SVT > Inrikes

Wednesday, 20 November, 16:11

SVT - 07 nov 19 kl. 20:13

Skolverkets svar – efter kritiserat förslag om nationalsången”Du gamla, du fria” har skapat politisk debatt. I Skolverkets förslag om förändrade kursplaner har en formulering om nationalsången tagits bort från musiklektionerna i lågstadiet – något som kritiseras av bland andra Moderaternas Kristina Axén Olin. Skolverket å sin sida menar att det är självklart att låten kommer att läras ut ändå..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Skolverkets, Moderaternas Kristina Axén Olin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolverkets, svarefter , kritiserat, förslagom , nationalsången
Supermiljöbloggen - 23 sep 16 kl. 10:20

Regeringen får beröm för att man ändrar sig om kritiserat klimatkompensationsförslag

Nu ska alternativa förslag ses över. Regeringen har tidigare gjort klart att man vill ge företag ökade incitament till att köpa in och annullera utsläppsrätter. Ett förslag som rört avdragsrätt för företag som klimatkompenserar på det här sättet har varit ute på remiss, men förslaget har väckt stark kritik.

PrivataAffärer - 04 sep 19 kl. 08:29

Hongkong: Kritiserat lagförslag dras tillbaka

Förslaget har varit mycket kritiserat och en av de främsta orsakerna till de omfattande protesterna i Hongkong under en tid.  .

ÖstersundsPosten - 06 feb 15 kl. 09:34

Löfstrand stöttar kritiserat integrationsförslag

Partiets integrationsgrupp har lämnat sin första delrapport med förslag om bland annat försörjningskrav för anhöriginvandring, permanent uppehållstillstånd när man kan försörja sig själv, språkkrav för medborgarskap och avskaffat vårdnadsbidrag. Dessa förslag har skapat en öppen debatt mellan ledande folkpartister..

Alliansfritt Sverige - 12 jul 12 kl. 11:35

Regering driver vidare kritiserat förslag om databaser

REGISTRERAT. I går skrev både DN och Sveriges Radio om ett nytt lagförslag som väckt en hel del uppståndelse. Förslaget handlar om att utöka antalet databaser med känslig information.

VBL - 13 dec 12 kl. 12:40

Kritiserat förslag om åkares arbetstider till riksdagen

Regeringen avlät på torsdagen ett lagförslag som begränsar självständiga åkares arbetstider. Genom lagen inför Finland de bestämmelser som EU-direktivet om transportföretag kräver..

DI - 12 sep 13 kl. 14:32

Anders Borg baxar igenom kritiserat skatteförslag

Efter Lagrådets allvarliga kritik backar nu finansminister Anders Borg från delar av sitt senaste 3:12-förslag. Men han står hårdnackat fast vid andra kontroversiella delar. Vid en pressträff hann han både schabbla med siffrorna och ge Di en känga..

Nerikes Allehanda - 03 jun 16 kl. 05:27

Kritiserat förslag skickas på samråd

Oppositionen ville få förslaget till översiktsplan ändrat innan det går ut på remiss. Men majoriteten tyckte att det var viktigare att hålla tidplanen och menade att partierna får komma med sina förslag till ändringar under sommaren..

GöteborgsPosten - 25 jul 17 kl. 00:08

Polens president lägger in veto mot kritiserat lagförslag

Över 100 000 personer har i nio dagar demonstrerat för rättsreformer som de menar hotar demokratin. Under måndagseftermiddagen gick president Andrzej Duda emot sitt parti och lade in sitt veto och stoppar två utav tre lagförslag. – Hela Poland glöder, vi gjorde detta tillsammans, säger Katarzyna Morton, internationell kordinator för organisationen Kod..

SVT - 21 feb 18 kl. 19:40

Löfven tar avstånd från kritiserat förslag om assistans

Efter SVT:s avslöjande om de förslag som läckt ur assistans-utredningen att stoppa assistans för barn och äldre, så har regeringen pressats i frågan av både allmänhet och opposition. Statsministern tar nu avstånd från det hårt kritiserade utkastet..

DI - 17 mar 18 kl. 10:42

Regeringen lägger kritiserat förslag: Producenten ska betala mer för återvinning

Dyrare varor när sopkärlen ska komma närmare bostaden. Miljöminister Karolina Skog (MP) lägger ett förslag till förstärkt producentansvar för förpackningar. För mycket fokus på närhetsprincipen, tycker återvinningsbranschen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Polisen: Vi behöver verktyg att hitta utsatta barn på nätet

– Det är känslomässigt svårt att arbeta med sexuella övergrepp mot barn. Vi behöver mer tekniska verktyg som hjälper oss. Det säger poliskommissarie Björn Sellström som i femton år försökt att hitta och rädda de utsatta barnen..

SVT - 30 minuter sedan

Kungaparet hoppas på AI mot barnövergrepp på nätet

Miljoner bilder av sexuella övergrepp mot barn sprids på nätet och antalet ökar. För att hitta lösningar bjuder kungafamiljen i dag in världens ledande experter till möte på Stockholms slott..

SVT - 2 timmar sedan

LO: Januariavtalet förändrar maktbalansen på arbetsmarknaden

Socialdemokraternas uppgörelse med mittenpartierna, det så kallade Januariavtalet, är en förlustaffär för LO-medlemmar, hävdar LO i en ny rapport. – Det finns i alla fall inget som gynnar, säger LO:s chefsekonom Ola Pettersson..

SVT - 4 timmar sedan

Mikael Damberg (S) presenterar ny åtgärd mot gängkriminella

Klockan 11.45 presenterar inrikesminister Mikael Damberg en nyhet kopplad till regeringens 34-punktsprogram mot gängbrottslighet. Här kan du se hela presskonferensen..

SVT - 6 timmar sedan

Därför är mobillådan årets julklapp

Mobillådan är årets julklapp, vilket innebär att Jonas Sjöstedt (V) var före sin tid när han gav bort en sådan till Jan Björklund (L) vid dennes avtackning i riksdagen. Men varför blir en yuppienalle-låda årets julklapp? HUI Researchs vice vd svarar i en intervju i Morgonstudion i klippet ovan..

SVT - 8 timmar sedan

Skärmfritt tema på årets julklapp 2019 – mobillådan

För 25 år sedan blev mobiltelefonen årets julklapp – nu läggs den åt sidan. Mobillådan har utsetts till årets julklapp 2019. – Det är en symbol för vårt nya förhållningssätt till mobiltelefonen, då allt fler ifrågasätter hur mycket vi använder den, säger Emma Hernell, vice vd på HUI Reserach..

SVT - 18 timmar sedan

Överläkare om Narconon:”Det är en form av bedrägeri”

Behandlingshemmet Narconon, med koppling till scientologirörelsen, har fått hård kritik av Socialstyrelsens medicinska expert som menade att behandlingen inte är vetenskapligt belagd och därför inte borde vara tillåten i Sverige. Trots det har svenska kommuner fortsatt placera personer med drogproblem på hemmet..

SVT - 18 timmar sedan

PRO: Vi måste alla ta ansvar för äldres ensamhet

Vi måste ta vårt ansvar som medmänniskor för att motverka ensamhet hos äldre. Det säger Anna Löfdahl, samhällspolitisk chef på Pensionärernas riksorganisation, PRO. – Ensamhet är oerhört skadligt..

SVT - 21 timmar sedan

S-ministrar beskriver religiösa friskolor som en ”giftcocktail”

Socialdemokraterna vill skärpa regelverket ytterligare mot religiösa friskolor – som de menar har blivit ”en frizon för extremism och radikalisering”. – Kontrollen över vem som tillåts driva skola har varit för slapp, säger utbildningsminister Anna Ekström till SVT Nyheter..

SVT - 21 timmar sedan

Friskolornas riksförbunds vd: ”De spelar på människors oro”

Friskolornas riksförbund tycker att debattartikeln ”Religiösa friskolor blev en giftcocktail”, som är skriven av utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg, är ”ganska undermålig”. – De spelar på människors oro och okunskap kring de frågorna, säger vd Ulla Hamilton till SVT Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.