SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 21 November, 07:56

SmålandsPosten - 07 nov 19 kl. 20:01

Matturism på landsbygden - "en framtidsbransch”Företag inom livsmedels- och besöksnäringsbranschen kommer att bedrivas alltmer på landsbygden framöver. Det tror projektsamordnare Rebecka Wikström..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Rebecka Wikström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matturism, landsbygdenen , framtidsbransch
Barometern - 07 nov 19 kl. 22:41

Matturism på landsbygden: "En framtidsbransch”

Företag inom livsmedels- och besöksnäringsbranschen kommer att bedrivas alltmer på landsbygden framöver. Det tror projektsamordnare Rebecka Wikström..

Barometern - 23 sep 15 kl. 22:28

Ministern ser landsbygden som vinnare i nya budgeten

De gröna näringarna i Sverige är en framtidsbransch. En bransch som kan och ska växa i Sverige men som framför allt har alla möjligheter att växa starkt på exportmarknaden..

Västerbottens Folkblad - 13 jan 17 kl. 10:00

[PLUS] Projekt ska ge besöksnäring och matturism i länet ett uppsving

Potentialen för besöksnäringen och i synnerhet matturism är enorm för Västerbottens inland. Bristen....

Hela Gotland - 28 maj 11 kl. 04:00

Osäker framtid i framtidsbransch

Dataspelen pekas ut som en framtidsbransch på Gotland. Men studenterna går mot en osäker framtid efter examen. - Det kommer ut fler studenter än vad det finns jobb, säger Max Tiilikainen, spelföretagare..

Trelleborgs Allehanda - 15 maj 12 kl. 06:15

Framtidsbransch för Skåne

Den skånska åkermarken utgör basen för en hel sektor i skånskt näringsliv. I Skåne finns cirka hälften av Sveriges livsmedelsindustri och här odlas en tredje­del av livsmedelsproduktionens råvara.
Det är en näring som omsätter cirka 200 miljarder kronor i Öresundsregionen och sysselsätter 62 000 personer i länet, direkt och indirekt.

ÖstersundsPosten - 03 maj 13 kl. 08:09

Få söker sig till framtidsbransch

Jordbruk och gröna näringar målas ibland upp som en framtidsbransch. Men få unga vill gå naturbruksgymnasiet och särskilt inriktningen lantbruk. Bara tre elever har sökt till lantbruk..

Västerbottens Folkblad - 25 nov 13 kl. 08:03

Besöksnäringen i Umeå är en framtidsbransch

Genom att satsa på turismnäring och evenemang kommer Umeå bli en stad som allt fler vill upptäcka, menar Anders Ågren (M). Besöksnäringen ökar kontinuerligt i Sverige och antalet jobb blir fler i denna framtidsbransch. På många håll jobbas det målmedvetet, samordnat och strategiskt för att näringen skall stärkas.

E24 - 13 jun 16 kl. 15:31

Svenskt bolag ser oljan som en framtidsbransch

Samtidigt som flera av världens oljejättar minskar sin produktion ser svenska bolaget Svenska Oljeinvesteringar oljan som en framtidsbransch..

UNT - 01 okt 18 kl. 19:00

"En framtidsbransch trots nedläggningen"

Trots att H Östberg AB lägger ned i Enköping är ventilation en framtidsbransch..

Barometern - 04 nov 13 kl. 07:09

Landsbygden ignoreras

Allt fler människor flyttar från landet till städer. Regeringen, med Centerpartiet, vågar och vill inte längre stå upp för landsbygdsfrågorna. Men någon måste våga stå upp för Kalmar län.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Sökandet efter försvunnen 17-åring återupptas

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Lessebo: Vandalisering skapar otrygghet

En gång per år samlar Grannsamverkan ihop sig och håller ett stormöte. Till årets möte hade man bjudit in Tullverket och kommunpolisen för att prata om gränskontroller och lokala trygghetsfrågor..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Expert om prinsen: "Förnedringen fullbordad"

Beskedet att den brittiske prinsen Andrew tar en paus från sina offentliga uppdrag får stort utrymme i brittiska medier under torsdagen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Slopestylepremiären inställd – för mycket snö

Det brukar vara snöbrist som ställer till det för skidsporterna så här års. Men i Österrike är det tre meter snö som får världscuppremiären i slopestyle att ställas in..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

SVT/Novus: SD fortsatt näst största parti

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Afghanska barnfamiljer demonstrerade för barnens rättigheter

Barnfamiljer från Afghanistan demonstrerade för barnens rättigheter på Speakers Corner under onsdagen. – Vi vill inte att våra barn ska skickas tillbaka till ett av världens farligaste länder, säger Mariam Husseini, en av initiativtagarna till demonstrationen. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ätstörningar ökar risk för tidig födsel

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tidigare igångsättning kan rädda barn

Sahlgrenska universitetssjukhuset erbjuder alla gravida kvinnor igångsättning vid vecka 41, i stället för som tidigare vid vecka 42. Detta efter att en studie visat att risken att barnet dör ökar om igångsättningen sker senare. Nu presenteras resultaten vetenskapligt..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Thunberg tilldelas barnfredspriset

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Dålig belysning skapar otrygghet vid förskola

Linnéparken är ett område där ungdomsgäng håller till och i förra veckan blev en kvinna vittne till en brutal misshandel när hon skulle hämta sina barn på den närliggande förskolan. Nu vill förskolan ha bättre belysning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.