karlslund förskönas

Starka färger och svulstiga figurer. När Felicia Piltz tar till pensel och målarfärg är det inga blyga motiv som skapas. Just nu håller hon på med ett minst sagt offentligt konstverk.

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 12 kl. 14:53

Skejtparken klar inom kort

Skejtparken i centrala Båstad börjar bli färdig. Den 7 juli klockan 14 ska den invigas, men för den som inte kan hålla sig öppnar parken för åkning redan på torsdag. Om inget oförutsett inträffar kommer staketet runt området att tas bort då.

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 12 kl. 20:29

Skejtparken invigdes men ändå inte

På torsdagen var det äntligen dags. Då togs stängslet runt den nya skejtparken i centrala Båstad bort. Det gjorde att platsen verkligen blev en skejtpark, tillåten att användas, i stället för en byggarbetsplats, som den har varit en tid..

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 12 kl. 14:48

Bajamajalov på skejtparken

Byggnadsnämnden har beviljat tillfälligt bygglov för att ställa en container och en bajamaja vidden nya skejtparken vid Kullagymnasiet. Det handlar om en tillfällig lösning tills en permanent toalett kan byggas på platsen. Det tidsbegränsade lovet gäller till och med den 14 juni 2013..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Äntligen dags för invigning av skejtparken

Äntligen!
Skejtarna i Falun har fått vänta och vänta. Under tiden har skejtparken i betong dessutom blivit mindre.

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 12 kl. 12:05

Alkohol och tobak förbjuds i skejtparken

Nu blir det förbjudet att dricka sprit och nyttja tobak på skolgårdarna och i skejtparken även på kvällstid. På torsdagskvällen klubbade fullmäktige en ny lokal ordningsstadga..

Skånskan - 13 nov 13 kl. 14:30

Skejtparken har hamnat i långbänk


– Frågan är tillräckligt utredd. Nu är det dags att sätta spaden i jorden!
Petter Forkstam (MP) är, precis som skejtarna, frustrerad över att inget händer med den tilltänkta skejtparken..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kronofogden tog elcykel

Kroksbäck Vid en rutinpatrullering på Sörbäcksgatan på Krocksbäck på tisdagen stötte polis på en person som uppträdde misstänkt. Det visade sig att han hade en större mängd narkotika på sig, så stor att man misstänker att den skulle säljas vidare.
Dessutom hade mannen en elcykel.

Skånskan - 1 timme sedan

Homofobiskt klotter på skola

Malmö Under helgen klottrade okända personer hakkors, manliga könsorgan och olika hatiska homofobiska budskap på Fågelbacksgatan.
Polisen rubricerar klottret som hets mot folkgrupp. Det finns ingen misstänkt i nuläget..

Skånskan - 1 timme sedan

Skånskans läsare inte imponerade

Julklapp "Så nu kan man köpa en mobil i låda för att ta ut den och lägga den i en annan låda...Magiskt".Skånskans följare på Facebook är inte överdrivet imponerade att årets julklapp som alltså är en mobillåda.

Skånskan - 1 timme sedan

64-åring ny ägare till mindre hus i Blentarp

Blentarp Fastigheten på adressen Kastanjevägen 25 i Blentarp har fått en ny ägare. Köpare är Anny Ulla-Britt Gyllin, 64 år, från Trelleborg och säljare är Sandra Rebecka och Lars Johansson. Köpet blev klart i november 2019 och priset blev 1 075 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Stoppad igen utan körkort

SJÖBO Föraren saknade även denna gång körkort och var troligen påverkad av narkotika. Det var även passageraren.
Ekipaget stoppades tidigt på onsdagsmorgonen på Ringvägen/väg 11.

Skånskan - 1 timme sedan

Vinglade framför poliser

SJÖBO Kvinnan vinglade till och var nära att kollidera med en refug på Ringvägen/väg 11. Det observerade polismännen som var ute på patrullering i Sjöbo strax innan midnatt på tisdagen och stoppade ekipaget.
Den 64-åriga föraren fick blåsa i polisens sållningsinstrument.

Skånskan - 1 timme sedan

Kiss avskedsturné tillbaka till Sverige

Musik I somras spelade Kiss på Sweden Rock på sin avskedsturné The end of the road tour. Det blir dock inte bandets sista Sverigespelning.
Nu står det klart att de vänder tillbaka till Sverige nästa sommar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lämnar och satsar på egna partiet

STAFFANSTORP Anders Rosdahl som tidigare var medlem i Moderaterna, avsäger sig nu också sin plats som ersättare i Staffanstorps kommunfullmäktige.Han satsar i stället på sitt eget nybildade parti, Staffanstorps Välfärdsparti, SVP, inför nästa val, meddelar han i en skrivelse till kommunfullmäktige.
– Sedan jag lämnade Moderaterna har jag lämnat samtliga uppdrag i nämnder och arbetsutskott, skriver Anders Rosdahl.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fängelsedom för våldtäkt på fest

SKURUP En ung man från Skurup har dömts till två års fängelse för våldtäkt mot en sovande kvinna, under en efterfest.Tidigare i höst var en kvinna i Ystad och festade. Sent på kvällen anlände hon till en lägenhet i Ystad med vänner och några bekanta.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stal ramp och blinkers

SVEDALA Båda blinkersen plus ledrampen stals från en så kallad epatraktor i Svedala.
Det hände under dagstid i tisdag och traktorn stod parkerad utanför tågstationen i Svedala vid tillfället..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.