Vagabond > Utrikes

Thursday, 21 November, 15:26

Vagabond - 07 nov 19 kl. 19:43

AirHelp vinner flygförseningsfall efter Ryanairs strejkkaosFlygersättningsbolaget AirHelp har nyligen vunnit ett flertal rättstvister mot Ryanair kopplade till förseningar i samband med bolagets pilotstrejk 2018. Därmed ökar pressen på SAS som är föremål för en liknande rättstvist..
Läs mer på Vagabond
Läs mer om:
Ryanairs, AirHelp, Ryanair, SAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AirHelp, vinner, flygförseningsfallefter , Ryanairs, strejkkaos
Dagens PS - 29 jul 19 kl. 14:13

Ryanairs vd varnar för uppsägningar efter flygförbudet

Ryanair-chefen, Michael O’Leary, har sagt att han inte kan utesluta att uppsägningar kommer bli aktuella om Boeing 737 Max har flygförbud längre än förväntat efter två dödliga krascher med flygmodellen. Det skriver The Guardian. O’Leary varnar också för att Ryanair kan skrota inrikesflygningarna i Storbritannien om det blir en brexit utan avtal.

YLE - 25 dec 14 kl. 20:56

Hotfull incident på flygfältet i Tallinn

Ett av Ryanairs passagerarplan råkade i måndags ut för en hotfull incident på flygfältet i Tallinn, rapporterar The Aviaton Herald. Planet måste lyfta på nytt för att väja för ett Flybe-plan som befann sig på landningsbanan. Flybe-planet (AY-21159) som hade anlänt till Tallinn från Helsingfors befann sig på samma bana där Ryanair-planet skulle landa.

DN - 25 maj 16 kl. 00:02

Efter Ryanairs besked – Rygge läggs ned


Den norska flygplatsen Rygge utanför Moss läggs ned. Detta om lågprisbolaget Ryanair gör verklighet av planerna att sluta använda flygfältet. 1.

Dagens PS - 20 maj 19 kl. 08:16

Ryanair släpper klen rapport

Lågprisflygbolagets resultat för fjolåret det sämsta på länge. Det här uppger TT och berättar att irländska Ryanairs vinst efter skatt fallit till 1,02 miljarder euro (11,0 miljarder kronor) från 1,45 miljarder euro (15,6 miljarder kronor) föregående år. Ryanairs rapport gäller för det brutna räkenskapsåret och trots att resultatet uppges vara det sämsta på länge infriar flygbolaget i stort sett den förväntan som fanns bland analytikerna i en Reutersenkät, framgår det.

YLE - 14 aug 12 kl. 09:12

Ryanair halverar Finlandsflyg - inga konsekvenser för Finnair

Det irländska lågprisbolaget Ryanair skär ner på antalet flyg till och från Finland. Inför vintersäsongen slutar bolaget helt att flyga till Åbo medan antalet flyg från Villmanstrand och Tammerfors halveras. Genom nedskärningarna försöker bolaget förbättra sin lönsamhet.

BT - 02 dec 14 kl. 12:22

Stökig resa efter flygstoppet

Bil till flygplatsen. Sedan buss till en annan flygplats. Och så samma sak på vägen hem.

BT - 02 dec 14 kl. 20:09

Stökigt flygstopp varar veckan ut

Bil till flygplatsen. Sedan buss till en annan flygplats. Och så samma sak på vägen hem.

BT - 13 jan 15 kl. 12:03

Beslut om Göteborg City Airport

I dag kommer besked om framtiden för Göteborg City Airport, som haft flygförbud för tyngre trafik sedan slutet av november. "De fortsatta undersökningarna och analyserna har nu visat att mycket stora investeringar krävs för att säkerställa flygplatsen för tyngre trafik", skriver Swedavia, en av delägarna i flygplatsen, i sin inbjudan till en presskonferens i eftermiddag.En rutinkontroll av taxibanorna, som planen använder för markkörning till och från start och landning, i november visade att det fanns problem med bärigheten i marken.

Dagens PS - 08 aug 19 kl. 08:47

Ryanair-piloter har röstat för strejk

Ryanair-piloterna har röstat igenom att de ska strejka i två omgångar över lönen och andra villkor. Piloternas fackförbund, Balpa, har annonserat två strejker, en från 22-23 augusti och den andra från 2-4 september, skriver BBC. Flygbolaget själva anser att strejken är dåligt planerad och kan äventyra piloternas jobb.

SmålandsPosten - 27 jul 13 kl. 08:10

Suzanne Frank (M) kallar till krismöte om Småland airport

Suzanne Frank (M), landstingsstyrelsens ordförande, kallar nu till krismöte om Småland airport.
Orsak: Socialdemokraternas skärpta ton mot Ryanair.
?

Fler nyheter från Vagabond

Vagabond - 3 timmar sedan

Ledare: ”Tokyo jag tänker på dig” i nytt nummer

Vagabonds nya nummer är ute i butik. Här skriver Vagabonds chefredaktör om tidningens resmål som står i fokus – Tokyo – och vad världens största metropol betyder för honom..

Vagabond - 5 timmar sedan

Blev nekade inresa – så här fyller du i e-visum till Ryssland korrekt

Idag krävs bara ett e-visum för att besöka Sankt Petersburg i Ryssland. Men flertalet person har stoppats från att resa in i landet efter felaktigheter i e-visumansökan. Bokstäverna å ä ö har krånglat till det för en del resenärer..

Vagabond - 23 timmar sedan

Årets julklapp är mobillådan – och tågresan

Årets julklapp är en låda där alla kan lägga ifrån sig sin mobil inför en middag eller ett möte. Samtidigt kommer förslag på alternativa klappar. Röda korset och Greenpeace föreslår att vi inte ska ge bort något alls, medan SJ, föga förvånande, anser att årets julklapp är en tågresa..

Vagabond - Igår: 13:50

Krönika: ”Wild and crazy – man är ju på semester i Spanien”

Hur svårt ska det egentligen vara att bada i Spanien? Per J Andersson möter motstånd på stranden och börjar funderar över landet han annars betraktat som ultraliberalt och avslappnat..

Vagabond - I förrgår: 15:00

Röda dagar under julen – så maxar du ledigheten

December närmar sig och med det en chans att ta långledigt under jul och nyår. Så här maxar du julens röda dagar och passar kanske på att resa iväg!.

Vagabond - I förrgår: 12:06

Sverige gav världen smörgåsbord, lagom och nu "flygskam"

Efter ombudsman och smorgasbord har ännu ett svenskt ord spritts i världen. Det är det svenska uttrycket flygskam som har slagit igenom i globala medier..

Vagabond - I förrgår: 17:00

Costa Rica till turister – "sluta ta selfies med djur"

Vilda och exotiska djur är av intresse för många resenärer. Det är ibland vad som lockar turister till ett speciellt land. Costa Rica är en sådan destination men nu har landets myndigheter satt ner foten – turister ombeds sluta ta selfies med landets djur..

Vagabond - 18 nov 19 kl. 12:11

Ny resetrend i Sverige – boka en hemlig överraskningsresa

Istället för att du själv ordnar resan i minsta detalj och har stenkoll på allt överlåter du bokningen till en resebyrå. Själv har du noll koll in i det sista. Trip me up är specialister på att arrangera överraskningsresor till okänd ort..

Vagabond - 15 nov 19 kl. 17:33

13 kungliga platser att besöka för The Crown fans

Den populära Netflix-serien The Crown är tillbaka med ännu en säsong. Turistbyrån Visitbritain tipsar om 13 platser att besöka om man vill äta som kungligheterna själva eller besöka några inspelningsplatser från serien..

Vagabond - 16 nov 19 kl. 15:20

10 resor i november – sök värme eller omfamna mörkret

Vagabond listar de bästa novemberresorna för både de som söker sol och värme, och de som vill omfamna mörkret och göra det bästa utav det..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.